16 njerëz me fuqi mbinatyrore të vërteta

NeVertiti

~Kohe & Stine~
1. Shikim me rrezet X

natasha-300x160.jpg


Natasha Demkina është një grua nga Rusia e cila shprehet se mund të shohë brënda natashatrupit të njeriut. Njëlloj si një aparaturë me rrezet X ajo mund t’i gjejë problemet në brendësi të trupit të njeriut dhe të përcaktojë diagnozën gjithashtu. Sipas mamasë së saj Natasha ishtë një fëmijë mase normal deri në moshën dhjetë vjecare. Në këto moshë aftësitë e saj fillun të shfaqen.

2. Trupi magnetik


metal-300x166.jpg


Liew Thow Lin është një burrë nga Malajzia i cili mund të ngjisë objekte metalike metalnë trupin e tij. Megjithëse shkenctarët nuk kanë zbuluar asgjë jashtë normales me magnetikën e trupit të tij ai është i mundur të mbajë dhe balancojë një peshë të konsiderueshme objektesh metali mbi lëkurën e tij.

3. Memoria mbinjerëzore

memorie-300x172.jpg

Daniel Temmet mund të mbajë mend sasi të mëdha informacioni. Për shembull, ai bëri të mundur përsëritjen e numrit pi deri në 22,514 shifra brenda 5 orëve dhe 9 minutave me 14 Mars të vitit 2004. Shumica e të diturve nuk janë në gjendje t’i shpjegojnë aftësitë e tyre të mrekullueshme por Danieli është ndryshe. Ai shpjegon se në mendjen e tij cdo numër i plotë deri në 10,000 ka cilësinë, ngjyrën, formën dhe ndjesinë e tij unike. Kjo gjë e ka ndihmuar atë ti memorizojë gjërat më mirë se një njeri normal.

4. S’ka nevojë për gjumë


mosha.jpg

Imagjinoni si do të ishte jeta nese nuk do të kishit nevojë të flinit. Them se do të humbisnimmjaft ëndërra gazmore por cfarë do tëmosha

ishim në gjendje të realizonim ? Epo, Al Herpin ishte një njeri i cili e dinte se cdo të thotë kjo gjë. Ai pretendonte se kishte një sëmundje të rrallë pagjumësie dhe nuk kishte fare nevojë të flinte. Në një pikë të jetës së tij ai kishte qëndruar për më shumë se rreth 10 vjet pa fjetur. Kjo gjë tërhoqi vëmendjen e mjekëve profesional të cilët e shqyrtuan më tej këtë cështje. Ata nuk gjetën asnjë shtrat ose dhomë gjumi në shtëpinë e tij. Ai është shprehur se shkonte në punë dhe kur kthehej ulej dhe lexonte deri në orarin kur i duhej të shkonte përsëri në punë ditën tjetër. Ai ishte një njeri i shëndetshëm i cili vdiq në moshën 94 vjecare.

5. Stomak prej çeliku

ha-300x157.jpg


Michel Lotito është njohur për aftësinë e tij për të ngrënë objekte që nuk treten mirë pa i shkaktuar asnjë dëm. Ai është parë dukengrënë xham, metal, gomë dhe objekte të tjera. Mos e provoni këtë gjë në shtëpi.

6. Aftësi gjuhëfolëse mbinjerëzore


gjuhe-194x300.jpg


Mesatarja e të folurit të disa gjuhëve e të gjithë njerëzve në botë është 1.69. Harold Williams, në anën tjetër mund të fliste 58 gjuhegjuhë të ndryshme. Harold-i ishte një fëmijë normal deri në moshën 7 vjecare kur ai u shpreh se kishte pësuar një “shpërthim në tru”. Pasi mësoi latinisht, e cila është baza e shumë gjuhëve ai nuk u ngop dot. Ai e kaloi jetën e tij duke udhëtuar nëpër vende të ndryshme në mënyrë që të mësonte sa më shumë gjuhë.

7. Shikim shqiponje


shikim-300x175.jpg


Veronica Seider mban rekkordin e shikimit e objektit më të vogël pa ndihmë teknologjike. Ajo ka një mprehtësi të të shikuarit 20herë më të mirë se të një njeriu normal. Ajo është në gjëndje të identifikojë një person në një largësi prej 1.6 km.

8. Vizion hidrolokator


ben-300x199.jpg

Ben Underwood është një person i jashtëzakonshëm i cili mund të shikojë (orientohet) duke përdorur tingullin e objekteve ose benpersonave përreth tij. Ben humbi shikimin e tij nga kanceri dhe është plotësisht i verbër. Por sidoqoftë duke përdorur një seri zhurmash kërcitëse ai është në gjëndje analizojë botën përreth tij.

9. Tolerancë të lartë ndaj dhimbjes

pain-300x222.jpeg

Kpainemi parë njerëz që kanë përdorur meditimin për të lehtësuar dhimbjen e lindjes së një fëmije, por Trim Cridland ka vendosur që ta përdorë tolerancën e tij të lartë ndaj dhimbjes si mjet performance dhe argëtimi. Nuk ka asgjë jashtë normales përsa i përket trupit tim. Cdo gjë që kam bërë, ka qënë për shkak të stërvitjes sime. Do të thosha se unë po jap disa shembuj ekstrem të asaj cfarë ne mund të bëjmë me mendjen tonë të kombinuar me trupin.

10. Komunikimi me kafshët


kafsh.jpg


Kevin Richardson është një stërvitës kafshësh i cili është pranuar në disa tufa luanësh dhe klane hienash. Ai ka thyer pothuajse kafshcdo rregull sigurie dhe shprehet se ai fokusohet më shumë tek intuita sesa tek metodat tradicionale kur bëhet fjalë për bashkëveprim me kafshët. Imagjinoni një botë ku të gjithë ne do të mund të jetonim në harmoni me kafshët përreth nesh.

11.Aftësi ndijore dhe njohja e muzikës

grama.jpg


Arthur Lintgen është një fizikant amerikan i cili mund t’i njohë këngët që përmban një gramafon vetëm duke e parë atë.Ai gjithashtu mund të dallojë nëse volumi i këngës është i lartë apo i ulët duke u bazuar në disa detaje të vogla të disqeve.

12. Njeri kompjuter

gandi.jpg

Shakuntala Devi është një grua nga India e cila mund të llogarisë numra përtej aftësive normale të njeriut. Ajo është testuar disa gandiherë dhe ka qenë e aftë t’i bëjë të gjitha llogaritjet në mendjen e saj. Kur ajo u testua nga Universiteti i Kalifornisë asaj iu kërkua të llogariste rrënjën katrore të 61,629,875 gjë që ishte shumë e lehtë për të.


13. Memorie fotografike

arkitekt.jpg


Stephen Wiltshere është një arkitekt britanik i cili e shikon një peizazh njëherë dhe mund ta vizatojë atë me saktësi perfekte. Ai shpeshherë vizaton planimetritë e qyteteve vetëm duke i parë ato për një kohë shumë të shkurtër nga një helikopter. Njeherë ai vizatoi 10km2 të qytetit të Londrës me një saktësi të detajuar vetëm nga një xhiro e shkurtër me helikopter.

14. Vrapim në distanca të largëta

vrap.jpg


Në veri-perëndim të Meksikës gjindet një grup vendasish të cilët quhen njerëzit Tarahumara dhe kanë aftësinë të vrapojnë në vrapdistanca shumë të largëta. Ato deklarojnë se vrapojnë në një distancë prej 230km pa ndalim për një kohëzgjatje 2 ditore.

15. “Njeri prej akulli”

ice-300x168.jpg


Wiceim Hof është një burrë 50 vjecar i cili ka thyer limitet e të ftohtit në të gjithë botën. Në 35 vitet e fundit ai ka realizuar sfida të ndryshme duke mbajtur kështu 20 rekorde Ginez. Wim përdor një teknikë meditimi për frymëmrrje e cila bën të mundur që ai të mos e ndjejë të ftohtin si gjithë ne të tjerët.


16. Reflekse të mbinatyrshme


machii_1-300x200.jpg


Isao Machii është një mjeshtër laido-je i cili ka reflekset më të shpejta në botë. Ai mban shumë rekorde botërore për aftësitë e tij tëmachii_1 shpejta me shpatë.


Ndoshta limitet qëndrojnë vetëm në mendjen tonë.

b:bletapertace
 

sensuu

sweet
Titulli: 16 njerëz me fuqi mbinatyrore të vërteta

Memorie fotografike kam dhe une
 

Jetmira

Antarë i Respektuar
10. Komunikimi me kafshët
Cdo njeri qe ka kafsh ne shtepi,esht ne gjendje te komunikoj me kafshen e tij/saj.
 
Top