Zemra e erresires.

Lauri

Anunnak
ZEMRA E ERRËSIRËS
"Zoti vuan kur njeriu nuk e pranon errësirën e tij". - Carl Jung

"Bota jonë ende nuk e ka njohur plotësisht arketipin e nënës së errët. Ndërsa e nxjerrim atë në dritën e vetëdijes sonë, ne lirohemi që të bëhemi autentikë dhe të shfaqemi fuqishëm në jetën tonë dhe në botë". - Bethany Webster

FB_IMG_1616706819172.jpg

"Errësira nuk mund të zvogëlohet, as nuk mund të pushtohet. Isshtë e përjetshme. Drita, megjithatë, mund të rritet. Injoranca e Ligjit Natyror nuk është justifikim për ta thyer atë. Çdo përpjekje për të pushtuar errësirën do të plotësohet me pasoja. Errësira është Nëna juaj ; përqafojeni Atë, respektojeni Atë dhe dashurojeni Atë .... në mënyrë që Drita juaj të rritet. " - Scott Maurer

"Unë nuk do të kryej marrëzi të modës për të parë gjithçka me të cilën nuk pajtohem si një mashtrim. Të menduarit është e vështirë, prandaj shumica e njerëzve gjykojnë. Gjithçka që na irriton për të tjerët mund të na çojë në një kuptim të vetvetes. Çfarëdo që refuzohet nga vetja, shfaqet në botë si një ngjarje. Vizioni juaj do të bëhet i qartë vetëm kur të mund të shikoni në zemrën tuaj. Qëllimi i vetëm i ekzistencës njerëzore është të ndezni një dritë në errësirë. Derisa të bëni të pandërgjegjshme të vetëdijshme, ajo do të drejtojë jetën tuaj dhe ti do ta quash fat. Errësira është nëna jote. Ajo ka pushtet mbi ty, pasi të lindi. Ndero errësirën si dritë, dhe ti do të ndriçosh errësirën tënde. Si mund të jem thelbësor nëse nuk hedh një hije? Unë duhet të kem një anë të errët edhe nëse dua të jem i plotë ". - Carl Jung

“Errësira është një aktualitet i vërtetë, baza dhe rrënja e dritës, pa të cilën kjo e fundit nuk mund të shfaqej kurrë, madje as të ekzistonte. Drita është materie, dhe errësira frymë e pastër. ” - H. P. Blavatsky, Doktrina e Fshehtë

"Ata enden në errësirë duke kërkuar dritë, duke mos arritur të kuptojnë se drita është në zemrën e errësirës" - Manly P. Hall
-Rigers Myteveli
 
Top