6:2(1+2)=x

ricky_ch

******
Nuk është çudi apo diçka për tu habitur kur dikush
nuk mund të gjejë zgjidhjen e një problemi kompleks,
ku me të vërtetë duhet dije dhe shkrirje mendësh,
mirëpo, kur në internet sheh persona që nuk kanë
aftësi të zgjidhin detyra që përmbajnë vetëm operacionet
bazë matematikore (plus, minus, shumëzim, pjesëtim),
pyet veten se si është e mundur që këta persona e kanë
kaluar jo vetëm vitin shkollor por krejt shokollimin, dhe plus që dalin
e shesin mend në publik "paditurinë" e tyre. Vërtet turp!

Deri më tani kam has shpesh ca detyra të lehta ku fatkeqësisht
ka shumë persona që nuk dijnin si gjindet zgjidhja, e së fundi
edhe detyrën : 6:2(2+1)=x!

Disa thonë rezultati ëshë 1 e disa 9!

Ka edhe këtu dikush që nuk din si zgjidhet kjo detyrë?
 

ricky_ch

******
Sipas Mister Excellit:

ekuacioni.jpg

Sipas Googel-it:

Googel.jpg

Si dhe një video në youtube:


Siqnerisht çdokush që mendon ndryshe ose ka menduarë deri më tyni ndryshe
duhet të jetë vetëkritik e të ballaqafohet me veten....
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Ne shkolle kemi meduar se kllapat behen ne fillim pastaj shumzim pjestim. Kshuqe i bie 1.
 

Zana1

Braveheart
Asnjera eshte pyetje e pa plotesuar ... per k'te arsye kalon ne ( Mathematical object - a noun ) e cila studiohet nga Filozofia matematikore .

So... you need at least a verb , to get a question. Per k;te arsye ngelet pyetje e pa plotesuar, so asnjera pergjigje.
 
Redaktimi i fundit:

Empire

Antarë i Respektuar
Tani e pashe kete tem edhe po e komentoj edhe pse paska kaluar goxha kohe ,
Si fillim ne mat nuk perdore 6:2 por thyesa gjithmon sepse nuk te jen numra me presje rezultatet ,
6/2•(2+1)=x pra kemi ekuacionin standard a•(b+c)= a•b + b•c , e zbatojm ateher
6/2•2+2•1=x <=> 6/4+2=x <=>6/6=x <=>1=x
Ose per ta ber edhe me pika : 6:2(2+1)=x zbatojm formulen e mesiperme
6: (2•2+2•1)=x
6: (4+2)=x
6:6=x
1=x
 
Top