Një teori pohon se njerëzit me RH negativ nuk janë nga ky planet

A keni dëgjuar ndonjëherë për legjendat që sillen rreth Rezusit negativ? Një teori pohon se mund të jetë gjaku i huaj … Planeti ynë është plot mistere dhe surpriza. Ky lloj gjaku është “zhvilluar” prej rreth 35 mijë vjet më parë. Një mister që ende ka diskutime. Deri në atë kohë, në fakt, kishim dëshmi për ekzistencën e Rh-pozitiv. Çfarë ndodhi saktësisht? Të dashurit e paranormalëve thonë se mund të jetë gjak i huaj. Por, a është me të vërtetë kështu, apo është vetëm një besim popullor?

Sipas ekspertëve diçka e veçantë është shtuar. Gjaku nuk i është nënshtruar kurrë mutacioneve gjenetike, siç janë edhe pjesë të tjera të trupit. Ne gjithashtu duhet të konsiderojmë një fakt tjetër. Në Evropë shumica e njerëzve është me RH-negative. Në veçanti, përqendrimi do të ishte më i madh është në Itali, në Pescara, dhe në veçanti në Abruzzo.
Në përmbledhje, gjaku nuk i është nënshtruar kurrë as mutacionit më të vogël gjenetik. Ndër të tjera, ky lloj gjaku na bën që të jemi në gjendje të dhurojmë gjakun ekskluzivisht për disa njerëz dhe jo për të tjerë. Pasojat mund të jenë mjaft serioze dhe kjo është arsyeja pse të gjithë duhet ta njohin grupin e tyre të gjakut.
Natyrisht, mund të besojmë në teorinë e huaj, aliene, por disa studiues thonë se është një pasardhës i paraardhësve tanë. Ndoshta është për shkak të një “njeriu hibrid” dhe asaj lidhjeje të munguar që ende nuk e njohim sot. Një shpjegim racional dhe i sigurt është i vështirë për ta dhënë, por është ende në studim dhe, herët a vonë, diçka do të dalë. Në të vërtetë, supozohet se përgjigjja mund të gjendet në një traktat sumerik dhe se Amerika do të regjistrojë cilindo që ka gjak me RH negativ. A do të jetë e vërtetë, apo është ende një tjetër legjendë urbane…?

/Psikologjia
 
Top