Aftesia per te sheruar plaget Eshte vête sherimi ynë.

AnaVie

Undisputed woman
Staf në FV.AL
Të gjithë jemi të lënduar brenda. Të gjithë kemi plagë të brendshme psikologjike, emocionale, afektive që nuk i kemi shëruar. Problemi nuk është vetëm dëmi që ata bëjnë, por edhe fakti që ato përcaktojnë sjelljen dhe reagimet tona ndaj situatave.

Ndonjehere ato e sherojne veten me punen ne vetvete , psicoterapi ose rruge te rritjes personale . Ndonjehere ato sherohen vetem duke i pare sepse subjekti ndryshon me vezhgimin.

Lendimet jane dobesite tona. Ato na bejn me te brishte edhe me pak te lidhur me aftesite edhe talentet tona .

Fatkeqesisht nenvleresojme rendesine e plageve dhe me mendjen, mendojme se i kemi kapercyer ato , ose qe ato jan gjera te vjetra , pa e kuptuar Qe na kushtezojne energjikisht dhe ndikojne ne sjelljen tone .
Ata jan motorri qe na shtyn te mendojme, te veprojme Dhe te reagojme ne nje menyre te caktuar qe nuk Eshte ajo qe vjen nga thelbi yne i lire dhe origjinal.
Defektet e karakterit tone vijne pikerisht nga plaget : prekja, xhelozia , ndrojtja , temperamenti ..vijne si Pasoje e plageve te pasheruara .
Ne duhet te shohim nga brenda se çfare na lendon dhe te nderrmarim veprime per te kuruar dhe sheruar vuajtjet tona .

Nuk mund te perjashtohemi , nuk mund ti kthehemi , ti shmangim ato , te pretendojme se nuk ekzistojne .
Realiteti do pasqyroje gjithmone plaget tona , situatat gjithmone do te tregojne se çfare na lendon dhe vazhdimisht do te na vene perballe ktyre te pazgjidhurave tona .

Per shkak se detyra shpirterore Eshte pastrimi i ketyre energjive negative , detyra Eshte ti shnderrojme ato ne dashuri , emocione te larta, energji pozitive, pika te forta .
Prandaj le te nxjerrim pak guxim dhe ti perballojme. Do te gjejme dhurata dhe atje......
Revista psikologji.
 

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Te mesosh te duash vetvete,dhe nepermjet saj boten eshte nje nder filozofit e jetes njerzore. :))
 
Top