11 Fjali, që ia ndryshojnë jetën fëmijës suaj

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
11 Fjali, që ia ndryshojnë jetën fëmijës suaj


FEMIJE.jpg1. GJITHMONث JEP ATث Qث MUNDESH
Për fat të keq në botën tonë sot, na është shpëlarë truri, se kërkimi për #1 do të na sjellë lumturi. Ne jemi mësuar të trajtojmë veten me telefonat e fundit dhe pajisjet e tjera, sepse korporatat na tregojnë se i meritojmë. Megjithatë, nëse të gjithë rritemi duke mësuar të kundërtën – që të japim sa më shumë që mundet për të tjerët, pa kërkuar asgjë mbrapsht – do të kishim pothuajse me siguri një botë më të mirë dhe më të shëndetshme.

Mësojeni fëmijëve se dhënia është shumë më e rëndësishme dhe më e vlefshme se marrja, sepse duke parë një buzëqeshje në fytyrën e dikujt pasi e ndihmoni, ky është shpërblim më i madh sesa një send i ri që mund ta blini.2. VLERثSONI GJثRAT E VOGLA Nث JETث
Në fund të ditës, janë gjërat e vogla që me të vërtetë do t’i mbushin fëmijët me dashuri dhe gëzim, jo ​​gjërat e mëdha. Flutura që fluturonte para hundës së tyre gjatë një shëtitje në pyll, udhëtimet së bashku, pamja e diellit që ngrihet lart në horizont para se bota të fillojë të zgjohet – ato janë gjërat që do të kujtojnë.

Mësojeni fëmijët tuaj se çfarë ka me të vërtetë rëndësi, që në të moshë e re, dhe ata do ta kujtojnë këtë për pjesën tjetër të jetës së tyre. Ata nuk do të kushtëzohen të ndjekin gjërat e gabuara, për pranim ose lumturi, dhe gjithmonë do të marrin kohë nga dita e tyre, për të vlerësuar faktin që janë gjallë.3. KURR MOS U MJAFTONI
Shumë njerëz ulin kokën në jetë, ose mendojnë se nuk meritojnë më shumë, ose thjesht lodhen nga kërkimi. Megjithatë, nëse shpirti juaj nuk ndihet vërtet i lumtur, atëherë gjithmonë mund të bëni më mirë për veten tuaj. Nëse mjaftoheni me situatën që keni, kjo do ju shkaktojë ndjenja afatgjata të apatisë, pakënaqësisë dhe depresionit, dhe askush nuk meriton të ndihet kështu, sidomos gjaku yt.

Mësojeni fëmijët të ndjekin atë që duan në jetë dhe të mos heqin dorë kurrë nga ëndërrat e tyre. Mësojuni atyre të shkojnë pas çfarëdo gjëje që i bën ata të lumtur, edhe nëse nuk ka kuptim për njerëzit e tjerë. Për sa kohë që ata gjejnë përmbushjen dhe duan jetën që jetojnë, ata nuk do të përfundojnë duke u mjaftuar me më pak.4. JINI MIRثNJOHES اDO DITث
Pa marrë parasysh se çfarë po hasni në jetë, nëse keni një çati mbi kokë, ujë për të pirë, rroba për të veshur, ushqim në tryezë dhe njerëz të dashur rreth jush, jeni duke bërë më mirë se sa mendoni. Duhet t’i kujtojmë fëmijët tanë për këtë fakt të thjeshtë të jetës, sepse kultura jonë moderne na mëson se gjërat mungojnë, nëse nuk kemi të gjitha “esencialet” më të fundit.

Mësojeni fëmijët tuaj që të mbeten mirënjohës për të gjitha bekimet që u janë dhënë atyre dhe për të mos dëshiruar asgjë jashtë asaj që u duhet vërtet. Në fund të fundit “Dëshira është rrënja e të gjitha vuajtjeve”.5. MIRثSIA ثSHTث DHURATA Mث E MADHE Qث MUND Tث JAPثSH
Mirësia nuk kushton asnjë qindarkë, por ka vlerë të madhe kur jepet në mënyrë vetëmohuese. Nëse u mësojmë fëmijëve tanë të duan të gjithë, të shërbejnë për të gjithë dhe të mos presin asgjë në këmbim, ata do të rriten për ta ndryshuar botën, thjesht duke jetuar në përputhje me vlerat e tyre. Mësojeni fëmijët që të ofrojnë mirësi për të gjithë ata që e meritojnë, edhe nëse kjo është thjesht një buzëqeshje, apo edhe një ndihmë e vockël për dikë. Mësojeni që të mbeten të pranishëm në botën reale që po ndodh rreth tyre, sepse njerëzit kanë nevojë për ndihmë çdo ditë dhe mund ta ofrojnë atë, nëse i mbajnë zemrat e hapura.6. TRAJTOJENI Tث GJITHE ME RESPEKT, EDHE NESE NUK JENI DAKORD ME TA
Nëse shohim pas në histori, kaq shumë mosmarrëveshje, beteja dhe të gjitha luftërat kanë ndodhur për shkak të një ndryshimi në mendime dhe mungesës së aftësisë për të gjetur një bazë të përbashkët. Paramendoni sa vuajtje mund të parandalojmë nëse të gjithë e trajtojmë njëri-tjetrin me respekt, pavarësisht nëse pajtohemi apo jo, për çdo gjë të vogël.7. NDIQNI ZEMRثN TUAJ, GJITHMONث
Kjo botë mund t’ju tërheqë në kaq shumë drejtime të ndryshme, saqë as nuk mund të mendoni rehat dhe si duhet, por drejtimi më i saktë qëndron brenda vetes tuaj. Nëse nuk e ndiqni zemrën tuaj, atëherë po bëni me një betejë me shpirtin tuaj dhe mënyra e vetme për të fituar është të dorëzoheni. Mësojeni fëmijëve tuaj se, pavarësisht nga ajo që bota mund të përpiqet t’u tregojë, vetëm ata i dinë përgjigjet e vërteta. Mësojeni atyre të shikojnë brenda, në vend që të kërkojnë veten jashtë, sepse në fund, zemra e tyre do të udhëheqë rrugën e tyre.8. MOS LEJONI Tث TJERثT T’IU VJEDHIN GثZIMIN TUAJ
Ka shumë “mini-mësime” brenda kësaj fjalie, pasi mund ta interpretojmë në disa mënyra të ndryshme. Së pari, mësoni fëmijët tuaj se, brasja e mendjes për atë që mendojnë njerëzit e tjerë është një burg mendor, ku do të futen në pjesën tjetër të jetës së tyre, nëse nuk mësojnë ta çlirojnë veten. Si mund të shpëtojnë? Sigurisht, duke qëndruar besnik ndaj vetes së tyre, pavarësisht se si mund t’i perceptojnë të tjerët.

Mësojeni atyre se mendimi i tyre për veten e tyre ka rëndësi shumë më tepër, se ai i të tjerëve, që nuk e njohin historinë e tyre. Së dyti, mësojuni atyre se ata janë përgjegjës vetëm për ndjenjat dhe emocionet e tyre, dhe mos lejoni që njerëzit e tjerë t’i tërheqin ata në mjerimin e tyre. Ata nuk mund t’i kontrollojnë situatat, por ata mund të marrin përgjegjësinë për mënyrën se si reagojnë ndaj tyre.9. اFARث MENDON, ASHTU BثHESH
Një mësim tjetër nga vetë Buda, kjo dije zbatohet edhe sot. اfarëdo që ju mendoni, realizohet, kështu mësoni fëmijët tuaj të jenë të ndërgjegjshëm për mendimet e tyre dhe të përpiqen të shikojnë gjërat në një mënyrë optimiste. Negativiteti ua shteron energjinë, ndërsa pozitiviteti i shton asaj. Mësojeni atyre të shikojnë anën e ndritshme të gjërave dhe jeta nuk do të duket aq sfiduese.10. MOS KINI FRIKث Tث GABONI
Kjo është ndoshta një nga gjërat më të rëndësishme që ju mund t’i thoni fëmijëve tuaj para se të fillojnë të rriten. Ndërsa ne duhet të jemi të vetëdijshëm për ato që na rrethojnë tonë dhe të veprojmë me arsye, nuk mund ta kalojmë gjithë jetën tonë me frikë absolute për gjithçka rreth nesh. Ne duhet të dalim jashtë flluskës sonë dhe të lejojmë që jeta të ndodhë, nëse dëshirojmë të mësojmë dhe të rritemi. Sigurisht, ne mund të pengohemi, të biem dhe të ballafaqohemi me dështime, por kjo është e pashmangshme në jetë.

Mësojeni fëmijët tuaj të shohin mundësi kur një derë mbyllet, sepse kjo thjesht do të thotë se nuk ishte dera e duhur për ta. Mësojeni atyre se gabimet janë një pjesë e shëndoshë e të qënit njeri, dhe për aq kohë sa mësoni prej tyre, kjo është gjithçka që ka rëndësi në fund.11. TRAJTOJENI MJEDISIN SI SHTثPI TUAJ
Në këto kohë, ky mësim është më i rëndësishëm se kurrë më parë. Nëse shihni përreth të gjithë shkatërrimin që ndodh në planet, kjo ndodh për shkak të praktikave të keqmenaxhimit të burimeve. Mund të mos e kuptoni, por ajo që u mësojmë fëmijëve, do të ndikojë direkt në të ardhmen e këtij planeti, kështu që në një farë kuptimi, keni një përgjegjësi për t’u siguruar që ata të kenë një planet ku të banojnë.

Mësojeni fëmijët që të trajtojnë këdo që takojnë me dinjitet, dhembshuri dhe respekt, edhe nëse nuk kanë gjëra të përbashkëta me ta. Mund t’u japësh dashuri të tjerëve, pa u ndalur për të menduar nëse janë të denjë për të apo jo.


/ba
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Nese merr 10 neser te jap 10 lek.
Me 10 lek blija nje gurabi per qejf.
sa 10 gurabia 10 lekeshe kam ngreneee.

Pra korruptoni femijet tuaj me lek
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Nuk e lexova artikullin me thene drejten komplet por;
Mesojuni femijeve te njohin ndjenjat njerzore.
Mesojuni atyre te duan veten dhe familjen.
Te duan dijen, te dine te mbrojne veten, te jene te zotet e vetes ne jete.
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Thone se femija edukohet 20 vjet para se te linde, (pra ai fillon edukimin atehere kur ne prinderit e tij lindem). Mgjth menyra se si e rrit ndikon goxha. Urojme te jemi prinde te mire! Perpiqemi cdo dite!
 

Zana1

Braveheart
Shumica te vjedhura ( ku Din nje femije se c’fare do te thote te ndjekesh zemren , mos kini frike te gaboni e kurre mos u mjaftoni etj etj) por kshu eshte kur I vjedh . lool

Femijet jane bote me vete, dua takt, motivim e perkudesje 100 gradeshe, jo ti rrisesh me iluzione e genjeshtra.
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

do iu mesojmë femijet tanë te gjitha rendite.... edhe ato që sjane te shkruara ketu fare.... derisa ata te na thonë: mam une di me mir... :) Ateher do ndalemi t`e pyesim se: vertet cfare afrojnë ata? ... keshtu eshte mesim dhe test.
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
mos kini frike te gaboni!

po ja theu 1 gote femijaa duke e lare mos i bertisni, por ndihmojeni te mblidhni copezat dhe te pastroni vendin sebashku.

Ndiqni zemren: Sa here kur duhet te beje dicka jepi alternativa keshtu ai do zgjedhe vete. psh do ti blesh 1 rrobe merr 2 qe per ty jane okay dhe lere ta zgjedhe vet. Ose 2 veprime. Do te dalim ne park apo te vizatojme tani?
pasi te hani darke bashkshorti ti thoje gruas flm, sh ushqim i mire te lumshin duart etj, keshtu fmija do degjoje dhe mesohet te jete mirenjohes,
Etj etj thjesht shembuj ishin kto me siper. Ndoshta keto gjera te thjehsta do e drejtojne kur te rriten qe te mos kene frike apo te ndjekin zemren.
 

Zana1

Braveheart
Nese nje femije thyen nje gote do ta largoja menjehere .. dhe do ta keshilloja qe mos te afrohet e mos te preki asgje me dore ( pasi eshte e rrezikshme per to , dhe nuk e kuptojne se sa e rrezikshme eshte ne k’te rast ) . P.O. flasim per femije k’tu jo per adoleshente. Ndersa ne lidhje me shopping nje femije do ta motivoja qe eshte e rendesishme qe te bleje dicka qe vertet ka nevoje per te jo c’fare eshte ne trend apo c’fare insinton femija se ashtu I teket femijes apo nuk e kupton rendesine , e si prind per nje femije je ti qe vendos jo femija. Pra nuk ka lidhje fare zemra ne k’te rast per nje femije ( pasi as qe arrijne ta kuptojne per te marre vendime te tilla ) .

Ndersa ne lidhje me ushqimin nuk do ta imponoja e manipuloja nepermjet nje personi te trete, por femija te mesohet ne forme direkte qe te falenderoje kur te mbaroje ushqimin e te thote te lutem kur ta kerkoje ( ndersa nese I pelqen apo jo ushqimi, kjo eshte ne doren e femijes per te shprehur mendimin e lire ... ka edhe raste kur femija nuk e pelqen ushqimin ) por kjo e fundit don taktitike , nuk eshte detyrim qe ta pelqeje me domosdo apo ta pelqeje / haje nga frika .


K’to keshilla me lart jane te vjedhura prandaj edhe nuk perputhen per femijet... jane me te pershtatshme per nje Moshe adoleshente.
 
Redaktimi i fundit:

Violetta

>> KS- AL. etnike <<

natyrisht shum shkrime jan: ose te perkthyera ose copy taste....
por ta perseritesh 2her e me tej fjalen: shkrime te vjedhura -sikur skupton kush, eshte diqka e tepert.


Normalisht jan shkrime psikologesh te marrura, por sdo thot se jan per femijet e poasalindur. Natyrisht mvaren me moshen edhe pikat: per 5 vjeqaret, per 8, per 11 -12, etj mvaret tiu pershtaten me moshen perher.


Shpresoj ne mirkuptim.
 

Zana1

Braveheart
Sipas vendit behet kuvendi , e shtrij kembet sa ke jorganin, o Jetesa.. eshte si te kopjosh boten Arabe e ta vesh ne pune. A pershtatemi dot realisht me to ? loool

Megjithate ju per pak reputacion, i pershtateni ku te ju leverdisi... vecse ngjani si ai momenti, kur ja fut murit me koke. loool
 
Top