Astronautët për herë të parë pjekin ushqim në hapësirë

Astronautët për herë të parë pjekin ushqim në hapësirë

1-793-763x450.jpg

lg.php
Stacioni hapësinor ndërkombëtar kohët e fundit përhap erën e biskotave të pjekura – ushqimi i parë i pjekur në hapësirë.


Ëmbëlsirat u poqën në një furrë të veçantë në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor, por ende nuk janë testuar.
 • 2-228.jpg
 • 1-793.jpgAstronautët bënë ëmbëlsira muajin e kaluar në një furrë të veçantë që mund të funksionojë edhe në një gjendje pa peshë – aty ku nuk ka gravitet.

Biskotat u vendosën më pas në çanta speciale dhe u kthyen në Tokë më 7 janar nga anija kozmike SpaceIx Dragons.
lg.php

Qëllimi i eksperimentit, i cili u punua nga astronautët Luka Parmitano dhe Kristina Koh, ishte të studionte opsionet e ruajtjes së ushqimit për udhëtime të gjata në të gjithë zonën.
lg.php

Pyetja kryesore, natyrisht, është – si duket shija? Epo, askush nuk e di ende.
lg.php

Double Tree, një prodhues i brumit, tha se ëmbëlsirat “së shpejti do t’i nënshtrohen testimit shtesë nga shkencëtarët e ushqimit për të përcaktuar rezultatet përfundimtare të eksperimentit”.
lg.php

Më pas do të jetë e qartë nëse është e sigurt të hani ëmbëlsira në hapësirë.
lg.php

Përndryshe, nuk ishte e lehtë për t’i ruajtur ato – astronautët i pjekën për shtatë ditë për të përcaktuar temperaturën dhe kohën ideale të pjekjes.
lg.php

Sipas rezultateve, rezultatet do të ndihmojnë ekspertët ta bëjnë udhëtimin në hapësirë të gjatë më të këndshme në të ardhmen.

Ballkanweb
 

Attachments

 • 1-793-763x450.jpg
  1-793-763x450.jpg
  62 KB · Shikime: 0
 • 2-228.jpg
  2-228.jpg
  75.1 KB · Shikime: 0
 • 1-793.jpg
  1-793.jpg
  79.2 KB · Shikime: 0
 • 1-793-763x450.jpg
  1-793-763x450.jpg
  62 KB · Shikime: 0
 • 2-228.jpg
  2-228.jpg
  75.1 KB · Shikime: 0
 • 1-793.jpg
  1-793.jpg
  79.2 KB · Shikime: 0
Top