A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Pyetja e pare:

6 * 4 + 20 = ?

 • 44

 • 144

 • 200

 • 244


Kush do gjej me shume pergjigje ne fund ka nje dhurate :)

Argetim te kendshem!
 
Redaktimi i fundit:

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e pare:

6 * 4 + 20 = ?

 • 44

 • 144

 • 200

 • 244

Kush do gjej me shume pergjigje ne fund ka nje dhurate :)

Argetim te kendshem!


Shume e veshtire per mua, por do te provoj hahhaa

6*4 = 24

24 + 20 = 44
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Vazhdojme me pyetjen e dyte:

(9 + 7)² * 7 + 5 = ?


 • 229

 • 1560

 • 1797

 • 3072


EMRIPIKET
Ylli1 Pikë
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Vazhdojme me pyetjen e dyte:

(9 + 7)² * 7 + 5 = ?


 • 229

 • 1560

 • 1797

 • 3072


EMRIPIKET
Ylli1 Pikë

9 + 7 =16² = 256 * 7 =1792 + 5 = 1797
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Ju te tjeret mos flini, po ecni e vritni mendjen i cikez :p

Bravo ylli!


Pyetja e trete:

Formula e teoremes se Pitagores eshte:

 • (a + b)² = a² + b² + 2ab

 • (a + b)(a - b) = a² - b²

 • a² + b² = c²

EMRIPIKET
Ylli2 Pikë
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Ju te tjeret mos flini, po ecni e vritni mendjen i cikez :p

Bravo ylli!


Pyetja e trete:

Formula e teoremes se Pitagores eshte:

 • (a + b)² = a² + b² + 2ab

 • (a + b)(a - b) = a² - b²

 • a² + b² = c²

EMRIPIKET
Ylli2 Pikë


a² + b² = c²


(Katrori i ndertuar mbi hipotenuze eshte i barabart me shume e katroreve te ndertuar mbi katete....
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e katert:

Nese heq 20% prej 220 €, sa euro te mbesin?

 • 200€

 • 160€

 • 176€

 • 180€


Llogaritni pa ndihme, me mend :DEMRIPIKET
Ylli3 Pikë
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e katert:

Nese heq 20% prej 220 €, sa euro te mbesin?

 • 200€

 • 160€

 • 176€

 • 180€


Llogaritni pa ndihme, me mend :DEMRIPIKET
Ylli3 Pikë

220 * 20% = 44

220 - 44 = 176
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e peste:

Tani nje pyetje te lehte nga trigonometria: Sa eshte sinusi i 90°?

 • Zero

 • Një

 • E papercaktuar

EMRIPIKET
Ylli4 Pikë
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e peste:

Tani nje pyetje te lehte nga trigonometria: Sa eshte sinusi i 90°?

 • Zero

 • Një

 • E papercaktuar

EMRIPIKET
Ylli4 Pikë

Sinusi i kendit eshte vlera e katetes perball kendit / hipotenuzen dhe kur kateta eshte pingul ne qendren e rrethit vlera e saj eshte maksimale ose e barabart me 1
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e gjashte:

Vazhdoni serine numerike te numerave vijues: 9 – 14 – 11 – 16 – 13 - ?

 • 18

 • 20

 • 15

 • 17
EMRIPIKET
Ylli5 Pikë
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e gjashte:

Vazhdoni serine numerike te numerave vijues: 9 – 14 – 11 – 16 – 13 - ?

 • 18

 • 20

 • 15

 • 17
EMRIPIKET
Ylli5 Pikë

9 – 14 – 11 – 16 – 13 - 18 (rritje per 5 dhe zbritje per 3)
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e shtate:

Cila prej ketyre numrave eshte nje numer i thjeshte ose ndryshe e thene numer natyral?

 • 33

 • 75

 • 139

 • 153

@Ylli kuizi perbehet prej 20 pyetjesh, mbas kuizit vjen dhurata :)


EMRIPIKET
Ylli6 Pikë
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e shtate:

Cila prej ketyre numrave eshte nje numer i thjeshte ose ndryshe e thene numer natyral?

 • 33

 • 75

 • 139

 • 153

@Ylli kuizi perbehet prej 20 pyetjesh, mbas kuizit vjen dhurata :)


EMRIPIKET
Ylli6 Pikë

Numër i thjeshtë - quhet numri natyral i cili ka pikërisht 2 pjesëtues të ndryshëm vetveten dhe numrin 1. Pra ne kete rast jane te gjithe
 
Redaktimi i fundit:

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e tete:

Nese 5 cope çamçakëz kushtojne 3,50 €, atehere sa kushtojne 4 cope?

 • 2 €

 • 2,80 €

 • 3 €

 • 3,20 €EMRIPIKET
Ylli7 Pikë
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Numër i thjeshtë - quhet numri natyral i cili ka pikërisht 2 pjesëtues të ndryshëm vetveten dhe numrin 1. Pra ne kete rast jane te gjithe


Gabim Ylli, e sakte ishte pergjigjja e pare, pra 139 :)
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e tete:

Nese 5 cope çamçakëz kushtojne 3,50 €, atehere sa kushtojne 4 cope?

 • 2 €

 • 2,80 €

 • 3 €

 • 3,20 €EMRIPIKET
Ylli7 Pikë

Edhe kete po pergjigjem....2.80€ meqe nje camcakez kushton 0.70€
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Vazhdojme me pyetjen e rradhes:

Vazhdoni serine numerike te numerave vijues: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ?

 • 29

 • 34

 • 42

 • 47EMRIPIKET
Ylli8 Pikë
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Vazhdojme me pyetjen e rradhes:

Vazhdoni serine numerike te numerave vijues: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ?

 • 29

 • 34

 • 42

 • 47EMRIPIKET
Ylli8 Pikë


Pergjigja eshte 34 (shuma e dy numrave paraprak eshte vazhdimi i vargut te numrave...psh. pas numrit 34 vie numri 55 e me tutje)
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Bravo ylli!

Pyetja e dhjete:

Ne qofte se 3 mace hane 3 minj per 3 minuta, ateher sa kohe do ju marre 50 maceve per te ngrene 50 minj?

 • 3 Minuta

 • 1 Minute

 • 50 MinutaEMRIPIKET
Ylli9 Pikë
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Bravo ylli!

Pyetja e dhjete:

Ne qofte se 3 mace hane 3 minj per 3 minuta, ateher sa kohe do ju marre 50 maceve per te ngrene 50 minj?

 • 3 Minuta

 • 1 Minute

 • 50 MinutaEMRIPIKET
Ylli9 Pikë

3 minuta (1 mace e han nje mi per 3 minuta)
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e 11:

Numri konstant ∏=?

 • 2,18

 • 3,14

 • 4,13

 • 5,12EMRIPIKET
Ylli10 Pikë
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e 11:

Numri konstant ∏=?

 • 2,18

 • 3,14

 • 4,13

 • 5,12EMRIPIKET
Ylli10 Pikë


Eshte i rrumbullakesuar ne 3.14 perndryshe jane diku 12 shifra pas pikes dhjetore
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e 12:

Nëse A={x : x ∈ N dhe 1≤x<6} dhe B={x : x ∈ N 4≤ x ≤8} atëherë A/B=?

 • {4,5,6}

 • {1,2,3}

 • {4,5}

 • {6,7,8}EMRIPIKET
Ylli11 Pikë
 

Kila

VIP
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Un mezi kaloja ne mat sdi dhe me mbledh :D
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e 12:

Nëse A={x : x ∈ N dhe 1≤x<6} dhe B={x : x ∈ N 4≤ x ≤8} atëherë A/B=?


 • [*]{4,5,6}

 • {1,2,3}

 • {4,5}

 • {6,7,8}EMRIPIKET
Ylli11 Pikë


{4,5,6} sepse vetem keta tre numra bejne pjese ne bashkesine e njejte te numrave nga grupi A dhe B
 

Kila

VIP
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

pyetja e 12:

Nëse a={x : X ∈ n dhe 1≤x<6} dhe b={x : X ∈ n 4≤ x ≤8} atëherë a/b=?

 • {4,5,6}

 • {1,2,3}

 • {4,5}

 • {6,7,8}emripiket
ylli11 pikë

a/b={6,7,8}
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Jo asnje pergjigje e sakte!

Ylli pergjigjja jote vlen per
m7z3t.jpg
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

{1,2,3}............
 

Kila

VIP
Titulli: A jeni për kuiz? - Pak matematikë

Pyetja e 12:

Nëse A={x : x ∈ N dhe 1≤x<6} dhe B={x : x ∈ N 4≤ x ≤8} atëherë A/B=?

 • {4,5,6}

 • {1,2,3}

 • {4,5}

 • {6,7,8}EMRIPIKET
Ylli11 Pikë
ateher eshte A/B={4,5} kto dy numra bejne pjese te dy bashkesite
 
Top