Fetë

"Një mistik u kthye nga shkretëtira." Na trego," e pyetën disa me padurim, "si është Zoti?" Por si mund të shprehte me fjalë atë që kishte përjetuar në thellësi të zemrës së tij? A është e mundur të thuash të vërtetën me fjale?
Përfundimisht, ai u dha atyre një formulë - kaq të pasaktë, aq të papërshtatshme - me shpresën se disa prej tyre do të ndiheshin të tunduar për të përjetuar atë që ai kishte përjetuar vetë.
Ata morën formulën, e bënë atë një tekst të shenjtë. Ja imponuan të gjithëve si nen besim. Pastaj u përballën me vuajtje të mëdha për ta përhapur atë në vendet e huaja. Dhe disa madje dhanë jetën për të.
Dhe mistiku ishte i trishtuar. Do të ishte më mirë të mos kishte folur kurrë.”
(A. De Mello, "Kënga e zogjve")
deserto2.jpg
 
"Një mistik u kthye nga shkretëtira." Na trego," e pyetën disa me padurim, "si është Zoti?" Por si mund të shprehte me fjalë atë që kishte përjetuar në thellësi të zemrës së tij? A është e mundur të thuash të vërtetën me fjale?
Përfundimisht, ai u dha atyre një formulë - kaq të pasaktë, aq të papërshtatshme - me shpresën se disa prej tyre do të ndiheshin të tunduar për të përjetuar atë që ai kishte përjetuar vetë.
Ata morën formulën, e bënë atë një tekst të shenjtë. Ja imponuan të gjithëve si nen besim. Pastaj u përballën me vuajtje të mëdha për ta përhapur atë në vendet e huaja. Dhe disa madje dhanë jetën për të.
Dhe mistiku ishte i trishtuar. Do të ishte më mirë të mos kishte folur kurrë.”
(A. De Mello, "Kënga e zogjve")
Shiko fotografinë 1938480
Prandaj ka dale bibla dhe kurani me formula te sakta mbi besimin qe njerezit mos vuajne dhe mistiket mos ndjehen te trishtuar :D
 
Prandaj ka dale bibla dhe kurani me formula te sakta mbi besimin qe njerezit mos vuajne dhe mistiket mos ndjehen te trishtuar :D
Ja pra që ata nuk arrijnë kurr aty ku arrijnë mistikët....sepse kanë formula të gabuara ;)
 
Top