10 “armiqtë” e dhëmbëve

Arfenilla

Themelues i Forumit
Me një ushqim të shëndetshëm në mëngjes, pasuar nga një higjienë e kujdesshme orale, duke shmangur ngrëniet jashtë orarit, duke reduktuar konsumimin e ushqimeve të thata dhe karbohidrateve, si edhe duke shtuar sasinë e frutave, zarzavateve dhe të qumështit, të jeni të bindur se do të keni gojë dhe dhëmbë më të shëndetshëm. /albeu.com/

10 armiqtë e dhëmbëve sipas ekspertëve:

1- Frutat, lëngjet dhe puretë e frutave të shtuara me sheqer.
2- Pijet e sheqerosura acide, shpesh ato të gazuara (“cola”, aranxhatat, limonadat).
3- Pijet e ëmbla me bazë maltin, si edhe pijet e lehta.
4- Sheqeri dhe mjalti që përdoren për të ëmbëlsuar ushqimet dhe pijet e ndryshme.
5- Reçelet e frutave, xhelatina, mjalti, kremrat e ëmbël (çokokremi).
6- Karamelet dhe ëmbëlsirat e ndryshme (kek, tortë etj.).
7- اokollatë me qumësht.
8- Shurupe dhe ilaçe të ëmbla që ndonjëherë përdoren për të rregulluar shijen e keqe të gojës.
9- Ushqimet e paketuara (kroisantë, biskota, çibukë).
10- Ushqimet tepër acide: agrumet, mollët, ananasi, rrushi, luleshtrydhet, uthulla, vera, domatet.alb.com
 

Didi

C'est la vie.
Pe: 10 “armiqtë” e dhëmbëve

LOL
 
Top