10 + 1 këshilla për një pastrim të shëndetshëm të trupit

PiNkY

Anëtar i Nderuar
Gjate ushqimit te përditshëm ne organizëm fusim turli lloj ushqimesh, me apo edhe pa vlera ushqimore. Por edhe pas është vete organizmi qe gjate procesit te metabolizmit prodhon ne mënyrë te pa evitueshme toksina, një pjese e madhe e te cilave qe sigurisht dalin ne mënyrë te natyrshme nga organizmi.

Por është me mire akoma kur këtë proces asimilim-deasimilim e ndihmojmë edhe vete duke ndjekur disa regulla :

- Pini sa me shume ujë. Duke shtuar edhe disa pika limon, efekti është edhe me i madh, madje ndihmon edhe për te ulur ne peshe.
- Do te ishte një gjë shume e mire nëse kafen e mëngjesit do ta zëvendësonit me atë te elbit. Fibrat e tij janë ne gjendje te ndihmojnë aktivitetin e aparatit tretës dhe posaçërisht te zorrëve.
- Brokoli. Te gjitha zarzavatet ndikojnë pa dyshim, por veçanërisht brokoli është numri 1 ne këtë drejtim. Madje filizat e tij janë akoma me mire.
- Sa me larg te fërguarave. Ne këmbim te fërgimit praktikoni pjekjen, madje edhe te zarzavateve. Ruan shijen por edhe te gjitha vlerat ushqyese.
- Te gjitha drithërat është mire te jene ne tavolinën tone. Ato janë një burim i mire karbohidratesh dhe proteinash.
- ثmbëlsirat përgatitini me mire ne shtëpi. Kjo do te mundësonte qe te shtonit sasinë e duhur te sheqerit dhe gjalpit, dhe do te shmangni përdorimin e konservanteve.
- Një here ne jave vetëm zarzavate. Me e këshillueshme do te jete te hënën, pasi ne këtë mënyrë do te çliroheni nga helmet e se dielës.
- Përdorni ushqimin e shtëpisë edhe ne zyre. Kjo do te evitonte ushqimet e dëmshme te llojit fast fond, duke përfituar nga ushqimet e shëndetshme te prodhuara ne shtëpi.
- Përdorni ne mënyrë te përditshme se paku një lloj sallate çfarëdo. ثshtë një mënyrë e mire për te pastruar organizmin.
- Shoqëroni me ujë përdorimin e alkoolit.
- Zgjidhni për te ngrëne sa me shume ushqime me ngjyra te ndryshme. ثshtë sinonim i ndryshueshmërisë dhe pasurisë se elementeve ushqimore qe marrim.

/Trupi&shendeti/
 
Redaktimi i fundit:

Hard Styler

ђєค๔ђยภtєг
Titulli: 10 + 1 këshilla për një pastrim të shëndetshëm të trupit

Lere mos e pyet se me dha receten doktorresha duhet te ha keto gjerat ketu siper, kam rene ne depresion!!! une brokolit si ndjej dot eren jo me ta ha :nerv:
 
Top