Dedikuar ty që po kalon një periudhë të vështirë dhe nuk di si të dalësh prej saj

Dedikuar ty që jeton në errësirë dhe pyet veten nëse kjo është jeta, shihesh në pasqyrë dhe nuk e njeh më veten. Për ty që vuan, për çdo arsye të imagjinueshme. Për ty që ndjen se po jeton një jetë që nuk të përket. Ju them se do të kalojë.
Do të kalojë së shpejti dhe do të ta largojë gjithë këtë dhimbje, duke i lënë vendin një vetëdijeje të re, të rrezatuar nga lumturia. Do të kalojë sepse çdo gjë është e destinuar të kalojë, nga më e bukura tek më e shëmtuara.

Vëzhgo natyrën, kupto se ekzistojnë dimra të ftohtë dhe verëra të nxehta. Një pemë lëshon të gjitha gjethet e saj të thata për t’i lënë vend të gjelbrave dhe të rejave.
Do të buzëqeshësh përsëri. Për të shijuar jetën. Për të dashur thellësisht gjithçka.

Mëso se e gjithë dhimbja që po përjeton tani, shërben për rritjen tuaj personale dhe shpirtërore. Pa këtë hidhërim që po ndjen tani, nuk do të mund të evoluosh kurrë. Do të mbetesh gjithmonë i palëvizshëm, në vendnumëro, të paaftë. Askujt nuk i pëlqen të rrijë ulur apo jo?

Kjo e keqe do t’ju bëjë të njihni të mirën. Një e mirë që pas gjithë kësaj të keqeje do të jetë madhështore.

Ngulite në mendjen tënde se pavarësisht se dhimbja bëhet më e fortë, gjithmonë do të gjesh guximin për të kaluar nëpër atë tunel. Kjo e keqe ju ka ardhur për t’ju lejuar të rilindni. Do të bëhesh flutura madhështore që fluturon në livadh pasi të kesh qenë vemje.
E di që vështirësitë që po kaloni duket se janë shumë më të mëdha se aftësia juaj për t’i përballuar ato, por nuk është ashtu. Pranoje këtë dhimbje, mos e detyro veten ta dëbosh, nëse ka një arsye për të. Arsyeja që nuk e shihni tani, por që së shpejti do ta kuptosh dhe do të jetë e qartë.
Mos u dëshpëro nëse ke dhimbje, nëse qan, nëse je i zemëruar, nëse je i pakënaqur ose i frustruar. Gjithçka do të kalojë së shpejti. Pas kësaj periudhe, ju premtoj se do të jeni mirënjohës që jeta ekziston, do të jesh i ri, si ajo rreze dielli që hyn në dritare në orët e para të mëngjesit.

I turpshëm, do të rifillosh të bësh rrugën tënde në botë dhe do ta pushtosh atë. Do të jesh më i fortë, më i vetëdijshëm, më i hapur. Do të bëhesh versioni më i mirë i vetes dhe asgjë nuk mund t’ju ndalë. Do të përfundosh duke e falënderuar këtë periudhë dëshpërimi që po përjeton, sepse do të kuptosh se ishte mësuesi juaj më i madh.

Askush si kjo periudhë nuk do t’ju mësojë aq shumë dhe askush si këto momente dëshpërimi nuk do t’ju japë kaq shumë. Do të jesh gati të shkëlqesh kur të jetë koha e duhur. Tani për tani ju duhet vetëm t’i pranosh të gjitha këto dhe të presësh. Lumturia do të vijë së shpejti dhe jam i sigurt se do të shijojë si kurrë më parë.

Gjithmonë mbaj mend se çdo gjë që po kalon, ekziston.
Je në këtë botë, ke pasur fatin të lindësh dhe ndoshta të jesh i shëndetshëm. Të kesh një çati mbi kokë, disa ushqime të mira për të ngrënë dhe të kesh të gjitha përvojat që dëshiron në këtë botë.

Të janë dhënë 5 shqisa. Përdorini ato për të eksploruar, për t’u argëtuar dhe për të mësuar që të mos e merrni veten shumë seriozisht.

Jeta nuk është vetëm vuajtje dhe trishtim, por është shumë më tepër se ajo që beson tani.
Thjesht duhet të kesh guximin për ta kapërcyer këtë pengesë dhe ta lësh veten të shkojë në gjithçka që është e bukur rreth jush. Përhumb duke admiruar retë që ndryshojnë formën për shkak të erës. Noto në ujërat e kripura të një deti të pastër. Ngjitu një mal. Gatuaj ngadalë dhe shijo pjatën e preferuar. Shijoji rrezet e diellit. Merr frymë në erën e shiut.

Përhumbuni në gjërat e mira të kësaj mrekullie të quajtur jetë dhe shfrytëzoni sa më shumë kohën tuaj të kufizuar në këtë botë. Përmirësojeni duke e mbushur me momente të paharrueshme.

Lëreni trishtimin të shkojë përgjithmonë. Ka ardhur koha t’i buzëqeshni jetës dhe të menaxhoni mendimet tuaja.

Sigurohuni që asgjë të mos ju dëmtojë më.

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi Potere della Mente
 
Ka ardhur koha t’i buzëqeshni jetës dhe të menaxhoni mendimet tuaja

Jake Paul Sport GIF by SHOWTIME Sports
 
Do të vijë një ditë
Do të gdhijë një mëngjes
Nuk do të shoh të mitë
Do mbyll sytë e të vdes

Do më qajnë e vajtojnë
Do më mbulojnë me gurrë
Pastaj do më harrojnë
Dhe sikur s’kam qenë kurrë
Çajupi


U harrua Evgjeni
U harrua Çajupi
Do harrohet edhe çdo vështirësi.
Duhet fokusuar te e nesërmja, sado e largët të duket apo ndjehet.
 
Top