A lejohet të shkojmë në malin e Tomorrit për eskursion

Lauri

Anunnak
Titulli: A lejohet të shkojmë në malin e tomorrit për eskursion

Asht si po e permend kitrra. Gjakderdhje mes myslimanesh qe ate dite kur vdic Muhameti. Kush do ti printe korteut te varrimit do ta zevendesonte Ate. Nje marrveshje nuk ndodhi, per kete profeti i vdekur nuk doli as nga shtepia dhe u varros ne mes te dhomes. Nje mosmarrveshje e tille vazhdoj deri sot...e mot, me gjakderdhje e koka te prera mbrenda per mbrenda Religjonit te paqes
 

Hartini

Antarë i Respektuar
Titulli: A lejohet të shkojmë në malin e Tomorrit për eskursion

Interesante .
Interesant eshte edhe shumimi i ngjales . Te gjitha ngjalat e botes mblidhen
se bashku ne detin Egje gjate kohes se shumimit dhe nuk shumohen ne asnje vend tjeter .
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: A lejohet të shkojmë në malin e Tomorrit për eskursion

per kete profeti i vdekur nuk doli as nga shtepia dhe u varros ne mes te dhomes

Shihet sa ke njohuri per Islamin, pastaj thua do ju jap leksione loool. Profetet, aty ku kane vdekur, edhe jane varrosur, kete e ke leksion ditor nga une :v
 

Soulmind

Soli/Soulmendja/Soul
Titulli: A lejohet të shkojmë në malin e Tomorrit për eskursion

Enciklopedi jeni te gjithe :D
 

Lauri

Anunnak
Titulli: A lejohet të shkojmë në malin e Tomorrit për eskursion

Shihet sa ke njohuri per Islamin, pastaj thua do ju jap leksione loool. Profetet, aty ku kane vdekur, edhe jane varrosur, kete e ke leksion ditor nga une :v

ncncncnc pa shiko pa shiko..!!! Qe kur na qenka bere kjo tradite varrimi Profetesh kur kish vetem nje Profet. Apo hajt te justifikojme kete tip varrimi te pa degjuar ne bote, duke e konsideruar si tradite e rizervuar Profetit. Po dy kalifet e tjere me vone u futen po ne ate varr te Muhametit, edhe keta e kishin te rizervuar kete rit?

Historia thote qe Muhameti i varros ne dhomen e shtepise per shkak te zenkave mes Omar e Abu Bakr(te dy vjehrrat) Ali ( nipi dhe i shoqi i te bijes)e Abaz(xhaxhai).

Per kata sherre u krijua kauz mes njerzeve. Dhe Aisha (guraja e Profetit) kujton: "..shume ebrej dhe te krishtere lane islamin per te shpetuar koken, myslimanet ngelen si delet e lagura ne shiun e nje nate dimri.."
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Titulli: A lejohet të shkojmë në malin e Tomorrit për eskursion

Historia thote qe Muhameti i varros ne dhomen e shtepise per shkak te zenkave mes Omar e Abu Bakr(te dy vjehrrat) Ali ( nipi dhe i shoqi i te bijes)e Abaz(xhaxhai).

Omeri dhe Ebu Bekri r.a. nuk ishin profet
 
Top