Lucifer Perendia e fese antike

Perendia e Fese antike behet djalli i ri.
E verteta per Luciferin eshte se ne mitologjine romake, Luciferi eshte nje hyjni qe korrespondon me hyjnine pellazge Eosforo ( Ose pishtari i agimit ).

FB_IMG_1581174374426.jpg

Kete emer e mori nga ylli mengjesit. Ai ishte biri Eos dhe i Astreos dhe ishte i ati i Ceice (Ceyx), mbret i Thesalisë, dhe Daedalion.
Ne fakt "Lucifer" ne latinisht do te thote bartes, ky emer ju dha per shkak se identifikohej me planetin Venus sepse ishte drita e pare qe shikohej ne qiell para lindjes se diellit. Ne fene e vjeter, ate para atyre Abrahamike, Lucifer ose Dianus, ishte djali, bashkshorti i perendeshes Diana. Zoti i drites dhe i agimit. Bibla e krishtere perbehet nga libra te ndryshem e shkruajtur ne hark kohor mbi 1000 vjecar. Ka qene si fillim ne formen e gojedhana, gojdhana qe shume vone filluan te kodifikoheshine dhe te mblidheshin ne disa tekste. Dhiata e vjeter, ( Dija e vjeter, me mire memorja e te pareve ), eshte e shkruajtur nga te pakten 4 ryma te ndryshme, me mbi 1000 tekste. Ndersa ajo e reja u shkruajt 120 vjet pas vdekjes te Krishtit, ne gjuhen e Krishtit, qe ishte aramikja dhe jo hebraishtja. Cuditerisht Jezusi kishte floke te gjata, gje kjo shume e ndaluar per meshkujt cifut bashkohas te Jezusit.. Shkrimet qe u bene gjat kohes se Krishtit u quajten (Apokrif, te pa lejuar ), dhe u preferua te groposen dhe jo te ( digjen )ne shkreterine e saharas. Kjo per arsye sepse ne to shkruhej vertet e verteta. Nje e vertet qe nuk i shkonte per shtat qellimeve perandorake te istitucionit fetaro kishtar.
Me vjen natyrshem te pyes dicka: si eshte e mundur qe ne tekstet e bibles te shkruajtura ne gjuhen aramaike dhe ne ate greke hyri nje fjale latine qe identifikonte te keqen, pra djallin ( Lucifer-bartes i drites ), si mundet qe bartesi i drites te jete nje qenie e keqe ? Ne fakt nuk eshte shkruajtur ne asnje vend ne Bibel. Hapeni Biblen dhe lexoni dy anekdotat te dedikuara Luciferit dhe verifikoheni me syt tuaja. Dy anekdotat jane: (Isaia 14:4-22 ) Ne tekstin e plot ne asnje vend, ne asnje paragraf nuk permendet emri Lucifer. Ne fakt kjo pjese i dedikohen mbretit te Babilonise. Isaia ne kete kapitull nuk ka dashur te flas per rebelimin e engjujve por thjesht per renien e mbretit te Babilonise. Pra kemi te bejm me nje dokument historike. (Ezechiele 28:2-19)
Edhe ne kete rast, emri Lucifer nuk eshte perdorur. Teksti eshte shume i qart dhe i referohet nje qenie njerezore dhe jo nje engjelli te rene nga qielli. Luciferi pra adhurohen ne boten e paganve dhe ishte nje perendi e mire dhe pozitive. Me ardhjen e krishterve, ata e trasformuan kete perendi te mire, pozitive dhe bartes te drites ne dicka negative, ne nje demon. Pra nenshtruan boten me ane te frikes, terrorit psikologjik. Nga paganizmi, Luciferit, ju dhan sembiancat e perendise Pan dhe tridenti i poseidonit. Por akoma me shume beri Kostandini yn i madhe i cili ne enderr kishte pare shenjen e kryqit ( kryqi= simboli i diellit, por dhe i saturnit) dhe kishte degjuar nje ze qe i thoshte " IN HOC SIGNO VINCES ", dhe kjo fjali mbart brenda nje fjale te koduar. Ne fakt fjalia nuk eshte " In hoc SIGNO vinces " por " In hoc GNOSI vinces. Pra feja u trasformua nga Kostandini ne nje arme te forte per te vazhduar sundimin e dhe per 1700 vite te tjera dhe nje perendi e di se per sa.
Uroj qe te vij nje dite kur fete, te gjitha, pa lene pas asnje, te ndalohen me ligj. Per mua personalisht, feja shkakton varesi dhe semundje te renda psiqike!
Sh.Hoxha
 
Ne fakt @Marla , ne prezantimin tënd si lucifer t'u drejtova me domethënien e emrit: Prurësi i dritës ;)
Thashë, me këtë kam ç'të bisedoj. :unsure: :)
 
Uroj qe te vij nje dite kur fete, te gjitha, pa lene pas asnje, te ndalohen me ligj. Per mua personalisht, feja shkakton varesi dhe semundje te renda psiqike!
Sh.Hoxha

Kush eshte ky Sh.Hoxha iher?

Sa per ndalim, posi do i ndaloje me ligj sot ne 2020 lol Feja s'u ndalu as ne kohe diktaturash me te medha. E pastaj feja ka lind bashke me njeriun, ne cdo civilizim, ne cdo komb, nga qytetrimi Kinez, ai aziatik, afrikan e deri tek ky Europiani.
Mua keto me duken perperitje te deshtuara te njerezve qe s'kane gjetur akoma boshtin e jetes se tyre. Njerezit duke mos qene te afte ti japin drejtim jetes fillojne e kapen tek feja. A e beri Konstandini ate? Po e beri ama e beri konstandini jo feja. Une e besoj qe fete jane ndryshu, (pervec ksaj qe ndjek une-besim i imi personal dhe s'dua debate) ama jam shume kundra ketyre thirrjeve, qofte kjo dhe per fene Budiste apo Hindu qe s'na lidh asgje si komb.
 
Kush eshte ky Sh.Hoxha iher?

Sa per ndalim, posi do i ndaloje me ligj sot ne 2020 lol Feja s'u ndalu as ne kohe diktaturash me te medha. E pastaj feja ka lind bashke me njeriun, ne cdo civilizim, ne cdo komb, nga qytetrimi Kinez, ai aziatik, afrikan e deri tek ky Europiani.
Mua keto me duken perperitje te panevojshme. Njerezit duke mos qene te afte ti japin drejtim jetes fillojne e kapen tek feja. A e beri Konstandini ate? Po e beri ama e beri konstandini jo feja. Une e besoj qe fete jane ndryshu, (pervec ksaj qe ndjek une-besim i imi personal dhe s'dua debate) ama jam shume kundra ketyre thirrjeve, qofte kjo dhe per fene Budiste apo Hindu qe s'na lidh asgje si komb.
Sh.Hoxha thote qarte ,per mua si individ...
Kush je ti apo dikush te gjykosh mendimin personal?
Mund te thuash jam dakort, sjam dakort....por mbi nje mendim smund dhe sduhet te gjykosh.
Qe ktu fillon toleranca njerzore....
Pa te keq kjo me siper
 
Sh.Hoxha thote qarte ,per mua si individ...
Kush je ti apo dikush te gjykosh mendimin personal?
Mund te thuash jam dakort, sjam dakort....por mbi nje mendim smund dhe sduhet te gjykosh.
Qe ktu fillon toleranca njerzore....
Pa te keq kjo me siper

Kush gjykoj mi?! Thash qe me duket tentative e kote. Pastaj e pergjithsova duke u nisur dhe nga njerez te tjere qe kane deshire te shfarosin fene.
Dhe si ai ka mendimin e vet dhe une kam mendimin tim mbi mendimin e tij. Ky Hoxha e ka bere publik dhe do e ka postuar diku ndaj na lind e gjithe e drejta per te analizu mendimin e tij! Plus perderisa ky thote qe feja shkakto varesi dhe probleme psiqike, ketu pasoja bie tek individi! pra te ai qe ndjek fene(ne rastin e analizes se tij tek i krishteri) por mund tejete dhe muslimani, budisti etj

pa te keq hic!
 
Sh.Hoxha thote qarte ,per mua si individ...
Kush je ti apo dikush te gjykosh mendimin personal?
Mund te thuash jam dakort, sjam dakort....por mbi nje mendim smund dhe sduhet te gjykosh.
Qe ktu fillon toleranca njerzore....
Pa te keq kjo me siper
Si nuk gjykohet mendimi personal?
Kur je dakort ose kur sje dakort me nje mendim, kjo dakortesia apo mos dakortersia nuk del si perfundim i nje gjykimi?
 
Djalli ekziston.

Ai është «sundimtari i kësaj bote», një krijesë e padukshme që u bë e ligë dhe u rebelua ndaj Perëndisë. (Gjoni 14:30; Efesianëve 6:11, 12) Bibla e përshkruan personalitetin e Djallit me këta emra:
Nuk është thjesht koncepti i ligësisë
Disa mendojnë se Satana Djalli është thjesht koncepti i ligësisë që ekziston brenda nesh. Gjithsesi, Bibla dokumenton një bisedë mes Perëndisë dhe Satanait. Perëndia është i përsosur, prandaj ai s’ka sesi të ketë folur me një pjesë të ligë të vetvetes. (Ligji i përtërirë 32:4; Jobi 2:1-6) Në mënyrë të ngjashme, Satanai tundoi Jezuin, i cili është pa mëkat. (Mateu 4:8-10; 1 Gjonit 3:5) Kështu, Bibla tregon se Djalli ekziston vërtet dhe nuk është thjesht personifikim i ligësisë.
A duhet të habitemi që shumë njerëz nuk besojnë se Djalli ekziston? Aspak, pasi Bibla thotë se Satanai mashtron për t’i arritur qëllimet e tij. (2 Selanikasve 2:9, 10) Ai ka verbuar shumë njerëz, duke i bërë të besojnë se ai nuk ekziston, dhe ky është një nga mashtrimet e tij më të mëdha.—2 Korintasve 4:4.

Koncepte të tjera të gabuara për Djallin

E rreme: Lucifer është një emër tjetër për Djallin.
E vërtetë: Fjala hebraike që në disa versione të Biblës është përkthyer «Lucifer», ka kuptimin «[ai] që shkëlqen». (Isaia 14:12) Konteksti tregon se ky term i referohet dinastisë ose linjës mbretërore babilonase, të cilën Perëndia do ta poshtëronte për shkak të arrogancës së saj. (Isaia 14:4, 13-20) Shprehja «[ai] që shkëlqen» është përdorur për të tallur dinastinë babilonase pasi ra.
E rreme: Perëndia e përdor Satanain për të akuzuar njerëzit.
E vërtetë: Djalli është armiku i Perëndisë, jo shërbëtori i tij. Satana Djalli u kundërvihet dhe i akuzon padrejtësisht shërbëtorët e Perëndisë.—1 Pjetrit 5:8; Zbulesa 12:10.
 
Djalli ekziston.

Ai është «sundimtari i kësaj bote», një krijesë e padukshme që u bë e ligë dhe u rebelua ndaj Perëndisë. (Gjoni 14:30; Efesianëve 6:11, 12) Bibla e përshkruan personalitetin e Djallit me këta emra:
Nuk është thjesht koncepti i ligësisë
Disa mendojnë se Satana Djalli është thjesht koncepti i ligësisë që ekziston brenda nesh. Gjithsesi, Bibla dokumenton një bisedë mes Perëndisë dhe Satanait. Perëndia është i përsosur, prandaj ai s’ka sesi të ketë folur me një pjesë të ligë të vetvetes. (Ligji i përtërirë 32:4; Jobi 2:1-6) Në mënyrë të ngjashme, Satanai tundoi Jezuin, i cili është pa mëkat. (Mateu 4:8-10; 1 Gjonit 3:5) Kështu, Bibla tregon se Djalli ekziston vërtet dhe nuk është thjesht personifikim i ligësisë.
A duhet të habitemi që shumë njerëz nuk besojnë se Djalli ekziston? Aspak, pasi Bibla thotë se Satanai mashtron për t’i arritur qëllimet e tij. (2 Selanikasve 2:9, 10) Ai ka verbuar shumë njerëz, duke i bërë të besojnë se ai nuk ekziston, dhe ky është një nga mashtrimet e tij më të mëdha.—2 Korintasve 4:4.

Koncepte të tjera të gabuara për Djallin

E rreme: Lucifer është një emër tjetër për Djallin.
E vërtetë: Fjala hebraike që në disa versione të Biblës është përkthyer «Lucifer», ka kuptimin «[ai] që shkëlqen». (Isaia 14:12) Konteksti tregon se ky term i referohet dinastisë ose linjës mbretërore babilonase, të cilën Perëndia do ta poshtëronte për shkak të arrogancës së saj. (Isaia 14:4, 13-20) Shprehja «[ai] që shkëlqen» është përdorur për të tallur dinastinë babilonase pasi ra.
E rreme: Perëndia e përdor Satanain për të akuzuar njerëzit.
E vërtetë: Djalli është armiku i Perëndisë, jo shërbëtori i tij. Satana Djalli u kundërvihet dhe i akuzon padrejtësisht shërbëtorët e Perëndisë.—1 Pjetrit 5:8; Zbulesa 12:10.
Nese ekziston ku rri?
Fjala ferr spermendet ne Bibel,madje as Purgator.
Madje edhe ne kryq Jezusi atij te penduarit i thote ti do vish me mua..po te tjeret ku shkojne?
 
Nese ekziston ku rri?
Fjala ferr spermendet ne Bibel,madje as Purgator.
Madje edhe ne kryq Jezusi atij te penduarit i thote ti do vish me mua..po te tjeret ku shkojne?


FERRI ne Bibel gjendet (me fjalen HADES-Liqeni i Zjarrt)

Te shohim cfar na thot BIBLA...?
Ferri është përshkruar si një humrerë pa fund (Luka 8:31, Zbulesa 9:1) dhe liqen i zjarrit dhe squfurit, në të cilin banorët e tij do të torturohen ditë e natë, në jetë të jetëve (Zbulesa 20:10). Në ferr do të ketë lotë dhe kërcëllim dhëmbësh, që tregojnë pikëllim të thellë dhe inat. (Mateu 13:42). Eshtë një vend ku “krimbi nuk vdes dhe zjarri nuk fiket kurrë” (Marku 9:48). Zoti nuk gjen asnjë kënqësi në vdekjen e të pabesëve, por dëshiron që ata të kthehen nga rrugët e tyre të liga në mënyrë që të jetojnë (Ezekieli 33:11). Por Ai nuk mund të na detyrojë të bindemi; nëse ne zgjedhin ta refuzojmë Atë, Ai nuk ka zgjidhje tjetër veçse të na japë atë që duam – një jetë të ndarë prej Tij Mateu:25/46.Dhe ata do të shkojnë në mundim të përjetshëm, dhe të drejtët në jetën e përjetshme LLuka:8/31.Dhe ata e lutnin të mos i urdhëronte të shkonin në humnerë. Mateu:13/42.dhe do t`i hedhin në furrën e zjarrit. Atje do të ketë qarje dhe kërcëllim dhëmbësh.
Dhiata e Re përdor Hades për t'iu referuar vendbanimin e përkohshëm të vdekur (p.sh. Veprat 2:31; Zbulesa 20:13). [24] Vetëm një pasazh përshkruan Hades si një vend mundimesh, historia e Lazarus dhe zhytet (Lluka 16:19-31). Këtu, Jezusi përshkruan një njeri i lig vuan dënimin zjarrta në ferr, e cila është në kontrast me gjirin e Abrahamit, dhe shpjegon se është e pamundur të kalojë nga një vend në tjetrin. Disa studiues besojnë se kjo shëmbëlltyrë reflekton pikëpamjen intertestamental hebre e Hades (ose Sheoli) si përmbajnë ndarjet veçanta për të pabesët dhe i drejtë. [24] [25] Në Zbulesa 20:13-14 Hadesi është vetë flakën në liqenin e zjarrit " "pasi u zbrazur e të vdekurve. Mateu 23/33
 
FERRI ne Bibel gjendet (me fjalen HADES-Liqeni i Zjarrt)

Te shohim cfar na thot BIBLA...?
Ferri është përshkruar si një humrerë pa fund (Luka 8:31, Zbulesa 9:1) dhe liqen i zjarrit dhe squfurit, në të cilin banorët e tij do të torturohen ditë e natë, në jetë të jetëve (Zbulesa 20:10). Në ferr do të ketë lotë dhe kërcëllim dhëmbësh, që tregojnë pikëllim të thellë dhe inat. (Mateu 13:42). Eshtë një vend ku “krimbi nuk vdes dhe zjarri nuk fiket kurrë” (Marku 9:48). Zoti nuk gjen asnjë kënqësi në vdekjen e të pabesëve, por dëshiron që ata të kthehen nga rrugët e tyre të liga në mënyrë që të jetojnë (Ezekieli 33:11). Por Ai nuk mund të na detyrojë të bindemi; nëse ne zgjedhin ta refuzojmë Atë, Ai nuk ka zgjidhje tjetër veçse të na japë atë që duam – një jetë të ndarë prej Tij Mateu:25/46.Dhe ata do të shkojnë në mundim të përjetshëm, dhe të drejtët në jetën e përjetshme LLuka:8/31.Dhe ata e lutnin të mos i urdhëronte të shkonin në humnerë. Mateu:13/42.dhe do t`i hedhin në furrën e zjarrit. Atje do të ketë qarje dhe kërcëllim dhëmbësh.
Dhiata e Re përdor Hades për t'iu referuar vendbanimin e përkohshëm të vdekur (p.sh. Veprat 2:31; Zbulesa 20:13). [24] Vetëm një pasazh përshkruan Hades si një vend mundimesh, historia e Lazarus dhe zhytet (Lluka 16:19-31). Këtu, Jezusi përshkruan një njeri i lig vuan dënimin zjarrta në ferr, e cila është në kontrast me gjirin e Abrahamit, dhe shpjegon se është e pamundur të kalojë nga një vend në tjetrin. Disa studiues besojnë se kjo shëmbëlltyrë reflekton pikëpamjen intertestamental hebre e Hades (ose Sheoli) si përmbajnë ndarjet veçanta për të pabesët dhe i drejtë. [24] [25] Në Zbulesa 20:13-14 Hadesi është vetë flakën në liqenin e zjarrit " "pasi u zbrazur e të vdekurve. Mateu 23/33
Pa harruar qe kush shkroi Zbulesa ishte ne ishull te pabanuar e kushedi ne cf stadi mental ishte.
Pa harruar qe shume letra jane pa autor por ua kane ngecur apostujve te tjere.

Jezusi nuk flet per Ferr. Thote vetem shpetim.
Izraeli ne dhjaten e vjeter e ndryshoi sh formen e Ferrit...
Tani ne Ferr supozohet te ikin ata qe u shkojne kunder urdherimeve ( o te pakten dy me cf thote Jezusi)
Nese une te afermit tim ( ne shkalle te gjete gjithkush eshte nje i aferm i joti) e ofendoj,ne nerva e siper etj..atehere une meritoj Ferrin?
Zoti, a seshte Zoti i dashurise?
Ok ekziston pendimi..por ka dicka qe stonon.
 
Top