Njerezit me inteligjence te larte emocionale!

Screenshot_20211204-100127.jpg

-Kultivojne vetedijen.
-Jane degjues te mire.
-Jane pozitive dhe inkurajues.
-Menaxhojne mire situatat stresuese
-Shfaqin empati.
-Kane marredhenie te mira me njerezit.
-Jame te qarte per qellimjn e jetes se tyre dhe vlerat e veta

Diskutim:
-Cfare eshte inteligjenca emocionale?!
- A jeni dakort me cilesite e mesiperme? ---Cfare tjeter vetish kane njerezit e tille?
- Ju vete sa inteligjent jeni emocionalisht? 😁
- Zgjerojeni me teper e ne cfare drejtimi te doni!
 
Ne nje test , me infiltruan si te tille.. kam inteligjence emotionale.
Perpos atyre pikave te lartpermendura.. dua te them qe njerez te tille kane nje largpamesi.
Kjo vjen si rrjedhoje e intuites.
E kjo eshte e lindur.
 
Sipas wikipedia:
Në vitin 1996 Reuven Bar-Oni paraqiti edhe modelin e tij prej 15 faktorëve të inteligjencës i njohur ndryshe edhe si Modeli 15 faktorësh i Bar-Onit. Sipas Reuven Bar-Onit këta 15 faktorë janë:

 1. Vetëvlerësimi
 2. Vetëndërgjegjësimi emocional
 3. Këmbëngulësia/Vetëshprehja emocionale
 4. Pavarësia
 5. Empatia
 6. Përgjegjësia sociale
 7. Marrëdhëniet ndërpersonale
 8. Rezistenca ndaj stresit
 9. Kontrollimi i impulseve
 10. Vlerësimi i realitetit
 11. Fleksibiliteti
 12. Zgjidhja e problemeve
 13. Vetaktualizimi
 14. Optimizmi
 15. Lumturia/mirëqenia
 
Shiko fotografinë 1934840

-Kultivojne vetedijen.
-Jane degjues te mire.
-Jane pozitive dhe inkurajues.
-Menaxhojne mire situatat stresuese
-Shfaqin empati.
-Kane marredhenie te mira me njerezit.
-Jame te qarte per qellimjn e jetes se tyre dhe vlerat e veta

Diskutim:
-Cfare eshte inteligjenca emocionale?!
- A jeni dakort me cilesite e mesiperme? ---Cfare tjeter vetish kane njerezit e tille?
- Ju vete sa inteligjent jeni emocionalisht? 😁
- Zgjerojeni me teper e ne cfare drejtimi te doni!
Mendoj që gjithë këto veti në renditje përfshihen mbrenda fjalës magjepse empati.
Kapaciteti të vendosësh vetën në gjëndjen shpirtërore dhe situazionin e tjetrit.
 
Sipas wikipedia:
Në vitin 1996 Reuven Bar-Oni paraqiti edhe modelin e tij prej 15 faktorëve të inteligjencës i njohur ndryshe edhe si Modeli 15 faktorësh i Bar-Onit. Sipas Reuven Bar-Onit këta 15 faktorë janë:

 1. Vetëvlerësimi
 2. Vetëndërgjegjësimi emocional
 3. Këmbëngulësia/Vetëshprehja emocionale
 4. Pavarësia
 5. Empatia
 6. Përgjegjësia sociale
 7. Marrëdhëniet ndërpersonale
 8. Rezistenca ndaj stresit
 9. Kontrollimi i impulseve
 10. Vlerësimi i realitetit
 11. Fleksibiliteti
 12. Zgjidhja e problemeve
 13. Vetaktualizimi
 14. Optimizmi
 15. Lumturia/mirëqenia


Ehhh Marla i paske tejkalu 15 pikshin kohet e fundit
 
Sipas wikipedia:
Në vitin 1996 Reuven Bar-Oni paraqiti edhe modelin e tij prej 15 faktorëve të inteligjencës i njohur ndryshe edhe si Modeli 15 faktorësh i Bar-Onit. Sipas Reuven Bar-Onit këta 15 faktorë janë:

 1. Vetëvlerësimi
 2. Vetëndërgjegjësimi emocional
 3. Këmbëngulësia/Vetëshprehja emocionale
 4. Pavarësia
 5. Empatia
 6. Përgjegjësia sociale
 7. Marrëdhëniet ndërpersonale
 8. Rezistenca ndaj stresit
 9. Kontrollimi i impulseve
 10. Vlerësimi i realitetit
 11. Fleksibiliteti
 12. Zgjidhja e problemeve
 13. Vetaktualizimi
 14. Optimizmi
 15. Lumturia/mirëqenia
Vetëm pika 9 më ikën 😂
Po javash e atë do të rregulloj 😝
 
besoj ky fenomen eshte me shume i dukshem tek grat ,se edhe intelegjente edhe emocionale ... edhe shume pozititvitete tjera ;). nje person kur eshte ne gjendje te kuptoj emocionet e veta dhe jo vetem ti kuptoj por ti menaxhoj, te dije kuqendron forca dhe dobsia, dhe te kuptoj ndjenjat e njerzive tjere, besoj kjo eshte intelegjenc emocionale
 
Top