Kuptimi i jetës

Jeta biologjike nuk ka kuptim. Megjithatë kërkojmë një mendim sepse ne në kulturën tonë njerëzore, duam t’a kuptojmë dhe zotërojmë botën.
1589732170849.png

Cili është kuptimi i jetës? Pra, në realitetin real dhe jo vetëm ai i bazuar në të gjitha llojet e konsideratave filozofike pak a shumë ‘xhep’ akademik dhe / ose teori të ndërtuara gjysmë fetare.

Unë pjellohem, kjo është arsyeja pse jam ..? '
Një pyetje që së shpejti na sjell një ekspeditë më të gjatë, aventureske, ku destinacionet e mesme janë biologjia, filozofia dhe teologjia.

A mund pyetjes ti përgjigjesh pastër a la biologjikisht “ Unë pjellohem, prandaj jam”?
Shkenca nuk mund të gjejë përgjigje.
Çuditërisht, një biolog nuk është i duhuri për t’a pyetur nëse dikush dëshiron të gjejë kuptimin e jetës.
Nuk ka kuptim të pyesësh shkencat natyrore se çfarë kuptimi ka jeta, sepse është çështje kulturore.

Në filmin 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy’ një super-kompjuter llogarit kuptimin e jetës. Përgjigja vjen si befasi.


videnskab.dk

Vazhdon.....
 
Last edited by a moderator:
Te mos harrojme qe kompjuteri eshte ndertuar nga 1 njeri
Mfal si mundet ai te gjeje kuptimin e jetes....

:p
Më fal por nuk e ke kuptuar esencën e postimit në përgjithësi. Nuk e di si e ke perceptuar pjesën e shkëputur të filmit, sepse aty nuk jepet përgjigje, ergo, as kompjuteri nuk e di..... ?
Pastaj, tema do vazhdojë (nuk pata kohë ta përkthej të gjithën).
 
.....
'evolucionit biologjik' dhe 'evolucionit kulturor'. Dy gjëra që janë shumë të ndryshme.

Evolucioni biologjik thjeshtë ndodh. Nuk ka asnjë kuptim ose drejtim të përgjithshëm. E vetmja gjë që bën është të vazhdosh jetën: 'jeta' më e mirë për të mbijetuar në botë, mbijeton.

Evolucioni kulturor ekziston përkrah biologjisë. Për shembull, Freddy Christiansen beson se kultura është në fluks kur zogjtë i mësojnë të rinjtë e tyre të gjejnë ushqim. Është kulturë kur majmunët i mësojnë fëmijët e tyre të përdorin mjete. Dhe është kulturë kur ne njerëzit mësojmë nga përvojat dhe mendimet e të parëve tanë - pavarësisht nëse duhet të ndërtojmë shtëpi apo të rritim fëmijë.

Kuptimi i jetës duhet të gjendet në kulturë
Freddy Christianen beson se përgjigjja më e madhe nga të gjitha pyetjet duhet të gjendet në kulturën tonë - domethënë në traditat, përvojat dhe njohuritë tona.

"Në publik, shumë diskutime mbi teorinë e evolucionit supozojnë se biologjia ka një alternative për kulturën përkundrejt përgjigjes së asaj që synohet."

"Por evolucioni dhe biologjia nuk kanë rëndësi. Nuk do të çojnë askund. Ju jeni vetëm këtu. Dhe kjo është diçka që neve njerëzve nuk na pëlqen ta themi ose dëgjojmë: Që gjërat nuk kanë një kuptim. "

"Jeta biologjike ka evoluar në shekuj, dhe tani ne më në fund ulemi këtu dhe pyesim veten pse është kështu", thotë Freddy Christianen.


Ne kërkojmë një opinion në zhgënjim
Kur mendojmë se nuk ka asnjë kuptim të menjëhershëm të jetës, ne bëhemi aq të irrituar sa kërkojmë kuptim.

“Ne njerëzit duam t'i japim kuptim jetës. Kultura e njeriut buronte nga një dëshirë për të kuptuar dhe kontrolluar botën e jashtme. Pyetja për kuptimin e jetës është një shembull i asaj kulture, ”thotë Freddy Christianen.

Pra, nëse duam t'i përgjigjemi pyetjes së kuptimit të jetës, duhet të shkojmë në kulturën njerëzore. Nuk trajtohet aspak nga shkencëtarët e fakulteteve të shkencës. Përkundrazi, kultura është shtëpi e studiuesve nga shkencat humane dhe teologjia.


Pyetja e duhur: Cili është qëllimi?
'Pyesni aventurierët e dërguar të Shkencës', blen një biletë të gjatë dhe vazhdon udhëtimin nga biologjia në filozofi.

Në Universitetin e Kopenhagës, profesori i filozofisë, Poul Lübcke ka shkruar shumë libra që prezantojnë lexuesin për problemet filozofike dhe historinë e filozofisë. Ai thotë se pyetja në të vërtetë mund të kuptohet në dy mënyra:

Cili është qëllimi i jetës?

Ose: çfar është jeta?

Këto në të vërtetë janë dy pyetje shumë të ndryshme. Kur profesori i biologjisë Freddy Christianen hulumton evolucionin biologjik, ai në fakt hulumton për çfarë është jeta. Prandaj, ai nuk mund të përgjigjet se cili është qëllimi i jetës.

Vazhdon .....
 
Me leje ?
Po nderhyj
Kete jave ( mos me shume) me jane ngulitur sa dilema Hamletjane dhe ishte pikerisht kjo bisede me nje mik qe me tha je shume pesimiste.
Dhe ashtu eshte.
Pra une zgjohem cdo mengjes,bej gjerat e mia,punen,shtepi,shoqeri,dalje,familje.
Nese e ve re me detaje kjo eshte nje riperseritje e nje riperseritje e nje riperseritjeje.
Pastaj mendova ok...ka nje bote te lire ( per mua jane udhetimet) keshtuqe mund te bej ate.
Cdo mengjes nje vend i ri..nje perendim i ri cdo pasdite. Pa ju detyruar asgje askujt,i detyrohesh vetem vetes ta besh te lumtur.
Por.
Por edhe ketu hy prap monotonia..do merzitesh dhe me ato,sdo jesh me rehat e do duash kthimin ne civilizim e do thuash e tani? Cfare duhet te bej? Te shumohesh. Keshtu urdheron Bibla,Zoti,natyra. Shumim.
Ti sje asgje me shume se sa nje mjet per te sjelle ne jete sa qenie te tjera po aq te trishta e me dilema sa ty.
Ska me asgje shume,gezimet e vogla ikin,ditet me diell kalojne,datelindjen ste kenaqin me dhe...
Dhe ti duhet te besh ekzaktesisht cfare kane paraardhesit e tu.
Shumim.
Dhe mua sme pelqen aspak kjo gje :(
Nese ka apo jo nje jete pas vdekjes...ska rendesi...nese tani po jeton apo jo...ska rendesi.
Fati yt eshte i shkruar.


Keshtu u shfryva dhe sot ☺️
 
Në të kaluarën, filozofët besonin në një zot
Profesori i filozofisë thotë se shumica e filozofëve të mëdhenj mendonin se kishte një kuptim për jetën. Por përgjigjet e tyre kanë qenë shumë të ndryshme.

"Në Krishterimin e Antikitetit të Vonë, idetë - për shembull, në Augustine - identifikohen me 'mendimet e Zotit para krijimit'. Dhe në përgjithësi, Mesjeta dhe kohërat e fundit karakterizohen nga besimi i krishterë se ekziston një zot themelor krijues, i cili vendos qëllimin për të cilin njeriu duhet të jetojë ", thotë Poul Lübcke.

Filozofët ngadalë humbën besimin
Rreth vitit 1800, filozofi Georg Wilhelm Friedrich Hegel u përpoq të bindte bashkëkohësit e tij se 'arsyeja hyjnore' u shfaq në histori. Në këtë mënyrë, zhvillimi dhe kështu jeta u bë një qëllim.
Por pas vdekjes së Hegelit në 1831, mund të shihet se filozofët janë duke u bërë gjithnjë e më skeptikë në lidhje me atë se a ka diçka prapa - i quajmë ato idetë, Zotin ose arsyen - që e bën jetën kuptimplote."
Padyshim që një filozof dhe teolog si Søren Kierkegaard ende flet për faktin se në fund të fundit ka ndonjë formë hyjnie prapa saj dhe se ka kuptim."
Por aty ku filozofët më parë menduan se mund të vërtetonin ekzistencën e Zotit, Zoti në Kierkegaard përfundimisht bëhet diçka që mund të arrijmë vetëm përmes një kërcimi irracional në një besim absurd", thotë Poul Lübcke.

Karl Marx: Zoti është shpikje njerëzore
Sipas Karl Marx - i cili jetoi në të njëjtën kohë me Søren Kierkegaard - Zoti është diçka që ne njerëzit krijojmë në bazë të konflikteve psikologjike dhe / ose shoqërore që ekzistojnë në jetën tonë. Në atë mënyrë, Zoti - dhe qëllimi themelor i të gjithave - është në thelb një iluzion nëse e pyet Karl Marksin.

"Në fund të 1800, Nietzsche doli në pah dhe thjesht tha se" Zoti ka vdekur ".
Për Nietzsche, nuk kishte më asgjë pas tij që i dha një qëllim jetës. Ishte e vështirë për njerëzit e sotëm ta pranojnë. Në të kundërt, filozofët e ardhshëm të Nietzsche do të bëhen 'mbinjerëzorë', sepse ata do të kapërcejnë nevojën e njerëzimit për një Zot që mund t'i japë gjithçka.

Filozofët që do të japin përgjigje janë ‘mashtrues’
Në të vërtetë, profecia e Niçes ka qenë e vërtetë. Shumica e filozofëve të sotëm nuk e bazojnë filozofinë e tyre në ekzistencën e diçkaje hyjnore që mund të japë qëllim jete tjetër përveç asaj që ne vendosim në të.

“Do të zhgënjeheni nëse shkoni në filozofi dhe pyesni se cili është kuptimi i jetës. Nocioni romantik i filozofit, ka qenë një ëndërr për 180 vitet e fundit. Prandaj i takon individit të pyes veten: çfar dua me jetën? ” deklaron Poul Lübcke.
Ai thotë se me siguri mund të gjenden filozofë që do t'i përgjigjen pyetjes së kuptimit të jetës. Dhe ka gjithashtu shumë terapistë që besojnë se mund të na tregojnë se çfarë duhet dhe nuk duhet të bëjmë me jetën tonë. Por nga këndvështrimi i filozofisë moderne, ata janë popuj sepse kanë aq pak mundësi për një të vërtetë më të madhe si të gjithë ne, ”thotë Poul Lübcke.

Sidoqoftë, ai nuk dëshiron të përjashtojë që një teolog mund të ketë një qasje të ndryshme për këtë çështje. Diçka që Ask Science duhet të hetojë.

Vazhdon .....
 
Me leje ?
Po nderhyj
Kete jave ( mos me shume) me jane ngulitur sa dilema Hamletjane dhe ishte pikerisht kjo bisede me nje mik qe me tha je shume pesimiste.
Dhe ashtu eshte.
Pra une zgjohem cdo mengjes,bej gjerat e mia,punen,shtepi,shoqeri,dalje,familje.
Nese e ve re me detaje kjo eshte nje riperseritje e nje riperseritje e nje riperseritjeje.
Pastaj mendova ok...ka nje bote te lire ( per mua jane udhetimet) keshtuqe mund te bej ate.
Cdo mengjes nje vend i ri..nje perendim i ri cdo pasdite. Pa ju detyruar asgje askujt,i detyrohesh vetem vetes ta besh te lumtur.
Por.
Por edhe ketu hy prap monotonia..do merzitesh dhe me ato,sdo jesh me rehat e do duash kthimin ne civilizim e do thuash e tani? Cfare duhet te bej? Te shumohesh. Keshtu urdheron Bibla,Zoti,natyra. Shumim.
Ti sje asgje me shume se sa nje mjet per te sjelle ne jete sa qenie te tjera po aq te trishta e me dilema sa ty.
Ska me asgje shume,gezimet e vogla ikin,ditet me diell kalojne,datelindjen ste kenaqin me dhe...
Dhe ti duhet te besh ekzaktesisht cfare kane paraardhesit e tu.
Shumim.
Dhe mua sme pelqen aspak kjo gje :(
Nese ka apo jo nje jete pas vdekjes...ska rendesi...nese tani po jeton apo jo...ska rendesi.
Fati yt eshte i shkruar.


Keshtu u shfryva dhe sot ☺


Nuk të duhet leje për ndërhyrje Nik ?

Kjo nuk është vetëm temë informuese por edhe reflektuese.
Jo rastësisht e kam ndarë në pjesë. Një është mungesa e kohës, tjetër është reflektimi i neve forumistëve mbi secilën pjesë: biologjike, filozofike dhe teologjike ( e cila do jetë në vijim).....

E kuptoj plotësisht reflektimin tënd. Në fakt ke bërë një analizë në kuptimin biologjik, mbi kuptimin dhe qëllimin e jetës.
I mirëpres shkrimet e tua edh më tej. ?
 
Kompjuteri eshte algoritem njerezor. Prap mendja e njerezve udheheq kuptimin e jetes. Gjithesesi dihet cila eshte me kryesorja. Vazhdimesia e species sone ne toke! Ka dhe kuptime te tjera ne aspektin filozofik por sot po zgjedh ate me kryesorin.
 
Me leje ?
Po nderhyj
Kete jave ( mos me shume) me jane ngulitur sa dilema Hamletjane dhe ishte pikerisht kjo bisede me nje mik qe me tha je shume pesimiste.
Dhe ashtu eshte.
Pra une zgjohem cdo mengjes,bej gjerat e mia,punen,shtepi,shoqeri,dalje,familje.
Nese e ve re me detaje kjo eshte nje riperseritje e nje riperseritje e nje riperseritjeje.
Pastaj mendova ok...ka nje bote te lire ( per mua jane udhetimet) keshtuqe mund te bej ate.
Cdo mengjes nje vend i ri..nje perendim i ri cdo pasdite. Pa ju detyruar asgje askujt,i detyrohesh vetem vetes ta besh te lumtur.
Por.
Por edhe ketu hy prap monotonia..do merzitesh dhe me ato,sdo jesh me rehat e do duash kthimin ne civilizim e do thuash e tani? Cfare duhet te bej? Te shumohesh. Keshtu urdheron Bibla,Zoti,natyra. Shumim.
Ti sje asgje me shume se sa nje mjet per te sjelle ne jete sa qenie te tjera po aq te trishta e me dilema sa ty.
Ska me asgje shume,gezimet e vogla ikin,ditet me diell kalojne,datelindjen ste kenaqin me dhe...
Dhe ti duhet te besh ekzaktesisht cfare kane paraardhesit e tu.
Shumim.
Dhe mua sme pelqen aspak kjo gje :(
Nese ka apo jo nje jete pas vdekjes...ska rendesi...nese tani po jeton apo jo...ska rendesi.
Fati yt eshte i shkruar.


Keshtu u shfryva dhe sot ☺
Ti e thjeshtezove shume mos ja qr lol

Nuk jemi vetem kaq dhe pse jemi te kishtezuar ne boten materiale
 

Pa mendo sikur te mos kete me asgje ne asnje dimension. Vetem kjo.
Por per te mos i prishur temen Deses do them ndonje gje me sh sa te kem kohe
Te kjo temë ka vend për çdo lloj reflektimi mbi termin ‘kuptimi’ i jetës.
Mund të jetë edhe një fjalë e vetme ?
 
:) kuptimin jetes me pelqen t`ia jap sipas vetes.
Atehere kuptimi i jetes per mua eshte,te mundesh ta shijosh cdo dite,te lesh dicka per te cilen dikush do te kujtoje ne te nesermen kur ti s`do jesh me.
Me rendesi te vecante eshte,te mundohemi te jemi njerzor,te lem dhe njerzor te tjere pas nesh,te cilet do kujtojne ritet,dhe kulturen tone.
 
Ne jemi nje rastesi e madhe ne galaksi.
Jeta ka vetem nje kuptim..ate te vazhdimsise se specjes.
Ndersa Kultura vjen si nevoj ose si pakenaqesi e specjes tone qe llogjikon.
Duke qen i pakenaqur njeriu kerkon zgjidhje.. pra nje konflikt ne vetvete por ky quhet progres.
 
Nuk mendoj se munde te dale dikush ne nje perfundim unifikues dhe gjithperfshires. qellimi i jetes se nje bariu ne mal larg civilizimit apo te nje tribuje diku, Eshte diametralisht i ndryshem nga ai i dikujt ose nje grupi te caktuar shoqerie metropolitane.
Eshte fakt shkencor qe sa me sh rritemi aq me pak i shijojme gjerat... Ndaj shpikim c'do dite lloj e soj marifesh per ti shprtuar merzise dhe ti japim kuptim dites e kesisoj jetes. Por nese patjeter duhet nje ide unifikuese nuk me vjen asgje ne mend pervec atij biologjik. Dmth te riprodhimit qe per hir te vertetes historikisht eshte sfiduar dhe vazhdon te sfidohet nga zgjedhjet individuale te kujtedo.
 
Teologjia ka një përgjigje

Filozofi Søren Kierkegaard besonte se jeta ka një kuptim të garantuar nga Zoti.

Teologët studiojnë Krishterimin në mënyrë shkencore dhe me vetë kushtet e krishterimit. Kjo do të thotë që në një analizë teologjike supozohet se marrëdhënia e njeriut me Zotin është realitet. Gjithashtu kur merret me pyetjen teologjike: Cili është kuptimi i jetës?

Të krishterët janë të lirë dhe jo të lirë
Në përgjigjen e saj Kirsten Busch Nielsen lidhet me traditën e krishterë në të cilën qëndron kisha kombëtare daneze: Krishterimi Ungjillor Lutheran. Ajo e kërkon përgjigjen në një shkrim të rëndësishëm teologjik të botuar nga Reformer Martin Luther (1483-1546) në 1520: 'Për lirinë e një njeriu të krishterë'.

Në shkrimin e shenjtë, Luther tregon se si të krishterët duhet të lidhen me jetën e tyre. Ai nënvizon dy gjëra:
- I krishteri është i lirë sepse beson në Jezu Krishtin, i cili ka pranuar barrën e të krishterit sepse vdiq në kryq. Prandaj Luther beson se asnjë peshë tokësore nuk qëndron mbi supet e të krishterit. Asnjë fuqi nuk mund ta lidhë të krishterin shpirtërisht - as shqetësime.
- I krishteri është plotësisht jo i lirë. Ai duhet të shërbejë tjetrin- domethënë të jetosh, në dobi të të tjerëve. Ekziston një jetë me përulje të thellë.

"Ideja është që i krishteri është i lirë nga mëkati, vdekja, djalli, fatkeqësitë, fuqitë e jashtme dhe shtypja. Në besim, ajo ose ai është i veshur me një gjë të tillë. Dhe një nga gjërat që mund të vihet edhe më tej është 'pyetja kuptimplotë’, thotë Kirsten Busch Nielsen.

Pyetja mund të na bëjë të dëshpërohemi
Në fakt, të krishterët as nuk duhet të pyesin se cili është kuptimi i jetës.
Është disi provokuese të thuhet se nuk duhet të lidhemi me kuptimin e jetës. Për atë pyetje është më e mira ose më e mira që një njeri mund të bëjë.
Aftësia jonë të pyesim është ajo që ndan njeriun nga kafshët. Por çështja është e paqartë: ne mund t'i ofrojmë vetes një dëshpërim ".

»Ne mund të pyesim veten në një spirale të ndërgjegjes: Cili është qëllimi i gjithë kësaj? Dhe a jam mjaft i mirë për kuptimin që është? Pjesa negative e pyetjes është se për çfarë bëhet fjalë në vetë krishterimin", thotë Kirsten Busch Nielsen.

Mendimi lutheran: jini i mirë me të tjerët
Kështu, sipas mendimit të Lutherit, besimtari nuk ka nevojë të dyshojë për pyetjen e vështirë të kuptimit të jetës.
Nga ana tjetër, Martin Luther shkruan rreth lirisë së një të krishteri ’që të krishterët janë të detyruar të trajtojnë tjetrin mirë.
"Nëse e marrim atë pjesë të perspektivës, mund të thuash që kuptimi i jetës është të jetosh pothuajse - për njerëzit e tjerë," thotë Kirsten Busch Nielsen.
Një i krishterë luteran nuk ka pse të spekulojë deri në dyshim për kuptimin e jetës. Jezui ka siguruar që gjithçka përfundon mirë.
Nëse lexuesi ynë është një i krishterë Lutheran, kuptimi i jetës është se ai duhet t'i trajtojë shokët e tij si duhet - dhe përndryshe të mos shqetësohet.

Vazhdon .....
 
Dmth te riprodhimit qe per hir te vertetes historikisht eshte sfiduar dhe vazhdon te sfidohet nga zgjedhjet individuale te kujtedo.
Riprodhim bejne dhe kafshet nuk qendron kjo
Supozohet te jemi me koshience te zhvilluar
 
Ne mund të vazhdojmë të kërkojmë

Këtu përfundon ekspedita kërkuese e Videnskab.dk në lidhje me kuptimin e jetës. Jo sepse u gjet një rezultat, ku mund të vendosen dy linja. Por, sepse ne ndoshta mund të vazhdojmë të kërkojmë.

Po sikur të mos jesh lutheran, por ateist? Apo i krishter katolik? Apo Budist?

Vetë udhëtimi i zbulimit deri tani mund të ketë qenë një formë e përgjigjes. Ndoshta lexuesit i është dhënë një frymëzim i ri për të marrë parasysh se çfarë mendimi ka ai.

Nëse do të besojmë profesorin e filozofisë Poul Lübcke, kuptimi i jetës është ajo që ne secili gjejmë në vete.

Komedianët e Monty Python dolën me përgjigjen e mëposhtme në filmin 'Kuptimi i jetës':
"Mundohuni të jeni të mirë me të tjerët dhe të mos hani shumë yndyrë. Lexoni një libër të mirë herë pas here, bëni një shëtitje dhe përpiquni të jetoni në paqe dhe harmoni me njerëzit nga të gjitha shtresat dhe kombet shoqërore ".

The End.....
 
Riprodhim bejne dhe kafshet nuk qendron kjo
Supozohet te jemi me koshience te zhvilluar
:p :p fakti qe nga i gjithe postimi ke marre vetem nje pjese nuk e ben te drejte diskutimin. Megjithate pse nuk qendron? Ne c'menyre eshte provuar qe kafshet nuk kane koshience? Une them qe kane, qofte kjo tejet primitive (krahasimi nuk qendron nqs i ve perballe nesh). A Jane te afta te komunikojne mes llojit madje dhe pertej? Po. A kane aftesine e te ndjerit dashuri/urrejtje/madje xhelozi etj? Po. A ka secili personalitetin e tij/saj ? Po. Kane aftesine e te planifikuarit te veprimeve? Po dhe sh aftesi te tj. Dhe une nuk jam naturalist/zoolog etj por per sa thash me lart jam deshmitar ne kohe duke qene se gjithnje kam patur kafshe ne shtepi. Thene kete, absolutisht nuk Jane si ne per sh arsye. Por komenti im nis me fjalet qe eshte e pamundur ti japesh Jetes nje kuptim gjitheperfshires perkedo dhe kudo. Me duket Jo vetem e pamundur por sh e gabuar. E vetmja qe ka tentuar nder shekuj eshte feja dhe sic e dime te gjithe e dime pa sukeses... Dhe kjo per faktin e thjeshte Zoti/egzistenca e nje force madhore etj eshte aq e madhe dhe e larmishme sa eshte e pamundur te permblidhet ne nje liber.... Dhe pa dashur te hap polemike mbi kete teme sensitive per miljarda njerez. Po them vetem dicka ne te gjithe librat Zoti pershkruhet si i drejte dhe i jep mundesine kujdo e rruges se drejt qe e con afer tij. Keshtu? Atehere si i bie qe der para 500 vjetesh ne kontinentin Amerikan paskan qene ne rruge te gabuar? Dhe ne Europianet etj sollem driten?! Jo ne i gjetem ne bashkesi dhe komunitete te medha madje tejet fanatik ne besimet dhe idene e tyre per jeten. Te kuptohemi me kete nuk Po them qe ska zot etj. Jo perkundrazi nqs Ai egziston si udhezues per te gjithe njerzit ka vetem nje fakt te pakundershtueshem qe na unison kudo ajo esht Bota shpirterore... vetem nepermjet saj mundemi ti afrohemi pasi eshte e vetmja pjese jona me kapacitet infinit! Thene kete Po e perseris qe qellimi i jetes qe teorikisht faktohet dhe ka me teper nr ne bote eshte ai i riprodhimit...
 
Nuk thash qe skan koshience kafshet po jo aq te zhvilluar sa ne ... Kan ndjenja si ne ..vuajne .gezohen etc por personaliteti i tyre do kohe te arrije ne ate stad si ne e te thuash qe jemi ktu vec per sex na limiton shume lol kte thashe
 
Nuk thash qe skan koshience kafshet po jo aq te zhvilluar sa ne ... Kan ndjenja si ne ..vuajne .gezohen etc por personaliteti i tyre do kohe te arrije ne ate stad si ne e te thuash qe jemi ktu vec per sex na limiton shume lol kte thashe
:D Sigurisht qe jo. Ndaj thash se krahasimi nuk qendron. Gjithsesi seksi eshte pjese esenciale...
 
Top