A kishte prifti i shekullit te 16 fuqi mbinatyrore?

cent

...Lontano
2klz80.jpg
Ne 30 janar te vitit 1540, ne Mexico, nje gjyq epik nisi te ndodhte.

Nje prift katolik me emrin Pedro Ruiz Calderon po gjykohej pasi ai praktikonte magji te zeze. Ne fakt sipas te dhenave dukej se prifti mburrej me fuqite qe kishte arritur.

Ai deklaronte qe kishte aftesine qe te teletransportohej neper kontinente, ta bente veten te padukshem, t'i bente grate te binin ne dashuri me te, te parashikonte te ardhmen, ta kthente metalin ne ar, dhe mbi te gjitha ai mund te zbulonte thesaret e varrosur.

John Chuchiak IV, eshte nje profesor tek Missouri State University, i cili perkthen dhe publikon dokumente te lidhura me fillimin e gjyqit ne librin e tij te ri "The inquisition in New Spain 1536-1820".


"Ai mund te hipnotizonte edhe njerezit. Eshte nje prej pershkrimeve me te vjetra te hipnotizmit."

Ne fillimin e gjyqit, Calderon u denoncua ne nje deklarate nga Miguel Lopez de Legazpi, i cili tha se "shume persona e kane bere te qarte para tij (Lopez-it) qe Calderon njeh Artin e Zi dhe qe i ka mesuar ato nga te tjere. "

Thuhet ne regjistrimet e gjyqit qe Calderon mund te behet i padukshem dhe te teletransportohet. Prokurori Fray Juan de Zumarraga, ishte i njohur per denimet e tij ekstreme.

"Njerezve te tjere ai u kishte prere gjuhen per blasfemi shume te vogla." - tha Chuchiak.

Ne fund per arsye te panjohura prokurori i dha Calderon-it nje denim shume te vogel; kthimin ne Spanje me pengesen e e dhenies se sherbimit katolik per dy vjet.

Se cfare ka ndodhur me pas me Calderon nuk dihet.

Sipas te dhenave te gjyqit Calderon ka thene qe ai ka qene vete ne ferr per te marre disa prej aftesive te tij.

"Calderon nuk u kthye duarbosh nga ferri." - tha Chuchiak. "Ai solli edhe libra me vete. Ai tha qe nje prej tyre kishte shenjen e Djallit, princit te erresires."

Kur Calderon u arrestua u morren nen mbikqyrje ehde librat e tij. Ne fakt asnje liber nuk kishte shenjen e Djallit por gjithsesi u gjeten disa libra intrigures, duke perfshire ketu edhe librin e Albertus Magnus 'Secrets' nje manual per berjen e ekzorcizmit dhe libra te tjere te dyshimte. Ne koleksionin e tij u gjenden edhe 'letra arkive' te shkruara ne nje shkrim misterioz qe vetem ai mund ta lexonte por askush tjeter jo.

Pse duhej qe Calderon ta bente nje gje te tille?

Ne fakt Chuchiak shpjegon qe Calderon e kishte shume te nevojshme te mburrej. Ai mburrej shume per aftesite e veta. Nuk ka asnje te dhene qe ai te perfitonte financiarisht nga aftesite e tij. Megjithate te dhenat tregojne qe me apo pa superfuqi, ai shpesh i gjente thesaret e fshehur.

Megjithate edhe pse ka disa gjera te cuditshme ne lidhje me Calderon, Chuchiak mendon qe nuk ka shume te vertete ne kete, pasi nese do te kishte fuqine e teletransortit ai do te kishte mundur t'i shpetonte gjyqit te tij. Megjithate ndoshta nuk mund te hidhen poshte te gjitha fuqite e tij.
/infoalbania
 

flowmaster

Anëtar i Nderuar
Titulli: A kishte prifti i shekullit te 16 fuqi mbinatyrore?

Ky prifti paska vuajtur nga narcicismi, megallomania edhe deluzione te qarta LOL LOL
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Titulli: A kishte prifti i shekullit te 16 fuqi mbinatyrore?

cili ish prifti ketu!
 
Top