Perse njerezit i luftojne & mohojne vlerat e "nga fryne era kthejne gunen"

Ania

Antarë i Respektuar
Eshte e cuditshme kur shoh nje debat ndermjet njerezve.
Ne nje krah eshte nje njeri me vlera dhe turma qe i lufton dhe i mohon ato!

Si do te silleshit ne nje debat te tille?!
 

A2.

Kūki Yomenai
Ka shumë pak informata për rrethanat të cilat po i përshkruan?! Kush është turma? Për çfarë po debatohet? Sa janë të rëndësishme këto vlera...etc?

Megjithatë, një përgjigje për këtë pyetje hipotetike të shtruar kështu do të thosha se debati në rrethana të tilla është i padobishëm. Debat zhvillohet atëherë kur ka rëndësi përmbajtja për t'i sjellë në pah secili argumentet e tij, e nëse 'turma' e ka ndarë mendjen atëherë për çfarë duhet të debatojmë?! Mua personalisht më pengon shumë tifozëria atëherë kur duhet të shpalosen argumentet dhe të ofrohet përmbajtje për një çështje të caktuar. Si tip jam debatues dhe nuk e kam bezdi të debatoj sa herë që has në një bashkëbisedues racional, por s'janë të rralla rastet kur jam ballafaquar me një grup njerzish të cilët mendojnë njësoj (nëse do lexo. të cilët nuk mendojnë fare por vetëm bëjnë tifo). Në të tilla raste nëse është mundur thumboji nga larg, që ta kruajë kokën ndonjëri prej tyre e t'i kthehet mendjes dhe vazhdo rrugën tënde...
 
Top