5 arsye pse nënat nuk duhet të jenë shoqe me vajzat e tyre

MoOgli

Patronazhist i grave te FV
Disa njerëz thonë se nëna ose vajza e tyre është shoqja e tyre më e mirë. Dhe mund të duket si një skenar i përsosur për lidhjen tashmë shumë të ngushtë midis një nëne dhe një vajze. Sidoqoftë, kjo lloj marrëdhënieje që duket e mrekullueshme në fillim mund të ketë pasoja negative për të dyja.

Por duket se duhet të ketë një vijë midis një marrëdhënieje të shëndetshme dhe tejkalimit të kufijve të caktuar.

Vajza juaj nuk duhet të jetë terapistja juaj.

Pjesë e të qenit miq, veçanërisht miqtë më të mirë, është të ndani sekretet me njëri -tjetrin, të flisni për problemet tuaja dhe të siguroni mbështetje emocionale. Kjo marrëdhënie duhet të jetë reciproke, por nuk do të ishte e shëndetshme për një nënë dhe vajzën e saj. Një fëmijë nuk duhet të ngarkohet me shqetësimet e prindërve të saj dhe nuk duhet të ndiejë se rolet janë përmbysur dhe se duhet të veprojë si i rritur për prindin.

Është e rëndësishme të vendosni kufij.

Ndërsa miqtë gjithashtu mund të krijojnë kufij, ata janë të ndryshëm nga ata që duhet të krijohen nga një prind. Nëse vendosni një rregull, fëmija juaj duhet ta kuptojë se duhet të ndiqet. Në një miqësi, nuk do të lejoheni të zbatoni rregulla të tilla dhe t’i tregoni një personi tjetër se çfarë të bëjë. Ju duhet të jeni figura e autoritetit të vajzës suaj dhe të tregoni se ju jeni në krye, përndryshe, ju do të bëheni një prind “lejues”, gjë që mund të bëjë që fëmija juaj të zhvillojë vetëkontroll të dobët.


Mund të jetë e vështirë për vajzën tuaj të bëhet e pavarur.

Ndërsa vajza juaj rritet, ajo duhet të bëhet gjithnjë e më shumë përgjegjëse për veprimet e saj dhe të mësojë të bëjë zgjedhjet e saj. Roli juaj si nënë gjithashtu do të ndryshojë me kalimin e kohës. Roli i një shoku, nga ana tjetër, është më statik. Një mik nuk supozohet të bëhet më i pavarur nga një tjetër me kalimin e kohës. Pra, nëse veproni si një mik, mund të jetë e vështirë për vajzën tuaj të përshtatet me moshën e rritur.

Vajza juaj mund të mos zhvillojë personalitetin e saj.

Të qenit shumë pranë vajzës tuaj mund ta parandalojë atë që të zhvillojë një personalitet që është i ndarë nga i juaji. Normalisht, ajo do të respektojë të dy ju dhe kolegët e saj, si dhe njerëz të tjerë që ajo e di, dhe “mbledh” të tipare ndryshme të personalitetit, mendime dhe opinione nga njerëz të ndryshëm. Por nëse jeni edhe nëna e saj dhe shoqja më e mirë, ajo mund të mos mësojë të krijojë opinionet e saj ose të zhvillojë identitetin e saj.

Ju mund të bëheni shumë të varur nga njëri-tjetri.

Të qenit shoqe mund të jetë mirë për të dyja për disa kohë. Por ju mund të përfundoni duke u mbështetur shumë në këtë miqësi. Dhe nëse ndonjëherë keni një luftë të madhe që e dëmton miqësinë tuaj, ajo gjithashtu do të kalojë në marrëdhënien tuaj si nënë dhe bijë dhe mund të jetë e vështirë për ju të bëni një punë të mirë si prind.

A jeni dakord apo mendoni se nuk ka dëm nëse një nënë dhe një vajzë janë shoqe? A jeni miq me tuajat? Si ka ndikuar te ju dhe marrëdhënia juaj me ta?
 

Soulmind

~She wanted the whole world or nothing~
Themelues
Oh, hec e mos ji shoqe me H. timeeee..
 

Desa

Felix - Culpa
As me çunat nuk duhet, se të humb autoriteti.
 
Top