A duhet t’i thoni fëmijës se është i bukur?

Arfenilla

Themelues i Forumit


femijetttt-620x330.jpg

Shpesh na ndodh që t’ju themi fëmijëve se janë të bukur. Por a është e drejtë kjo? Julia Baird, një psikologe, thotë se nëse jemi gënjeshtarë me fëmijën (nëse ai nuk është i bukur), i dëmton ata. Duket një teori interesante, por është e vështirë të vihet në zbatim në jetën reale.
Julia Baird thotë se ka prindër të cilët shpenzojnë energji dhe kohë të tepruar me fëmijët, duke evidentuar dallimet në paraqitje, duke luajtur me personalitetin e dikujt, ose duke gjetur një gjuhë të përshtatshme kur ata janë të shëndoshë.
Sipas saj fëmijët e dinë që pamja ka rëndësi, nuk u duhet thënë atyre se nuk ka rëndësi. Në të njëjtën kohë u duhet shpjeguar se ka rëndësi dhe zgjuarsia, fuqitë atletike, sensi i humorit dhe mirësia.B lajmi
 
Top