“Alarmi”, 1 në 5 fëmijë vuajnë nga kequshqyerja

Aren

Anëtar i Respektuar
1014.jpg

Studimi i fundit për ushqyerjen e fëmijëve është në shifra alarmante, 1 në 5 fëmijë është i kequshqyer.

Alb-observer.com bën me dije se për shkak të varfërisë dhe mos zbatuershmërisë të politikave sociale, në popullatë shfaqen shifra të frikshme të kequshqyerjes.

Sipas studimit të fundit në nivel kombtar 1 në 5 fëmijë janë kequshqyer. Ata janë të dobët, nuk ka rritjen normale të fizikut dhe riskojnë aneminë.
Gjithashtu, 17 % e fëmijëve nga mosha 0 deri 5 vjeç vuajnë nga anemia. Fakt është gjithashtu që mosha riprodhuese 15 vjeç deri në 49 vjeç është e prekur nga anemia, ku edhe në këtë rast 1 në 5 gra vuajnë nga kjo sëmundje./alb-observer.com/
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: “Alarmi”, 1 në 5 fëmijë vuajnë nga kequshqyerja

Mbase dhe me shume se 1 ne 5....
Varet dhe nga zona/shteti, por ky eshte fenomen ne ritje.
E duhet te meret parasysh qe feminija eshte mosha me e rendesishme per ushqimin e sakt, sepse eshte baza e ritjes.
 

ricky_ch

******
Pe: “Alarmi”, 1 në 5 fëmijë vuajnë nga kequshqyerja

Nuk e dij rastësi apo ndonjë lloj kopjimi.
Lajm i ngjajshëm u dha në radio SWR3
për Gjermani se çdo i 5 fëmijë në Gjermani
jeton në varfëri.

Sidoqoftë, nëse ky lajm është dhënë për Shqipëri,
shprehja "kequshqyer" po më duket shumë e butë
në krahasim me atë "varfëri ekstreme",...
..uroj që askush të mos provohet me të!
 

kitrra 123

plak gjufurrak
Titulli: “Alarmi”, 1 në 5 fëmijë vuajnë nga kequshqyerja

Nuk eshte pak jo! nese llogaritet se Shqiperia ka mbi 500.000 mije femije, te dali qe 100.000 jane te kequshqyer eshte numer i madhe. :(
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Titulli: “Alarmi”, 1 në 5 fëmijë vuajnë nga kequshqyerja

Ehh sa gjynah...si brezi i baballare si i femijeve =
 
Top