205 Thënie mbi luftën

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
124099679_1073426496412583_4087231679362839377_n.jpg


 1. Një ushtarë do të luftojë gjatë dhe vështirë për një cope shirit me ngjyrë. – Napoleon Bonaparte
 2. E tërë lufta është dinakëri. – Sun Tzu
 3. Të gjitha luftërat janë luftëra civile sepse të gjithë burrat janë vëllezër. – Francois Fenelon
 4. Paqja e pa drejtë është më e mire se lufta e drejtë. – Marcus Tullius Cicero
 5. Çdo armë që është prodhuar, çdo anije luftarake e lëshuar në përdorim, çdo raketë e gjuajtur, në kuptimin final nënkupton vjedhje nga ata që kanë uri dhe nuk janë të ushqyer, ata që kanë të ftohtë dhe nuk janë të veshur. – Dwight D. Eisenhower
 6. Asnjëherë nuk kam përkrahur luftën, përveç si mjet për paqe. – Ulysses S. Grant
 7. Akoma nuk kam filluar të luftoj! – John Paul Jones
 8. Unë duhet studiuar politikën dhe luftën që djali im të mund të studiojë matematikën dhe filozofinë. – John Adams
 9. Ne të gjithë ishim në luftë, nëse ka mundësi të marrim pension. Ne të gjithë ishim viktima lufte, nëse ndokush po kërkon përgjegjës për krime lufte. Në këtë kohë, trimi pastron grykën e pushkës në mendjen e tij. – Skender Mustafi
 10. Më janë mbushur veshët duke dëgjuar si të vjetrit ëndërrojnë për luftërat ku djemtë e ri do të vdesin. George McGovern
 11. Nëse është natyrore të vrasësh, si është e mundur që njerëzit duhet përcjellë trajnime për të mësuar për të vrarë? – Joan Baez
 12. Nëse ne nuk përfundojmë luftën, lufta do të na përfundoj neve. – H. G. Wells
 13. Në luftën modern… do të vdesësh si qen për asnjë arsye të mire. – Ernest Heminguei
 14. Në paqe djemtë varrosin baballarët. Në luftë baballarët varrosin djemtë. – Herodoti
 15. Shumë shpesh ka qenë shumë lehtë për udhëheqësit dhe qeveritë të shtynë njeriun në luftë. – Lester B. Pearson
 16. Është e ndaluar vrasja; për atë të gjithë vrasësit dënohen përveç nëse ata vrasin në numër të madh dhe pas zërit të trumbetës. – Volter
 17. Është mire që lufta është e tmerrshme. Në duhet rritur për të dashur atë. – Robert E. Lee
 18. Nuk vritet vetëm jeta në luftë. – Isaac Asimoy
 19. Njerëzimi duhet t’i vë fund luftës para se lufta t’i vë fund njerëzimit. – John F. Kennedy
 20. Asnjëherë në fushën e konfliktit njerëzorë nuk kishin aq shumë borxh aq shumë njerëz një pakice kaq të vogël. – Winston Churchill
 21. Asnjëherë mos mendo se lufta, pa marr parasysh sa e nevojshme ose e justifikuar, nuk është krim. – Ernest Hemingway
 22. Asnjë shtet nuk mund të veprojë me mençuri njëkohësisht në çdo pjesë të globit në çdo moment të kohës. – Henry A. Kissinger
 23. Të vjetrit shpallin lute. Por janë të rinjtë të cilët duhet luftuar dhe vdekur. – Herbert Hoover
 24. Njeriu mund të dijë si të fitoj dhe të mos dijë si të shfrytëzojë atë. – Pedro Calderon de la Barca
 25. Vetëm të vdekurit kanë pare fundin e luftës. – George Santayana
 26. Ne dimë më shumë mbi luftërat se sa mbi paqen, ne dimë më shumë mbi të vrarit se sa mbi të jetuarit. – Omar . Bradley
 27. Patriotët gjithmonë flasin mbi vdekjen për shtetin e tyre dhe asnjëherë mbi vrasjen për shtetin e tyre – Bertrand Russell
 28. Do të vijë koha kur do të thirrin në luftë dhe askush nuk do të lajmërohet. – Carl Sandberg
 29. Djersa shpëton gjak. Erwin Rommel
 30. Dhjetë ushtarë të udhëhequr me mençuri do të mundin njëqind pa kokë. – Euripidi
 31. Arma më e mire kundër një armikut është një armik tjetër. Fridrih Niçe
 32. Përdorimi i drejtpërdrejtë i forcës është një zgjedhje shumë e varfër, në përgjithësi praktikohet tek fëmijët e vegjël dhe kombet e mëdha. – David Friedman
 33. E vërteta është viktima e parë që bie kur vije lufta. – Hiram Johnson
 34. Armata nuk fillon luftëra. Politika fillon luftëra. William Westmoreland
 35. Qëllimi i luftës nuk është të vdesësh për shtetin tënd, por të bësh birin tjetër të bushtrës të vdesë për shtetin e tij. – George S. Patton
 36. Fuqia e të pagurit të luftës është fuqia e të paguarit të luftës me sukses. – Charles Evans Hughes
 37. Paraqitja e energjisë atomike nuk ka krijuar problem të ri. Thjeshtë, ka bërë më urgjente patjetërsueshmen për të zgjidhur një problem ekzistues. – Albert Einstein
 38. Mënyra për të fituar një luftë atomike është të siguruarit se nuk do të fillojë asnjëherë. – Omar N. Bradley
 39. Nuk ka ikje nga lufta; ajo mund vetëm të shtyhet në dobi të të tjerëve. – Nikolo Makiaveli
 40. Në ka asgjë që ka arritur lufta e që nuk do të mund të e arrinim pa të. – Havelock Ellis
 41. Asnjëherë nuk ka pasur luftë të mire, ose paqe të keqe. – Benxhamin Frenklin, Poor Richard’s Almanac
 42. Një ditë do të lulëzojë nga truri i shkencës një makinë ose force aq e frikshme në potencialin e vetë, aq absolutisht e tmerrshme, sa që edhe njeriu, luftëtari, i cili i lejon vetes torturimin dhe vdekjen që të mund të iniciojë torture dhe vdekje, do të tmerrohet, dhe kështu do të refuzojë luftën përgjithmonë. – Tomas A. Edison
 43. Lufta nuk përcakton se kush ka të drejtë – vetëm kush ka mbetur. – Bertrand Russell
 44. Lufta rritet nga dëshira e individit për të fituar përparësi në dëm të shokut të tij njeri. – Napoleon Hill
 45. Lufta paraqet seri katastrofash që përfundojnë me fitore. – Albert Pike
 46. Lufta është ferr. – William Tecumseh Sherman
 47. Lufta nuk është aventurë. Është sëmundje. Është tifuz. Antonie de Saint-Exupery
 48. Lufta është vetëm ikje burracake nga problemet e paqes. – Tomas Man, This I Believe
 49. Lufta është shpalosje e llogaritjeve të gabuara. Barbara Tuchman
 50. Lufta i krijon hajnat dhe paqja i var ata. George Herbert
 51. Lufta do të përfundonte nëse të vdekurit do të mund të ktheheshin. – Stanley Baldwin
 52. Lufta asnjëherë nuk ka lënduar ndokënd përveç njerëzit që vdesin. – Salvador Dali
 53. Ne të gjithë jemi turistë në histori, dhe ironia është ajo çfarë fitojmë në luftëra. – Anatole Broyard
 54. Ne do të kemi paqe edhe sikur të duhet të luftojmë për të. Dwight D. Eisenhower
 55. Ne kemi qenë duke udhëtuar nëpër mjegull. Qielli është i errët që kur filloi lufta. – Black Kettle
 56. Kemi luftë kur së paku një nga pjesëtarët në konflikt dëshiron më diç më shumë se sa paqe. – Jeane Kirkpatrick
 57. Kur të pasurit paguajnë luftën, janë të varfrit që vdesin. Zhan-Pol Sartër, The Devil and the Good Lord
 58. Kur lufta e gjigantëve përfundon, lufta e xhuxhëve fillon. – Winston Chrchill
 59. Nuk mund të thoni se civilizimi nuk po përparon… në çdo luftë ata të vrasin në një mënyrë të re. – Will Rogers, New York Times, 23 Dhjetor, 1929
 60. Lufta është tregti mbretërish. – John Dryden, King Arthur
 61. Të gjitha luftërat pasqyrojnë dështim të diplomacisë. – Tony Benn, fjalimi 28 Shkurt, 1991
 62. E urrej luftën aq sa mund të e urrej atë një ushtarë që e ka mbijetuar, vetëm aq sa njëri që ka parë brutalitetin e saj, idiotësinë e saj. – Dwight D. Eisenhower, fjalimi më 10 Janar, 1946
 63. Nëse e sheh njerëzimin si një trup të madh, atëherë lufta është vetëvrasje, ose më së miri, gjymëtim i vetes. – Jerome P. Crabb
 64. I mallkuar qoftë ai i cili i pari e zbuloi luftën. Christopher Marlowe, Tamburlaine the Great
 65. Mendoj se mallkimi duhet të bie mbi mua – sepse e dua këtë luftë. E di se shtrydhë dhe shkatërron jetët e mijërave çdo moment – nuk mund të mos e dua – e shijoj çdo sekondë nga ajo. Winston Churchill, letër një miku, 1916
 66. Lufta në Vietnam ishte lufta e pare e bërë pa asnjë censurim. Pa censurim, punët mund të koklaviten keqë në mendjen e publikut. – William Westmoreland, Time magazine, Apr. 5, 1982
 67. Lufta është sikur dashuria, gjithmonë gjen rrugë. – Bertolt Brecht, Mother Courage and Her Children
 68. Të gjitha shtyrjet janë të rrezikshme në luftë. – John Dryden, Tyrannic Love
 69. Nuk e di me çfarë armë do të zhvillohet Lufta e Tretë Botërore, por Lufta e Katër Botërore do të zhvillohet me shkopinj dhe gurë. – Albert Einstein
 70. Është qesharake se ata të cilët janë për luftë thuajse gjithmonë janë ata të cilët nuk duhet të marrin pjesë në të. Jerome P. Crabb
 71. Pas një lufte të gjatë e të pa shpresë, njerëzit do të pajtohen për paqe, thuajse për çfarëdo çmimi. – Salman Rushdie, hyrja, The Buzëqeshja e Jaguarit
 72. Mendja në paqe nuk sjell luftëra. – Sofokle, Oedipus Rex
 73. Dobësia dhe ambivalenca shpien në luftë. – Xhorxh H.W. Bush, Fjalimi gjatë pranimit në RNC, 18 Gusht, 1988
 74. Është interesante … se si armët reflektojnë shpirtin e përpunuesit të tyre. – Don Delillo, Underworld
 75. Nëse civilizimi ka një të kundërt, është lufta. Nga këto dy gjëra ke njërën ose tjetrën. Jo të dyja. Ursula K. Le Guin, The Left Hand of Darkness
 76. Unë di, por kuptohet, vetëm pakë mbi luftën dhe dua të di edhe më pakë. – James Fenimore Cooper, The Spy
 77. Parandalimi i luftës është më i mire se protestimi kundër luftës. Protestimi I luftës është shumë vonë. – Thich Nhat Hanh, Being Peace
 78. Lufta është ngjitëse. – Frenklin D. Ruzvelt, fjalimi, 5 Tetor, 1937
 79. Lufta kërkon sakrificë nga njerëzit. Jep vetëm vuajtje si kthim. – Frederic Clemson Howe, Why War
 80. Lufta: së pari, shpreson të fitojë; pastaj pret armiku të humbë; pastaj, kënaqet që edhe armiku vuan; në fund, befasohet që të gjithë kanë humbur. – Karl Kraus
 81. Kombi që ka pozicionin më të forte luftarak lehtë mund të gjejë një arsye për të hyrë në luftë. – Lewis F. Korns, Thoughts
 82. Dëshira është edhe fëmija edhe prindi i luftës. Edward Counsel, Maxims
 83. Nikson: I vetmi vend ku nuk pajtohemi ne të dy … është bombardimi. Ti je aq i brengosur rreth civilëve dhe mua s’më intereson. S’më intereson.
  Kissinger: Brengosem rreth civilëve sepse nuk dua që bota të mobilizohet kundër teje si kasap. Richard Nikson dhe Henri Kisinxher (sitat në Secrets: A Memoir of Vietnam and the Pentagon Papers)
 84. Historia e botës nuk i bën njerëzit miq. Ti kishe armë më të mira dhe i masakrove. U kry tregimi. – Spike, Buffy the Vampire Slayer, “Pangs” (1999)
 85. Zotërinj, nuk mund të rriheni këtu! Kjo është Dhoma e Luftës! – Presidenti Merkin Muffley, Dr. Strangelove (1964)
 86. Të gjithë e urrejnë luftën, por askush s’ka bërë gjë rreth kësaj. – Kevin Levin, Ben 10: Alien Force, “Simple” (2009)
 87. Gjëja më e mire të bësh kundër luftës është të largohesh nga ajo. – Kapiteni Planet, Captain Planet and the Planeteers, “The Ultimate Pollution” (1991)
 88. Kur burrave ju mbarojnë fjalët, ata i kapin armët. – Oliver Cromwell, Cromwell (1970)
 89. Nuk jam sentimental rreth luftës. Nuk shoh asgjë fisnike në dritare. – Togeri Charles E. Madison, The Americanization of Emily (1964)
 90. Bashkimi fiton luftën. – Gjenerali Shaak Ti, Star Wars: The Clone Wars, “Clone Cadets” (2010)
 91. Njerëzit që kanë parë beteja arë nga ata të cilët e mbajnë jetën nga më të dashurat. – J’onn J’onzz, Justice League: Crisis of Two Earths (2010)
 92. Ëndërroj të lindi fëmijë i cili do të pyes: “Nënë, çfarë ishte lufta?” – Eve Merriam
 93. Lufta e madhe e le shtetin me tri armata – një armatë të gjymtuarish, një armatë vajtuesish dhe një armatë hajdutësh. – Proverb gjermane
 94. Të gjithë janë pacifist mes luftërash. Është sikur të jesh vegjetarian mes mishrave. – Colman McCarthy
 95. Bashkëngjitu armatës, shih botën, tako njerëz interesant – dhe vriti ata. – Pacifist Badge, 1978
 96. Në luftë nuk ka ushtarë të pa lënduar. – José Narosky
 97. Tragjedia e luftës është se shfrytëzon më të mirën e njeriut për të bërë më të keqën – Henry Fosdick
 98. Njerëzit janë në luftë me njëri tjetrin sepse secili njeri është në luftë me veten e tij. – Francis Meehan
 99. Nuk mund të parandalosh dhe të përgatitesh për luftë në të njëjtën kohë. – Albert Einstein
 100. Ne vrasim sepse frikohemi nga hija jonë, frikohemi se nëse shfrytëzojmë pakë mendjen do të duhej të pranonim se principet tona të famshme janë gabim. – Henry Miller, The Wisdom of the Heart, 1941
 101. Të vrasësh njeri nuk do të thotë të mbrosh një doktrinë, por të vrasësh njeri. – Michael Servetus
 102. Luftërat zakonisht kanë efektin e përshpejtimit të historisë. – Pieter Geyl,Debates With Historians
 103. Përse vrasim njerëzit që vrasin njerëzit për të treguar se vrasja e njerëzve është gabim? – Holly Near
 104. Pionierët e botës pa luftë janë të rinjtë të cilët refuzojnë shërbimet ushtarake. – Albert Einstein
 105. Nuk e di nëse lufta është tëhuajsim gjatë paqes, ose paqja tëhuajsim gjatë luftës. – Georges Clemenceau
 106. Lufta është shumë serioze t’ia besosh ushtrisë. – Georges Clemenceau
 107. Politika është luftë pa gjakderdhje përderisa lufta është politikë me gjakderdhje. – Mao Ce Tung ( 1893 – 1976)
 108. I vetmi fitues i luftës së vitit 1812 ishte Çajkovski. – Solomon Short
 109. Largoje diplomacinë nga lufta dhe çështja do të mbarojë brenda jave. Will Rogers (1879 – 1935)
 110. Mbase, asnjë komb nuk është aq i pasur të investojë edhe në luftë edhe në civilizim. Ne duhet të bëjmë zgjedhjen tone; ne nuk mund t’i kemi dyja. – Abraham Flexner, diplomat izraelit (1915-2002)
 111. I shkatërroj armiqtë kur i bëj miq. – Abraham Lincoln
 112. Bëje gënjeshtrën të madhe, bëje të thjeshtë, vazhdo të e thuash atë dhe eventualisht do ta besojnë ata. – Adolph Hitler
 113. Pavarësisht çfarë arsye politike i jepet luftës, arsyeja në prapavijë gjithmonë është ekonomike. – A. J. P. Taylor
 114. Forca tërheq gjithmonë njerëzit me moral të ulët. – Albert Einstein
 115. Oh paqe! Sa luftëra u paguan në emër tënd. – Alexander Pope
 116. I bëj luftërat të pa profite dhe i bën ato të pa mundshme. – A. Philip Randolph
 117. Luftërat nuk paguhen gjatë kohës së luftës, fletëpagesa vije më pas. – Benjamin Franklin
 118. Ne amerikanët nuk kemi autorizim nga Zoti për të ruajtur botën. – Benjamin Harrison
 119. Terrorist është ai me bombë më të vogël. – Brendan Behan
 120. Armata e arsyeshme do të ikte. – Charles de Secondat, baron de Montesquieu nga “The Spirit of Laws” (1748)
 121. Më emëro një perandor I cili është goditur ndonjëherë nga një gjyle topi. – Çarlsi i V I Francës
 122. Pas fitores ke më shumë armiq. – Ciceroni
 123. Asgjë nuk është politikisht e drejtë që është moralisht e pa drejtë. – Daniel O’Connell
 124. Nuk mund të fitosh luftën ndaj terrorizmit. Është sikur t’i bësh luftë xhelozisë. – David Cross
 125. Lufta krijon paqe sikur urrejtja që krijon dashuri. – David L. Wilson
 126. Tiranët rrallë kërkojnë pretekst. – Edmund Burke
 127. Patrioti duhet gjithmonë të jetë gati për të mbrojtur vendin e tij nga qeveria. – Edward Abbey
 128. Teoria ime është, njerëzit e forte nuk kanë nevojë për udhëheqës të forte. – Ella Baker
 129. Përsëritja nuk e kthen gënjeshtrën në të vërtetë. – Franklin D. Roosevelt
 130. Është siguria ajo që dëshiron? Nuk ka siguri në majë të botës. – Garet Garrett
 131. Vetëm fituesit vendosin cilat ishin krimet e luftës. – Gary Wills
 132. Dua të e trishtoj pjesën tjetër të botës. – Gjenerali Colin Powell
 133. Është shumë më lehtë të bëhet luftë se sa paqe. – Georges Clemenceau
 134. Nuk ka dallim mes atij që vret dhe atij që merr vendime për të dërguar të tjerët të vrasin. Është saktësisht e njëjta gjë, ose edhe më keq. – Golda Meir
 135. Drejtësia ushtarake është për drejtësinë sikur muzika ushtarake që është për muzikën. – Groucho Marx
 136. Lufta është bankrotim i politikës. – Hans Van Seeckt
 137. Dy armata që luftojnë njëra tjetrën është sikur një armatë e madhe bën vetëvrasje. – Henri Barbusse
 138. Çfarë udhëheqësit politik vendosin, shërbimet inteligjente tentojnë të e justifikojnë. – Henry Kissinger
 139. Kur fanatikët gjenden në majë nuk ka fund shtypja. – H.L. Menken
 140. Si mund të i bësh luftë terrorit kur vetë lufta është terrorizëm? – Howard Zinn
 141. Nuk ka aq flamur të madh të mbulojë turpin e vrasjes së njerëzve të pa fajshëm. – Howard Zinn
 142. Më njerëzore është të e shërosh armiqtë se sa të I vrasësh. – Hugh Mann
 143. Liria është çfarëdo që thotë presidenti se është, pritet rishqyrtim. – James Bovard
 144. Është një çështje të luftosh për atë që beson, çështje tjetër është të luftosh për atë që besojnë të tjerët. – James Wolcott, citat në artikullin “From Fear to Eternity”
 145. Vrasja e një njeriu për të mbrojtur një ide nuk është mbrojtje e idesë; është vrasje e një njeriu. – Jean -Luc Godard
 146. Ne nuk do të mësojmë të jetojmë së bashku në paqe duke ia vrarë fëmijët njëri tjetrit. – Jimmy Carter
 147. Ata të cilët shtypin lirinë gjithmonë bëjnë ashtu në emër të ligjit dhe rendit. – John V. Lindsay
 148. E kundërta e luftës nuk është paqja, është krijimi. – Jonathan Larson
 149. Unë nuk jam kundër të gjitha luftërave – vetëm kundër cilësdo që zhvillohet tani. – Ken Gillespie
 150. Lufta nuk I bën djemtë burra, i bën burrat të vdekur. – Ken Gillespie
 151. Luftërat shpesh ndodhin dhjetë vite para shkrepjes së plumbit të parë. – K. K. V. Casey
 152. Mos më fol rreth mizorisë; të gjitha luftërat janë mizori. – Lord Kitchener (Horatio Herbert)
 153. Filozofia e proteksionizmit është filozofi e luftës. – Ludwig von Mises
 154. Një sy për një sy na bën të gjithë të verbër. – Mahatma Gandhi
 155. Nuk ka rrugë drejt paqes. Paqja është rruga. – Mahatma Gandhi
 156. Ne kemi udhëzuar raketat dhe kemi ç’udhëzuar njerëzit. – Martin Luther King, Jr.
 157. Politika dhe krimi janë e njëjta gjë. – Michael Corleone (from “The Godfather: Part III”)
 158. Lufta është biznesi i barbarëve. – Napoleon Bonaparte
 159. Në sytë e ndërtuesve të perandorive njerëzit nuk janë njerëz, por instrumente. – Napoleon Bonaparte
 160. Ekzistojnë vetëm dy fuqi në botë: shpata dhe mendja. Në afat të gjatë, shpata gjithmonë është e mposhtur nga mendja. – Napoleon Bonaparte
 161. Nëse dëshiron paqe me armikun, duhet të punosh me armikun. Pastaj ai bëhet partneri yt. – Nelson Mandela
 162. Gjëja nuk është patjetër e vërtetë sepse njeriu vdes për të. – Oscar Wilde
 163. Lufta parandaluese është sikur të bësh vetëvrasje nga frika nga vdekja. – Otto von Bismarck
 164. Dhuna nuk është fuqi, por mungesë e fuqisë. – Ralph Waldo Emerson
 165. Lufta mund të jetë e përkohshme, por tingëllima e saj mbetet përgjithmonë. – Ramman Kenoun
 166. Lufta është bërë sport spektatorësh për amerikanët. – Admirali Gene R. LaRocque
 167. Kur presidentët amerikan përgatiten për luftëra të jashtme, ata gënjejnë. – Robert Higgs
 168. Ata që nuk lëvizin nuk i ndjejnë zinxhirët e tyre. – Rosa Luxemburg
 169. Lufta jo që është formë legale e vrasjes, por është vrasje masive serike. – Sarah Bellum
 170. Ne themi se ne brengosemi rreth luftës, por në të vërtetë ne nuk dimë për çfar luftojmë. – Scott Ritter
 171. Iraku ishte luftë e përzgjedhur, nuk ishte e patjetërsueshme. – senatori Barbara Boxer
 172. Mësimi më i madh që kam mësuar nga Vietnami është të mos u besoj deklaratave qeveritare. – senatori James W. Fulbright
 173. Çmimi i perandorisë është shpirti i Amerikës, ky është çmim shumë i lartë. – senatori J. William Fulbright
 174. Lufta nuk është e patjetërsueshme. Ne me të vërtetë po ecim përgjumur nëpër histori. Senatori Robert Byrd
 175. Nëse jeton mjaft gjatë do të shohësh se secila fitore kthehet në humbje. – Simone de Beauvoir
 176. U kyça në armatë duke besuar se nëse dëshiron paqe duhesh patjetër përgatitur për luftë. Tani besoj se nëse përgatitesh tërësisht për luftë do ta gjesh atë. – Sir John Frederick Maurice
 177. Terrorizmi është lufta e të varfërve dhe lufta është terrorizëm i të pasurve. – Sir Peter Ustinov
 178. Lufta është dallavere. – Smedley Butler
 179. Të gjitha luftërat janë zhvilluar për para. – Socrates
 180. Njerëzimi meriton sakrificë – por jo nga njerëzimi. – Stanislaw Jerzy Lec
 181. Sa më i korruptuar shteti, aq më shumë ligje. – Takitus
 182. Kërcënimi më i madh për lirinë është populli i plogët. – Supreme Court Justice Louis D. Brandeis
 183. Krimet më të rënda u kryen nga disa, u pëlqyen nga më shumë dhe u toleruan nga të gjithë. – Takitus
 184. Është jo patriotike të mos e thuash të vërtetën, qoftë mbi presidentin ose mbi cilindo tjetër. – Theodore Roosevelt
 185. Për t’i mbledhur njerëzit, qeverisë i nevojiten armiq. Ata duan që ne të frikohemi, të urrejmë, kështu ne do të mblidhemi pas tyre. – Thich Nhat Hanh
 186. Lufta është një grindje mes dy hajdutësh shumë frikacak për të zhvilluar betejën e tyre. – Thomas Carlyle
 187. Fëmijët tanë nuk kanë lindur të urrejnë, ata janë rritur të urrejnë. – Thomas della Peruta
 188. Qeveritë me qëllim përzgjedhin mes gënjeshtrave dhe luftës, në fund gjithnjë duke përfunduar njejtë. Njëra gjithnjë shpie tek tjetra. – Thomas Jefferson
 189. Lufta më e suksesshme rrallë shpaguan veten. – Thomas Jefferson, në një letër dërguar William Short, 28 Korrik, 1791.
 190. Kur populli I frikohet qeverisë së vetë, aty ka tirani; kur qeveria I frikohet popullit të vetë, aty ka liri. – Thomas Jefferson
 191. Një armatë principesh mund të depërtojë atje ku një armatë ushtarësh nuk mund. – Thomas Paine
 192. Drejtësia tentohet të korruptohet nga pasioni politik. – T.S. Eliot
 193. Kombet, sikur individët, ndëshkohen për shkeljet e tyre. – Ulysses S. Grant
 194. Nëse vret një njeri, je vrasës. Nëse vret dhjetë njerëz, je përbindësh. Nëse vret dhjetë mijë, je hero kombëtarë. – Vassilis Epaminondou
 195. Është rrezik të jesh në të drejtë kur qeveria është në të pa drejtë. – Volter
 196. Është lehtë të nënshtrosh tërë universin me anë të forcës se sa mendjet e një fshati të vetëm. – Volter
 197. Ata të cilët të bëjnë të u besosh absurditeteve të bëjnë të bësh mizori. – Volter
 198. Të ligjve, çdo gjë u shërben si pretekst. – Volter
 199. Ne e kemi takuar armikun dhe ai është ne. – Walt Kelly
 200. Nëse [Amerika] bëhet militante, do të jetë sepse populli i vetë ka zgjedhur të bëhet ashtu; do të jetë sepse ata mendojnë se lufta dhe dashuria ndaj luftës janë të dëshirueshme. – William Graham Sumner, nga libri “As I Lay Dying”
 201. Njeriu mund të I ndërtojë vetes një front bajonetash, por nuk mund të ulet mbi të. – William Ralph Inge
 202. Krimi më madh që nga LDB ka qenë Politika e Jashtme e SHBA-ve. – William Ramsey Clark (William Ramsey Clark ishte Gjeneral Prokurorë I ShBA-ve nën udhëheqjen e Lyndon B. Johnson)
 203. Kur je duke fituar luftën gati gjithçka që ndodhë mund të pretendohet si e drejtë dhe e mençur. – Winston Churchill
 204. Lufta nuk na mëson të duam armiqtë, por të urrejmë miqtë. – W. L. George
 205. Logjik e Politikanit: Diç duhet bërë, kjo është diç, për atë ne duhet bërë këtë. – Yes, Prime Minister (TV Shou në Mbretërinë e Bashkuar)

Përgatiti: Skender Mustafi
 
Top