Alkimia

Sirius.

Sapiosexual!

nc_ohc=rB_nNR5RyLoAX_Yt9MD&_nc_ht=scontent.ftia4-1.jpg


Pse jeni të interesuar për Alkiminë?
Nëse doni të bëni AR për t'u pasuruar materialisht, keni ardhur në vendin e gabuar. Por nëse doni të kuptoni se si të ecni në rrugën shpirtërore drejt përsosjes së qenies suaj dhe zbulimit të qenies suaj hyjnore, atëherë jeni në vendin e duhur. Por më e rëndësishmja është t’a praktikoni!

Alkimia hermetike ose filozofike nuk është koncepti i njohur i transformimit të plumbit të zakonshëm në ar të zakonshëm. Bëhet fjalë për transformimin e vetvetes.

Kjo është e mundur vetëm nëse dikush kupton natyrën e vërtetë të vetvetes, dhe kuptimin e vendosur se ai është në thelb një qenie hyjnore. Njeriu ashtu siç ka lindur është produkt i Natyrës. Sidoqoftë njeriu mund të përmirësojë vetveten për t'u bërë më shumë se Natyra. Ai është në gjendje të shfaqë potencialin e tij të vërtetë hyjnor, duke shndërruar natyrën e tij të përbashkët, çdo ditë në natyrën e plotë hyjnore që është në të vërtetë. Ka shumë mënyra për ta bërë këtë.

Gjatë historisë, njerëzit në kultura të ndryshme kanë ngecur në praktika të ndryshme për ta arritur këtë. Kur studiova për herë të parë shkrimet e shenjta alkimike, mendova se kishte vetëm një proces alkimik, të maskuar në gjuhën simbolike alkimike. Sa më shumë që i lexoja aq më shumë bëhesha konfuze për shkak të shumë, shumë simboleve dhe alegorive. Vetëm më vonë kuptova që procesi alkimik (hermetik) i përshkruar në dorëshkrime është në thelb një plan shumë i thjeshtë. Pavarësisht se cilën praktikë shpirtërore vendosni të përdorni, ajo gjithmonë do të kalojë nëpër hapat ose fazat themelore nga fillimi deri në fund. Unë gjithashtu kuptova që praktikoja alkimi hermetike pa e ditur. Përvojat e mia të meditimit ishin të njëjta me ato që përshkruhen në librat alkimikë, qoftë në gjuhë simbolike. Kur dikush fillon të lexojë dorëshkrimet alkimike, të gjitha këto janë shumë konfuze, sepse disa nga librat përshkruajnë alkiminë laboratorike, dhe nganjëherë shkrimtarët alkimikë mund ta ngatërrojnë çështjen me qëllim.

Librat hermetikë alkimikë janë aq të ngarkuar me simbole, sepse secili alkimist ka përdorur përveç simboleve që përdoren zakonisht, terma shtesë dhe alegori. Kur përpiqeni të interpretoni simbolet është shumë e lehtë të humbasësh. Por kur filloni nga projekti shumë i thjeshtë, atëherë lehtë mund të kuptoni se për çfarë po flasin. Ajo erdhi tek unë vetëm pas shumë vitesh studimi të praktikave të tjera shpirtërore, veçanërisht teknikat e meditimit Lindor. Baza e këtyre teknikave, e cila është gjithmonë transformimi shpirtëror është gjithmonë e njëjtë. Sapo ta kuptoni këtë plan të thjeshtë, është shumë më lehtë të lexoni dorëshkrimet alkimike.
Alkimistët përdorën jo vetëm simbolet kimike, por edhe për një pjesë të madhe të mitologjisë romake dhe greke. Ata kombinuan shumë koncepte në një gjuhë që do të shprehte atë që ata përjetuan. Përvoja erdhi e para, pastaj ata donin ta shprehnin atë në një mënyrë që mund të kuptohej nga të tjerët. thjesht fjalët janë të papërshtatshme për të përshkruar përvojat shpirtërore, veçanërisht për dikë që nuk është i njohur me të. Kështu alkimistët mbështetën imazhe të krijuara dhe përdorën mite dhe alegori.

Kur doni të studioni alkiminë, duhet të mësoni të mendoni dhe ndjeni se çfarë nënkuptojnë ato imazhe dhe çfarë domethënie kanë ato mite dhe alegori në kuptimin e përvojës personale. Nëse e mbani veten në një interpretim intelektual, nuk do të depërtoni kurrë në sekretet e alkimisë. Disa dorëshkrime përshkruan procesin alkimik në një formë të përvojës personale edhe pse akoma në formë simbolike.

Nëse vërtet jeni të interesuar të punoni për veten tuaj, për ta shndërruar veten nga një person i zakonshëm në realizimin e unit tuaj hyjnor, atëherë lexoni më tej. Studioni shpjegimin e simboleve dhe alegorive alkimike. Puna e Madhe, natyrisht, do të duhet ta bësh vetë, në baza ditore, me dashuri, durim dhe shum durim. Mos e kurseni këtë thjeshtësi. Merrni kohën tuaj për të kuptuar plotësisht atë që po thuhet dhe përfshijeni atë në jetën tuaj.

/The Albanian Occult
 
Top