10 Arsye te zhvillimit te fuqishem te Japonise!

Arfenilla

Themelues i Forumit1620867_643815215690444_1956609030_n.jpg


1- Ne Japoni mesohet nje lende mesimore nga
klasa e pare deri ne klasen e gjashte qe quhet ''
Rruga per tek Moralet'', mesojne nxenesit
moralin dhe sjelljet me njerezit!

2- Nuk ka ngelje nga klasa e pare deri ne klasen
e tete , pasi qellimi ne kete perjudhe eshte
edukimi, ngulitja e koncepteve dhe formimi i
personalitetit dhe jo thjeshte mesimdhenja!

3- Edhe pse japonezet jane nga njerezit me te
pasur ne bote nuk kan sherbetore qe kujdeset
per punet e shtepise sic e kan nje pjese e botes
se pasur por, babai dhe nena jane pergjegjesit e
shtepise dhe femijeve!4- Nxenesit Japonez pastrojne shkollat e tyre cdo
dite cerek ore bashke me mesuesit e tyre, kjo
ben te mundur pergatitjen e nje brezi modest
dhe qe kujdeset ndaj pastertise!

5- Nxenesit Japonez marin me vete cdo dite ne
shkolle furcen e dhembeve dhe i pastrojne
dhembet e tyre pas cdo ushqyerje, gje qe ben te
mesojne ruajtjen e shendetit qe ne moshe te
vogel!

6- Drejtoret dhe mesuesit e shkollave ushqehen
gjysem ore para se te ushqehen nxenesit per te
qene te sigururt ne sigurin e ushqimin qe
konsumohet, sepse ata i konsiderojne nxenesit e
ardhmja e Japonise dhe duhet ruajtja e kujdesi
ndaj tyre!

7- Pastruesit e ''rrugeve'' ne Japoni quhen
''inxhiniere te shendetit'' ku rroga e tyre varjon
nga 5000 deri ne 8000 Dollare Amerikan ne
muaj, e pranimi i tyre ne pune kalon ne disa
provime me shkrim dhe me goje!


8- Ndalohet perdorimi i celulareve ne trena,
restorante dhe vende te mbyllura, dhe ne vend
te ''silent'' eshte shkruar ''moral''!

9- Cdo kush qe shkone per te ngrene ne
restorante nuk mere me shume se sa ka nevoj
dhe asnjeri nuk le ushqim ne pjate!


10- Mesatarja e vonimit te trenave ne Japoni
eshte 7 sekonda ne vite, kjo tregon se Japonezet
jane popull qe e vleresojne shume kohen dhe
kujdesen per oret, minutat dhe sekondat!
Ne Japoni...
Ai qe vjen hejret ne pune e le makinen e tij larg
ne parking me qellim qe ata qe vijne me vone te
kene mundesi te arrijne orarin e punes pa
probleme!
Ne Japoni...
Ne hyrje te Kryeqytetit Tokyo ndodhet nje
banderole e madhe ku ne te eshte shkruar '' O
njeri mendo per te shpikur''!

B .sot
 

Eugeneral

Anëtar i Respektuar1620867_643815215690444_1956609030_n.jpg


1- Ne Japoni mesohet nje lende mesimore nga
klasa e pare deri ne klasen e gjashte qe quhet ''
Rruga per tek Moralet'', mesojne nxenesit
moralin dhe sjelljet me njerezit!

2- Nuk ka ngelje nga klasa e pare deri ne klasen
e tete , pasi qellimi ne kete perjudhe eshte
edukimi, ngulitja e koncepteve dhe formimi i
personalitetit dhe jo thjeshte mesimdhenja!

3- Edhe pse japonezet jane nga njerezit me te
pasur ne bote nuk kan sherbetore qe kujdeset
per punet e shtepise sic e kan nje pjese e botes
se pasur por, babai dhe nena jane pergjegjesit e
shtepise dhe femijeve!4- Nxenesit Japonez pastrojne shkollat e tyre cdo
dite cerek ore bashke me mesuesit e tyre, kjo
ben te mundur pergatitjen e nje brezi modest
dhe qe kujdeset ndaj pastertise!

5- Nxenesit Japonez marin me vete cdo dite ne
shkolle furcen e dhembeve dhe i pastrojne
dhembet e tyre pas cdo ushqyerje, gje qe ben te
mesojne ruajtjen e shendetit qe ne moshe te
vogel!

6- Drejtoret dhe mesuesit e shkollave ushqehen
gjysem ore para se te ushqehen nxenesit per te
qene te sigururt ne sigurin e ushqimin qe
konsumohet, sepse ata i konsiderojne nxenesit e
ardhmja e Japonise dhe duhet ruajtja e kujdesi
ndaj tyre!

7- Pastruesit e ''rrugeve'' ne Japoni quhen
''inxhiniere te shendetit'' ku rroga e tyre varjon
nga 5000 deri ne 8000 Dollare Amerikan ne
muaj, e pranimi i tyre ne pune kalon ne disa
provime me shkrim dhe me goje!


8- Ndalohet perdorimi i celulareve ne trena,
restorante dhe vende te mbyllura, dhe ne vend
te ''silent'' eshte shkruar ''moral''!

9- Cdo kush qe shkone per te ngrene ne
restorante nuk mere me shume se sa ka nevoj
dhe asnjeri nuk le ushqim ne pjate!


10- Mesatarja e vonimit te trenave ne Japoni
eshte 7 sekonda ne vite, kjo tregon se Japonezet
jane popull qe e vleresojne shume kohen dhe
kujdesen per oret, minutat dhe sekondat!
Ne Japoni...
Ai qe vjen hejret ne pune e le makinen e tij larg
ne parking me qellim qe ata qe vijne me vone te
kene mundesi te arrijne orarin e punes pa
probleme!
Ne Japoni...
Ne hyrje te Kryeqytetit Tokyo ndodhet nje
banderole e madhe ku ne te eshte shkruar '' O
njeri mendo per te shpikur''!

B .sot

Te lumte, Japonia.

...nese flisnim per 10 aresyet e prapambetjes se fuqishme te Shqiperise, ja ku i keni:

1- Bomba Atomike ne Ministrine e Mbrojtjes!
2- Bomba Atomike ne Ministrine e Brendshme!
3- Bomba Atomike ne Ministrine e Jashtme!
4- Bomba Atomike ne Ministrine e Shendetesise!
5- Bomba Atomike ne Ministrine e Arsimit!
6- Bomba Atomike ne Ministrine e Financave!
7- Bomba Atomike ne Ministrine e Qyteteve!
8- Bomba Atomike ne Ministrine e Fshatrave!
9- Bomba Atomike ne Ministrine e Kultures!
10- Bomba Atomike ne Ministrine e Drejtesise!

...tani, kush i shkrepi keto Bomba Atomike???

-Sa i mban mend Japonia 2 Bombat Atomike kush ja shkrepi, aq i mban mend edhe Shqiperia 10 Bombat Atomike kush ja shkrepi!!!
 

sensuu

sweet
Prap se pprap japonez ngelen
..imagjino te ishim si japonez .ska teknologji qe te ben njeri :p
 
Top