A e dini se ekziston një bimë, të cilën nëse e nuhat të forcon kujtesën?

-800-0-5fc4faef09ecd.jpg

Hulumtuesit shkencorë deklarojnë se kjo erëz ka efekt edhe tek fëmijët.​Ata që janë në sezon provimesh mund të forcojnë kujtesën duke nuhatur aromën e rozmarinës. Kjo bimë me gjethe të imëta si hala e me erë të këndshme, që përdoren në gjellë ose për të nxjerrë prej tyre një lloj vaji, është konsideruar si erëza që forcon memorien. Në Greqinë e Lashtë, studentët vendosnin degëza rozmarine kur kishin testime, për të pasur performancë më të mirë. Shekspiri gjithashtu e ka përmendur rozmarinën në veprën e tij Hamleti, si një erz me fuqi të jashtëzakonshme për kujtesën.

Sot.com.al
 
Shiko fotografinë 1767025

Hulumtuesit shkencorë deklarojnë se kjo erëz ka efekt edhe tek fëmijët.​Ata që janë në sezon provimesh mund të forcojnë kujtesën duke nuhatur aromën e rozmarinës. Kjo bimë me gjethe të imëta si hala e me erë të këndshme, që përdoren në gjellë ose për të nxjerrë prej tyre një lloj vaji, është konsideruar si erëza që forcon memorien. Në Greqinë e Lashtë, studentët vendosnin degëza rozmarine kur kishin testime, për të pasur performancë më të mirë. Shekspiri gjithashtu e ka përmendur rozmarinën në veprën e tij Hamleti, si një erz me fuqi të jashtëzakonshme për kujtesën.

Sot.com.al
Tu rritshin shalet se ngelem duke shtrydhur trut se qish te kopjojm 😛😂... @NGU @sofia mos e ndani Rozmarinen nga xhepi dhe çanta 😂
 
Top