A jeni për kuiz? - Pak matematikë

jana80

Super Moderator
Jadhe 2 te tjeter ... kam veshtiresi ta perkthej..
Pak me te thjeshte por llogjike..


Questa cosa ogni cosa divora,
Ciò che ha vita, la fauna e la flora.
I re abbatte e così le città, rode il ferro e la calce già dura.
E dei monti pianure farà.

Kjo gje cdo gje gerryen
Cfare ka jete,faunen dhe floren
Mbreterite rrezon e ashtu edhe qytetet,grin edhe hekurin e betonin.
E me malet fusha do te beje ..
???Senza coperchio, chiave né cerniera, uno scrigno cela una dorata sfera.
Pa kopak ,celes e zinxhir,nje " kuti"( scrigno eshte ajo gjeja ku vihet unaza persh) ka nje sfere te arte!
 

Frank

Anëtarë i respektuar.
Jadhe 2 te tjeter ... kam veshtiresi ta perkthej..
Pak me te thjeshte por llogjike..


Questa cosa ogni cosa divora,
Ciò che ha vita, la fauna e la flora.
I re abbatte e così le città, rode il ferro e la calce già dura.
E dei monti pianure farà.

Kjo gje cdo gje gerryen
Cfare ka jete,faunen dhe floren
Mbreterite rrezon e ashtu edhe qytetet,grin edhe hekurin e betonin.
E me malet fusha do te beje ..
???Senza coperchio, chiave né cerniera, uno scrigno cela una dorata sfera.
Pa kopak ,celes e zinxhir,nje " kuti"( scrigno eshte ajo gjeja ku vihet unaza persh) ka nje sfere te arte!
12?! 🤣
 

Frank

Anëtarë i respektuar.
Nuk eshte e veshtire por te shohim a ju kujtohet matematika e fillores.

Kemi 80 fruta.

2/5 jane molle
2/8 jane Portokalle

Gjej sa jane luleshtrydhe?
 

jana80

Super Moderator
32 molle
20 portokall
28 luleshtrydhe
2/5-2/8=80 plus x
Duhet ti besh me emerues t perbashket

Na bere me marr leter o frank
 

ZHIGO

Lucky me...
Jadhe 2 te tjeter ... kam veshtiresi ta perkthej..
Pak me te thjeshte por llogjike..


Questa cosa ogni cosa divora,
Ciò che ha vita, la fauna e la flora.
I re abbatte e così le città, rode il ferro e la calce già dura.
E dei monti pianure farà.

Kjo gje cdo gje gerryen
Cfare ka jete,faunen dhe floren
Mbreterite rrezon e ashtu edhe qytetet,grin edhe hekurin e betonin.
E me malet fusha do te beje ..
???Senza coperchio, chiave né cerniera, uno scrigno cela una dorata sfera.
Pa kopak ,celes e zinxhir,nje " kuti"( scrigno eshte ajo gjeja ku vihet unaza persh) ka nje sfere te arte!

1. Koha
2. Perlat

Ça po fitojm ne se po lodhemi kot me duket 😛

Ps. Videjo qe ka bo @Petrit101 skllavisti, eshte bo para eres se koronavirusit 😛
 
Top