A mund të jenë të dëmshme lulet?

PiNkY

Anëtar i Nderuar
Duhet të kemi kujdes gjatë zgjedhjes së lules së dhomës, sidomos nëse keni fëmijë të vegjël. Nuk duhet tepruar me sasinë e luleve të dhomës, shumë lule në banesë mund të marrin shumë hapësirë dhe ajër, dhe mund ‘të na e zënë frymën’.
Nëse dikush nga familja juaj ka probleme me astmë, është mirë që të mos keni shumë lule në banesë, ndërsa ato që i keni mos i ujitni tepër, sepse ujitja e tepërt e luleve mund të nxisë pengesa në rrugët e frymëmarrjes.

Nga fikusi lotojnë sytë. Nëse fëmija e prek këtë bimë do të paraqitet irritimi i lëkurës. Fëmija do të ndjejë djegie dhe kruarje. Ndërsa nëse e gëlltit një pjesë të gjethit të fikusit, do të ndjejë djegie në fyt dhe do ketë vështirësi në frymëmarrje.
AW0h9wgyCdZQOp47phdAq-V6fCKmuAQzrKMWEDPKln79TCvmWA.jpg

Difenbahia përmban sasi të madhe të oksalatit të kalciumit. E gjithë bima është helmuese, sidomos kërcelli. Nëse vjen deri te kontakti me gojën do të shkaktojë ënjtjen e gjuhës dhe pengesa në të folur.
images


Edhe pse hyjnë në grupin e bimëve mesatarisht helmuese, krizantemat mund të shkaktojnë dermanit lokal.
krizantema.jpg

Bima narcis ka një kokëz e cila është shumë helmuese, ndërsa po ashtu helmuese janë edhe pjesët tjera të bimës. Nëse ndodh deri te hyrja e një sasie të madhe të kësaj bime në organizëm, atëherë mund të shkaktojë probleme serioze të shëndetit. /telegrafi/
narcisi.jpg
 
Titulli: A mund të jenë të dëmshme lulet?

personalisht nuk preferoj te kem lule natyrale brenda ne shtepi. ama ballkonin apo oborrin i dua plot :)
 

Love

βeℓℓe â๓e
Titulli: A mund të jenë të dëmshme lulet?

personalisht nuk preferoj te kem lule natyrale brenda ne shtepi. ama ballkonin apo oborrin i dua plot :)

Njësoj e bëj.. dhe pse i pëlqej goxha por preferoj ti lë në ballkon..
 

Didi

C'est la vie.
Titulli: A mund të jenë të dëmshme lulet?

Vec nje kaktus mund te mbaj ne dhome ose nga ato lulet mishngrenese (sikur keshtu quhen)
Te tjerat ne oborre.
 
Top