Arkitektura e peisazhit. ( landscape architecture )

Shoku_vjeter

Anëtar i Nderuar
Eshte gjetur si terminologji dhe si deg e krijimit arkitektonik ne shekullin IXX.
Arkitektura e peisazhit eshte nje nga tipologjit e arkitetures qe merret me projektimin dhe krijimin e hapesirave te jashtme, parqe, kopshte, siperfaqe te gjelberuara etj.
Peisazhi ne vetvete nenkupton nje hapesire te perceptuar natyralisht, karakteri i te ciles derivon nga faktor natyror dhe mardheniet e tyre te ndersjellta.
Hapesira e jashtme eshte po aq e rendesishme sa ajo brenda nje godine, ne menyr te drejteperdrejte ajo ndikon thellesisht ne gjendjen emocionale, estetike dhe funksionale te njeriut.
Te vendosesh qenien humane sa me pran natyres eshte thelbi i jetes.
Arkitektet e peisazhit ndertojne dhe krijojne hapesira urbane apo natyrore me element arkitektonik natyror.


Me posht po ilustroj disa shembuj te zgjedhur.
city-lounge1.jpg

city-lounge6.jpg

High-Line-greenways-and-parkways-landscape-architecture-588x385.jpg

Luxury-Landscape-architecture-design-in-thailand.jpg

poblenou-park6.jpg
 
Last edited by a moderator:

Shoku_vjeter

Anëtar i Nderuar
Titulli: Arkitektura e peisazhit. ( landscape architecture )

Projekti "The Tanghe River Park" ---Red Ribon , Qinhuangdao, China
red-ribbon1.jpg


red-ribbon5.jpg


red-ribbon4.jpg

Shembull i nje arkitekture peisazhi ne banesat me "bace" :D

custom_homes_25.jpg
 
Last edited by a moderator:

Pain Killer

Anëtar i ri
Titulli: Arkitektura e peisazhit. ( landscape architecture )

Pamje Fantastike :) Keto lloj punimesh jan art :)
 

Didi

C'est la vie.
Titulli: Arkitektura e peisazhit. ( landscape architecture )

Shume bukur sidomos keto te fundit :D
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Titulli: Arkitektura e peisazhit. ( landscape architecture )

Shume te bukura fotot. Besoj qe eshte dhe zanat i bukur, te zbukurosh pamjen e vendit qe te rethon:)
 
Titulli: Arkitektura e peisazhit. ( landscape architecture )

Lumsi kush eshte arkitekt ...luan me fantazite :)
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: Arkitektura e peisazhit. ( landscape architecture )

579570_288398414626956_1617643774_n.jpg


536627_288077924659005_719803511_n.jpg
 
Top