10 tiparet e njerëzve që janë shumë të vendosur

Marla

S∩IɹIS


Shikimi i figurës së madhe mund të ndihmojë në kuptimin e vendimeve që duhet të merrni. Nëse dihet rezultati i dëshiruar, rrugët e sakta mund të merren për të arritur atje.

Qëllimi i dëgjuesit dhe duke ditur cilat pyetje duhet për të bërë
Duke dëgjuar të tjerët, ata e dinë se me kë duhet të partnerohen dhe me kë janë kundër. Jo vetëm kaq, por ata dëgjojnë dhe mbajnë mend detajet e vogla të folura që mund të vijnë në ndihmë më vonë.
Ata duhet të dinë se cilat informata do të jenë të nevojshme për të marrë një vendim të shpejtë. Kjo rezulton në bërjen e pyetjeve të duhura menjëherë dhe ecjen përpara me përgjigjet.

Njerëzit vendimtar jetojnë në të tashmen
Ata nuk merren me atë që ndodhi në të kaluarën dhe as nuk shqetësohen për rezultatet e vendimeve të tyre. Problemet ose dështimet kanë mbetur në të kaluarën, dhe ato sjellin vetëm me vete njohuritë e fituara. Ata gjithashtu marrin vendime dhe adresojnë çështje të mundshme kur ato lindin, në vend se stresi përpara se të marrin vendimin e pashmangshëm.

Nxënësi i vazhdueshëm

Sa më shumë ata dinë, aq më shpejt mund të marrin një vendim të arsimuar. Është e thjeshtë të jesh i sigurt në një vendim nëse e di menjëherë përgjigjen ose zgjidhjen.
Këta lloj njerëzish janë gjithmonë duke eksploruar ide të reja ose studiojnë diçka të re. Ata janë gjithashtu duke respektuar aftësitë e tyre duke bërë pyetje dhe për të marrë informacione të mëtejshme. Kjo vjen nga të kuptuarit se njohuria është thelbësore në listën e zakoneve të njerëzve të suksesshëm.

Të menduarit e përqendruar
Duke i mbajtur shikimet e tyre të përqendruar në qëllimin, ata janë në gjendje të përqendrojnë mendjen e tyre te problemi në dispozicion. Duke e bërë këtë, ata eleminojnë të gjitha mendimet e tjera derisa të marrin një vendim të dëshirueshëm. Kjo aftësi u lejon atyre të marrin një vendim të shpejtë dhe të përcaktuar pa ndërhyrë faktorët e jashtëm.

Delegim i mençur
Ata e dinë se cilat gjëra kërkojnë vëmendjen e tyre dhe cilat gjëra mund të bëhen nga dikush tjetër. Duke bërë këtë, ata po përqendrojnë vëmendjen e tyre në atë që është më e ngutshme. Ata gjithashtu shpëtojnë stresin duke caktuar disa nga detyrat për të tjerët.

Vetëbesim
Ky tipar është ajo që u jep atyre mundësinë për të marrë vendime të shpejta dhe të përcaktuara. Ata janë të sigurt në vetvete dhe e dinë që janë të aftë të marrin vendime shpejt.
gettyimages-473843606.jpg
Vetëbesimi nënkupton gjithashtu të kesh një ide të qartë se kush duan të jenë. Duke ditur se kush duan të jenë apo çfarë duan që biznesi i tyre të jetë, ata priren të jenë më përcaktues. Nëse vizioni është atje, ata do të jenë më të vendosur për të marrë vendime që çojnë drejt kësaj.

Njerëzit vendimtarë janë fleksibil
Nëse një vendim shkon keq ose ndodh një kohë e vështirë, ata do të jenë në gjendje të ecin përpara. Kjo rezistencë u mundëson atyre të jenë të kënaqur me marrjen e vendimeve të shpejta. Nëse nuk shkon siç është planifikuar, ata e dinë që gjithmonë mund të provojnë përsëri.

Njerëzit vendimtarë janë të apasionuar pas jetës
Kur përfshihet pasioni, marrja e vendimeve është më e drejtpërdrejtë. Ata e dinë se çfarë duan, kështu që mund të jetë po aq e thjeshtë sa zgjedhja e rrugës që do të çojë atje. Të qenit pasionant gjithashtu e bën të këndshëm marrjen e vendimeve të shpejtë.

Ata janë të kënaqur duke marrë rreziqe dhe nuk kanë nevojë për miratim nga të tjerët
Me vendimmarrje të shpejtë dhe të prerë, ka gjasa të merren shanset. Edhe kështu, njerëzit vendimtar e bëjnë këtë gjatë gjithë kohës. Duke marrë rreziqe, ata nuk po mbahen prapa. Ata po bëjnë bast për faktin se mund të jenë të suksesshëm. Pa këtë, ata do të zgjasin shumë më gjatë për të arritur qëllimet e tyre.

/Ndryshe
 

Mogli

Be good or be good at it
Ata janë të kënaqur duke marrë rreziqe dhe nuk kanë nevojë për miratim nga të tjerët
Me vendimmarrje të shpejtë dhe të prerë, ka gjasa të merren shanset. Edhe kështu, njerëzit vendimtar e bëjnë këtë gjatë gjithë kohës. Duke marrë rreziqe, ata nuk po mbahen prapa. Ata po bëjnë bast për faktin se mund të jenë të suksesshëm. Pa këtë, ata do të zgjasin shumë më gjatë për të arritur qëllimet e tyre.
Ky asht xhaxhi @Frank 100% ??
 

Ledia

_________________
Njerëzit vendimtarë janë të apasionuar pas jetës
Kur përfshihet pasioni, marrja e vendimeve është më e drejtpërdrejtë. Ata e dinë se çfarë duan, kështu që mund të jetë po aq e thjeshtë sa zgjedhja e rrugës që do të çojë atje. Të qenit pasionant gjithashtu e bën të këndshëm marrjen e vendimeve të shpejtë.

Ata janë të kënaqur duke marrë rreziqe dhe nuk kanë nevojë për miratim nga të tjerët
Me vendimmarrje të shpejtë dhe të prerë, ka gjasa të merren shanset. Edhe kështu, njerëzit vendimtar e bëjnë këtë gjatë gjithë kohës. Duke marrë rreziqe, ata nuk po mbahen prapa. Ata po bëjnë bast për faktin se mund të jenë të suksesshëm. Pa këtë, ata do të zgjasin shumë më gjatë për të arritur qëllimet e tyre.??????
 

Monique

With or Without u
Staf në FV.AL
nah sjam tip i tille , une me raste pertoj e te mendoj :p
 
Top