Ata jane ne te vertete ketu?

Lauri

Anunnak
Ata jane ketu, kontrollojne dhe komandojne gjithcka.
Pak muaj me pare kisha hap nje teme mbi Elohim. Mbase per shum kend do dukej si nje fantazi por eshte po aq reale sot ashtu si ka qene ne ate kohe per te cilet behej fjale ne antikitet.

Elohim3_zps9bad5cb1.png

Po kush jane Elohim (אלהים)? Asnjeri nuk mund ti dije domethenjen ekzakte te kesaj fjale, por dihet qe i riferohet personazheve hyjnore si vete Zotit, ndonse ne shumes, paradoksalisht besimet monotesiste i riferohen keti Elohim si te vetem. (El-njejes)
Njeri dhe me i njohuri ne historine e njerzimit eshte Yahweh, Zoti i Ebrejve, i krishterve dhe islamit .
Ebrejte e njohin si Elohim-i yne Yahweh. Krishteret e perkthejne Perendi(Zot), Arabet ilāh (Allah-zoti unik). Gjithsesi tendenca eshte duke ju riferuar te njejtit Elohim Yahweh-it.

hubal1_zps1fa874a3.png

Deshiroj te koncentrohemi qe te kuptojme me shume mbi keta Elohim, duke lene menjane ndjenjat shpirterore.
Cfare thone studiuesit profesinist mbi keta Elohim? Pa dyshim qe njihen disa figura hyjnore me termin El-(zotri..), vetem ne Lindjen e Mesme numerohen disa dhe me tituj te ndryshem si: Baal, Ba‘al, Ba‘al Peor, Ithobaal, Ba'al Shamim, Ba'al Ammon, Baal-Tsefon, Hubal (i adhuruar ne Meka- Arabi), Moloch, Ba'al-Pteor etj etj por Ai me i rendesishmi per temen tone ishte ky Elohim-i Yahweh..;)
Secili per tyre kish nje popull qe nenshtronte dhe te gjith kishin nje gje te perbashket. Sakrificat humane Preferisht femije te porsa lindur 7-8 ditesh. Hubal i Mekes arabe ushtronte zotrimin e tij deri ne ardhejn e Muhametit. Pra nuk eshte aq antike kjo histori sa te konsiderohet si fantazi per mungese faktesh.

hubal2_zps7182b48e.png

Po dal aty me intereson kryesisht.
Ka kohe qe ndjek artikuj, hulumtime, konferenca te ndryshme, dhe lexoj disa libra te Mauro Biglino(ish perkthyes i teksteve antike per 30 vjet per llogari te CEI[Vatikan]) i cili konfermon indirekt dhe ironi qe disa per ketyre Elohim jane ketu, dhe shohin e komandojne gjithcka. Dy jane aty..ne kongresin amerikan, nje tjeter eshte nje ish-kryeminister kanadez.

[video=youtube;vA-hP0uqVUk]https://www.youtube.com/watch?v=vA-hP0uqVUk[/video]

Nje tjeter burim ndonse nuk i riferohet me termin Elohim, eshte David Icke i cili konfermon qe asgje nuk ndodh rastesisht ne bote, dikush po perzien nje corbe globale kohet e fundit dhe qe ata nuk jane si ne


Nuk ka nevoje qe dikush tjeter te te tregoje 2-3 gjera elementare qe jane perpara syve te te gjithve qe: tre religjonet me te medha te botes ebreizmi, krishterimi dhe islam, kane nje riferim tek nje zot dhe profet te perbashket ne historine mbi 3300 vjecare te keti Elohim-i unikal, ku besimtaret e ketyre tre relogjine te krijuara ne shekuj, i kane ngrene kokat njeri tjetrit dhe po vazhdojne edhe sot kush ne nje menyre dhe kush ne nje tjeter e perjudha te ndryshme.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Deshiroj tu shpjegoj nepermjet figures se Moloch, nje nga elohim te kohes, qe eshte adhuruar nga te gjitha kulturat e Lindjes se Mesme e me gjere me sakrifica humane.

Kulti i tij ishte nje dem bronxi gjigant bosh perbrenda, me disa dritare ne te cilin ndizej zjarri brenda statujes. Hidhej sakrifica, foshnja apo edhe kafsha, ne duart statujes perveluese nga zjeri ku digjej olocausto.

Ky ishte nje Elohim qe ne Bibel konsiderohet nje djalle, dhe Elohim Yahweh Zoti i ebrejve, jua ndalon rrepsisht kete lloj skarifice duke i denuar me vdekje ata qe ofronin femijet e tyre zjarrit te Moloch. Per kete gjejme versete tek librat Geremia, Levitico, Salomone

Moloch1_zps637cc80a.jpg

Pse jua solla kete shembull..!
Vetem qe tu tregoj se kete ndalese Elohim Yahweh, Zoti i ebrejve, e ben per xhelozi nga rivalit te tij Meloch sepse i donte per vete sakrificat. Dhe jo per dashuri ndaj ebrejve.

Lexojme vitet e para te shfaqjes se Zotit Yahweh Moisiut ne shkretetire, kur i jep ligjet e para qe populli do te zbatonte.
Ketu i ndalon:
Ezekieli 16:20-21
-"Përveç kësaj more bijtë e tu e bijat e tua që më kishe lindur dhe i sakrifikove ata, që të gëlltiten. Mos vallë ishin pak gjë kurvërimet e tua, që ti të therje bijtë e mi dhe t`ua ofroje atyre duke i kaluar nëpër zjarr?

Ja cfare i kerkon:
Eksodi 22: 28-29
-Mos ngurro të më japësh detyrimin nga korrja jote dhe nga ajo që rrjedh nga mokrrat e tua. Do të më japësh të parëlindurin e bijve të tu.
-Do të veprosh njëlloj me lopën dhe me delen tënde: pjella e tyre e parë do të rrijë shtatë ditë pranë nënës; ditën e tetë do të ma japësh mua

Bibla eshte liber historie e kronikave te kohes, dhe ketu shpjegon vetem rivalitet mes Elohim-esh. "Mos i besoni ati, por me besoni mua". Jemi ne kohen e bronxit me kete filozofi besimi, rreth 1000 para Krishtit, dhe jami akoma aty edhe sot 3000 vjet me vone. Feja ime eshte me e mire se e tjetrit...!

Rivaliteti i tyre eshte akom aktiv????
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Gen 3:21-24

-Pastaj Zoti Perëndi (=Elohim)i bëri Adamit dhe gruas së tij tunika prej lëkure dhe i veshi.

-Dhe Zoti Perëndi (=Elohim)tha: "Ja, njeriu u bë si një prej nesh, sepse njeh të mirën dhe të keqen. Dhe tani nuk duhet t`i lejohet të shtrijë dorën e tij për të marrë edhe nga pema e jetës kështu që, duke ngrënë nga ajo, të jetojë për gjithnjë".

Zoti yne nuk do qe ne te jetojme per gjithmone..!!!! Na do si skllever...!!!!! By Lauri


-Prandaj Zoti Perëndi(=Elohim) e dëboi njeriun nga kopshti i Edenit, me qëllim, që të punonte tokën nga e cila kishte dalë.
-Kështu ai e dëboi njeriun; dhe vendosi në lindje të kopshtit të Edenit kerubinët që vërtisnin nga çdo anë një shpatë flakëruese për të ruajtur rrugën e pemës së jetës.

Zoti yne Elohim, vendos rojet ne kopesht per tu sigururar qe Adami e Eva te mos marrin frutin e jetegjatesise. Me qarte se keshtu, cfare doni.??
Ne foto Zoti Enki sumerian by Lauri

enkienlil_zps428ddf50.jpg
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Pikerisht Ai,Yahweh Zoti i mbi gjysmes se popullsise boterore nuk ish tjeter pervec se nje rival zotesh te tjere qe verditeshin lart e poshte ne kerkim te popujve qe ti nenshtronin me qellim qe ti sherbenin.

E njihni shume mire historine e ebrejve te nxjerre nga Egjypti rreth 1000 vjecarin e pare para Krishit, nje tribu e vogel ebrejshe te cilet u padronuan nga Yahweh. Une jam Zoti, Elohim juaj, i baballareve tuaj i tha Yahweh Moisiut ne shkretetire.

Nga ky Elohim linden keta tre religjone kryesore qe sot zoterojne globin. Ebrej, Krishtere dhe Islam.
Personalisht kam mjaft dyshime qe eshte i njejti Elohim, pasi keta religjone kane kaq shume ndryshim ne filozofine e tyre te besimit aq sa nuk jua merre mendja.

-Ebrejte thone qe eshte Zoti i tyre pasi te gjithe profetet qe ishin ne kontakte me Yahweh ishin ebrej me qender besimi tempullin e Jeruzalemit.

-Islam me qender besimi Kabaja dhe luten ne tek guri i Zi ashtu si shume shekuj para ardhjese se Muhametit ne fuqi. Kaba me Gurin e Zi eshte kulti i Elohim Hubal, ne shekuj adhurohej nga arabet ne vecanti nga fisi Quraysh. Eshte rastesi qe Muhameti ishte pjestar i keti fisi? Baballaret dhe stergjyshet e tij ishin mbikqyres te keti kulti, dhe me se miri e thote emri i te atit Abdullah (sherbetori i Allah-ut). Pra Hubal ishte Elohim-Zot i tyre. Edhe sot po aty luten.
hubal3_zpsf20dd905.jpg

hubal4_zps81b77d32.jpg


-Te krishteret? Pikepytja qe nuk i kam gjetur akoma pergjigje! Kurjoz fakti qe Jezusi ishte ebre, por nuk gjej nje shkrim ku thuhet qe im ate eshte Yahweh, ne epoken e Jezusit kish 1300 vjet qe perdorej ky emer e qe njihej si Zot. Gjithsesi filozofia e krishtere kete Zot e ndan ne trishe (Trinitet). Pra jemi akoma me nje kendveshtrim krejt tjeter dhe shume larg ebraizmit dhe islamit.

Per mua jane disa te ndryshem dhe qe jane vetem rival mes tyre edhe sot. Mjafton te ndjekim historine e kaluar dhe aktualitetin.
Po le ti leme me nje ane per momentin se c'kruajta siper. Dhe ta marrim sikur keta tre religjone lusin vertete ashtu sic thone zyrtarisht te njejtin Zot-Elohim- YAHWEH

A eshte ne te vertete Ai, Zoti Unik dhe PAQESOR???

[video=youtube;aKX-ZGudDHE]https://www.youtube.com/watch?v=aKX-ZGudDHE[/video]
 
Redaktimi i fundit:

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Mqs ka disa figura perendi per cdo popull, pa dyshim qe duhet te jete nje gjerarki perendishe. Edhe kjo shpjegohet mjaft mire ne Bibel.
Kemi figuren ELYON qe perkthehet ekzaktesisht si: ME I LARTI E I PLOTFUQISHMI. Ne versetet tek Psalmet Elohim, qe quheshin perendi, ne kete rast i quan si gjykates.
Pra kemi nje personazhe tjeter Elyon superior ndaj Elohim. Nga burime te tjera shume me antike se Bibla si ajo sumere, Elyon eshte Zoti suprem i cili ka qene ne toke per vizite tek bite dhe nipat e Tij qe kishin termin Elohim te cilve ju kish ndare territore dhe popuj secilit perj tyre.

Ja nje pjese e Bibles mbi gjykimin e tij nda ketyre "gjykatseve", Elohim zoteve te popujve. Kjo mbledhje gjindet edhe ne pllakat argjiloze sumere.

Psalmet 82:1-8

-Perëndia (ELYON)rri në kuvendin e Perëndisë, ai gjykon në mes të perëndive.(Elohim-eve)

-Deri kur do të gjykoni padrejtësisht dhe do të mbani anët e të pabesëve? (adam-eve=toksorve).

- Mbroni të dobëtin dhe jetimin, sigurojini drejtësi të vuajturit dhe të varfërit.

- اlironi të mjerin dhe nevojtarin; shpëtojeni nga dora e të pabesit.

- Ata nuk dinë asgjë dhe nuk kuptojnë asgjë, dhe ecin në terr; të gjitha themelet e tokës po luajnë.

-Unë kam thënë: "Ju jeni perëndi, jeni të gjithë bijtë e Shumë të Lartit.

-Megjithatë ju do të vdisni si njerëzit (adamet-toksoret)e tjerë dhe do të bini si çdo i fuqishëm tjetër".


-اohu, o Perëndi, gjyko tokën, sepse ti do të trashëgosh tërë kombet. (..globalizim??)

ps. Sipas kultures sumere Elion(i Plotfuqishmi me i larte) eshte Ati i Zotit Enki dhe Enlil....! Dhe keta Elohim qe nenshtro-JNE AKOMA SOT NJERZIT, jane te gjithe bije dhe nipa e tyre...;)

Ata jane ketu dhe shohin e komandojne cdo gje.

Elyon1_zps9205cf11.jpg
(foto x kompletim shkrimi. pjeset ne kllapa tek versetet jane nga une)
 
Redaktimi i fundit:

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Nje Lajmi i fresket fare i pak oreve me pare

Ja cfare ka deklaruar Papa Francesku ne nje pergjigje te disa besimtarve ne gjuhen spanjolle.

Ja dy rrjeshta shkrim
"....Ne nuk jemi shpëtimtarët e askujt, ne jemi transmetues të një 'Alieni' që shpetoj të gjithë, e kete ne mund te transmetojme nëse e marrim në jetën tonë, në mishin tonë dhe në historinë e jetes tonë jetën e këti 'Alieni' qe quhet Jezus. "

 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Ju do thoni qe eshte nje lajthitje qe Bibla nuk flet per Zotin(Zotin qe ne mendojme si krijuesi i gjithsise dhe gjithckaje). Atehere cilet jane keta personazhe hynojr me mish e kocka qe teologjia fetare i konsideron Perendi, Zot?

Elohim_zps1vgpfcwo.png


Lexoni me kujdes. 1° Mbretrit 11:31-33

-pastaj i tha Jeroboamit: "Merr për vete dhjetë pjesë, sepse kështu thotë Zoti, Perëndia i Izraelit: "Ja, unë do ta heq mbretërinë nga duart e Salomonit dhe do të të jap ty dhjetë fise,

-(por atij do t`i mbetet një fis për hir të Davidit, shërbëtorit tim, dhe për hir të Jeruzalemit, për qytetin që kam zgjedhur midis gjithë fiseve të Izraelit),

-sepse ata më kanë braktisur dhe kanë rënë përmbys përpara Ashtorethit, perëndeshës së Sidonitëve, përpara Kemoshit, perëndisë së Moabit, dhe përpara Milkomit, perëndisë së bijve të Amonit, dhe nuk kanë ecur në rrugët e mia për të bërë atë që është e drejtë në sytë e mi dhe për të respektuar statutet dhe dekretet e mia, ashtu si bëri ati i tij, Davidi.


Pra YAHWEH(Zoti i Gjithsise sipas teologjise se tre religjoneve Ebrej Kirshtere dhe Islam) nervozohet me popullin ebrej se po e braktisin Elohimin YAHWEH duke interesuar me shume per elohimet(Perendite) e tjere te popujve per rreth Izraelit. Si Elohimi Kamosh Perendia e Moabiteve. Si Elohimi Milkom Amoniteve etj..

Eshte e qarte qe YAHWEH eshte vetem nje nga ata rivalet qe gjindeshin mes cdo popullujve per rreth ne Lindjen e Mesme. Dhe, qe ky Zoti YAHWEH qe adhurohet sot nuk kish ndonje rendesi pasi tradhtohej shpesh nga vete populli i tij-ebrejte.

Ja cfare thote YAHWEH diku tjeter: Ligji i Përtërirë: 14-15

-Nuk do të shkoni pas perëndive të tjera midis perëndive të popujve që ju rrethojnë,

-(sepse Zoti, Perëndia yt, që ndodhet në mes teje, është një Perëndi ziliqar); përndryshe zemërimi i Zotit, Perëndisë tënd, do të ndizej kundër teje dhe do të bënte që ti të zhdukesh nga faqja e dheut.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Historia e Permbytjes se Madhe Bibla e fillon ne kalitullin 6 tek Zanafilla, me 8 versete enigmatike shpjegohet se si u be e mundur nga vete Krijuesi te shkatrroje krijesat e tij qe ne generatat e para. Duke u penduar per punen e tij mbi Adam-et dhe cdo krijese tjeter, duke u betuar qe te shfarose cdo gje nga faqja a tokes.

Qe ne versetin (5) Ai justifikohet per kete veprim: "Dhe tani Zoti (Yahweh) pa që ligësia e njerëzve ishte e madhe mbi tokë dhe që tërë synimet e mendimeve të zemrës së tyre nuk ishin gjë tjetër veçse e keqja në çdo kohë"

Per kete(6): "Ai u pendua që kishte krijuar njeriun mbi tokë dhe u brengos për këtë në zemër të vet"


Me keta dy versete shpjegimi biblik, ku Zoti drejton gishtin drejte njeriut human nuk ben tjeter pervec se na rrit dyshimin per te kerkuar me tej ne versetet e meparshme po ne kete kapitull. Ku subjekti nuk ishte humaniteti-adam-et, por Hjnite, per shkak te martesave miste te "bijte e Zotit" me femrat e njerzeve.

Nqs riflektojme pak mbi lidhjen e ketyre mardhenjeve me Permbytjen e Madhe Universale si ndeshkim ndaj humanitetit, pergjigjen e gjejme shume shpejt: sex i shfrenuar...jo vetem mes njerzeve toksor, por edhe sex hyjnor. Raporte sexuale miste.

adamo2_zpsjt86ogbr.jpg

Duke lexuar me poshte(4) mbi Permbytjen predikuesit thone qe: "Kishte gjigantë mbi tokë në ato kohë, madje edhe më vonë, kur bijtë e Perëndisë iu afruan bijave të njerëzve dhe këto u lindën atyre fëmijë. Ata janë heronjtë që jetuan në kohët e lashtësisë, janë njerëzit e famshëm të këtyre kohëve"

Ky eshte nje verseti origjinal sipas biblave qe ka gjithkush sot ne shtepi, por, ajo origjinale antike perdor fjalen Nephilim ne vend te gjigantet. Ku nepfilim do thote "ata qe zbriten"- dhe e dini qe per Perendi (Zot) perkthehet nga fjala Elohim..:) Pra bijte e Elohim (nepfilim=ata qe zbriten nga qielli) u martuan me vajzat e tokes.

Pak e kuptueshme? E drejte, por shpjegimin e japin versetet te tjera te bashkuara mbi kete argument.

"Kur njerëzit filluan të shumohen mbi faqen e dheut dhe u lindën atyre vajza - djemtë e Perëndisë panë që vajzat e njerëzve ishin të bukura, dhe morën për gra të gjitha ato që deshen vetë - Kishte ne Toke Nepfilim ne ate kohe, madje edhe me vone, kur bijte e Elohim bashkejtonin me bijat e Adam-eve e keto u linden atyre femije"

Ky term biblik Nepfilim, bijte e Elohim qe gjindeshin ne Toke, eshte ekuivalent i termit Anunnaki qe gjejme tek sumeret qe ka te njetin shpjegim ("ata qe nga qielli zbriten ne toke"). Vete Bibla e konfermon kete ne nje liber tjeter (numrat 13:33) i cili thote qe nepfilim(gjigantet) jane bijte e Ank(perkthimi ebrajk Anunnaki)
Femijet e ketyre kopjeve miste ishin gjysem hyjni. Qe keta personazhe gjysem-hyjni ishin prezent ne Toke pas Permbytjes Universale eshte e dokumentuar ne testet antike me Lindjen e Mesme. Riferuar individeve si Gilgamesh-it sumerian, o dinastite e gjata per afer 30 gjysem-perendi te Egjyptit qe ju paraprine Faraoneve.

Per ata qe i njohin sado pak personazhet sumerian e kane shume me te lehte te kuptojne keta lidhje hyjnore (sxualisht)me femrat e Tokes para dhe pas Permbytjes.
Kemi nje mardhenje sexuale qe lidhet ngusht me kete ngjarje biblike per te cilen po bejme fjale( zhdukjen e popullsise ne toke), eshte historia sumere para Permbtytjes qe permbledh origjinen e humanitetit e civilizimit duke ja kushtuar Ea-Enki kish tradhtuar gruan tij me nje femer toksore. Pa skandalizim, tekset sumere flasim mjaft per performancen sexuale te Zotit Enki. Mes te tjerash relacionet sexuale te tij me gjeneracionet gjysem hyjni i kane dhene kohes gjerarki te gjate sundimi, kemi Enmeduranki, i dhjeti ne listen e gjerarkis sovrane ne Sippar (qyteti i Zoteve Irak)http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/Hammurabi's_Babylonia_1.svg ku keta hyjni kish vendosur komanden e tyre ishin te gjithe komandante anunnaki (Elohim)!!
E si kane mundur te mbreterojne ne Sippar per 21'600 vjet, nqs keta nuk do kishin perfeksionin relativ te gjenetikes se "pavdekshmerise se Anunnak-eve" (atyre qe zbriten nga qielli)??

Ne Bibel nuk i jepet rendesi kur ka filluar ky kruqezim mes njerzeve e Anunnaki, por vetem kur; "njerzit filluan te shumohen mbi toke". Por qe ish bere nje problem mbi mardhenjet sexuale miste gjindet prezent tek perjudha e Enoch, mjaft kohe para Permbytjes Universale. Enoch ishte patriarku '7 nder te dhjetet Para Permbytjes. Duke ju riferuar Librit Jubulete (Genesi, vetem i te krishterve kopti) sjedh deshmine e ketyre mardhenjeve; si mekat i rende i engjejve te rene nga qielli. Pra mekat pse ishin kontaminuar me femrat e tokes, duke thyer regullat e ligjet e tyre.

adamo_zpscmgtuurd.jpg

Libri i Enoch hedh akoma drite mbi kete aveniment.
Ndonse e njejta histori me Biblen, jep nje detaj me shume duke ju riferuar ne nje menyre te ndryshme " Te ikim e te zgjellim femra Adam-eve(toksoreve) dhe do na lindin femije"

Duke ju qendruar keti burimi te le te kuptosh qe ishte nje inisjative sporadike e nje o me shume individesh qe kish rene ne kenaqesine e shqisave..:)

Eshte e qarte qe ky impuls sexual shoqerohej me deshiren per te pase femije, dhe deshira per te marre per grua toksore ishte nje vendim i kryer qellimisht nga nje grup i anunnakeve qe vepronin ne nje akord te perbashket. Keshtu, sipas librit te Enoch, u mblodhen dhe bene nje betim ne malin Hermon(Liban), "...ishin rreth 200 ata qe zbriten ne diten e Jared ne malin Hermon". (Jared eshte babai i Enoch)

adamo3_zpseavq31tn.jpg


E gjithe kjo vendim-marrje eshte orkestruar nga ky grup "aventurieresh" bijte e Elohim (o Anunnaki). Natyrisht ne librat pseudo-epigrafik perfshirja sexuale hyjnore me toksoret nuk dukej ndryshe pervec se nje perdhosje- kontaminim i gjentikes: nje mekat i "engjejve te rene -zbritur".

Pra zhdukja e popullates ne toke koncidon me tregimin biblik, por nuk eshte aq e detajuar, faktikisht per te spastruar nga toka jane bijte e Adamit, dhe jo "ata qe zbriten"=bijte e Elohim. Ne fakt keta te fundit kujtohen si: "te fuqishmit e Olam, populli Sem"

("Nga bibla e zoteve" permbledhje nga 86 -91 Zacharia Sitchin.)
by Lauri
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Kur lexoj e degjoj gjera absurde dhe kontraditore, kur shikoj se si te krishteret e myslimanet perdorin Testamentin e Vjeter(Biblen e Vjeter) si zanafille te librave te tyre besimit, me vjen dheshira te jeme nje ebre.

Po te isha nje ebre do kisha nje sensacion grabitje, sikur te me kishin vjedhur...
Po te isha ebre do ju thoja ketyre besimeve: " me tregoni pak, c'lidhje keni ju me Librin tone te shenjte? Me shpjegoni se c'lidhje ka besimi juaj me Yaweh? Se c'lidhje keni ju me Zotin tone Yaweh?
Yaweh ka bere nje Testament me ne ebrejte.....dhe jo me ju!!

Nga ana tjeter do deshiroja te isha vete une Yaweh..:) E ne kete pike, do me vinte ne menyre spontane pyetja: "ju te dashur jo ebrej, pse me fusni ne kete mes? Me shpjegoni pse me kerkoni jeten e pavdekshme ne boten tjeter, te cilen nuk e kam as une per vete..? Te dashur krishtere, une nuk ju njoh fare..!

Po ju mysliman, pse krijuat nje liber me bemat e profeteve te mi ebrej? Shkruat ne te ngjarjet e tyre qe nuk ju perkasin aspak.., ju ndryshuat emrat e tyre dhe emrin tim nga Yaweh ne Allah. Po ju kush ju njeh.


Eksodi 18:10-12

-Pastaj Jethro i tha: "Bekuar qoftë Yaweh(Zoti), që ju çliroi nga dora e Egjiptasve dhe nga dora e Faraonit, dhe çliroi popullin nga zgjedha e Egjiptasve!

-Tani e di që Yaweh(Zoti) është më i madhi nga tërë Elohim(Perendite); po, Ai ua vërtetoi atyre me sa krenari, kur vepruan me kryelartësi kundër Izraelit".

-Pastaj Jethro, vjehrri i Moisiut, mori një olokaust dhe disa fli për t`ia ofruar Yaweh(Zotit); dhe Aaroni dhe tërë pleqtë e Izraelit erdhën të hanë me vjehrrin e Moisiut përpara Yaweh(Zotit).

Perderisa Yaweh arriti ti grabise popullin ebrej faraoneve ne Egjypt, do thote ne te vertete qe ky Yaweh paska qene me i zoti nder Elohim te tjere egjyptian..:)

egjipt_zpse1qn2n3r.jpg
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

2'Mbreterve kap 1:1-2

-Ashaziahu ra nga dritarja e katit të sipërm në Samari dhe u dëmtua. Atëherë dërgoi lajmëtarë të cilëve u tha: "Shkoni të konsultoni Baal-Zebubin, El i Ekronit, për të ditur në se do ta marr veten nga kjo fatkeqësi".

-Por një engjëll (malakim) i Yaweh i tha Tishbitit Elia: "اohu dhe u dil përpara lajmëtarëve të mbretit të Samarisë dhe u thuaj atyre: "Mos vallë nuk ka El në Izrael, që ju shkoni të konsultoheni me Baal-Zebubin, El i Ekronit?


Pra ku personazhi Ashaziahu dergon disa persona tek nje El te nje populli tjeter ne periferi(El njejes. Elohim shumes). Dhe nje malakim i Yaweh-se(nje engjell i Zotit) i ndalon duke ju thene: "Mos vallë nuk ka El (Zot) në Izrael, që ju shkoni të konsultoheni me Baal-Zebubin, El i Ekronit?

Nuk mund te kete akoma dyshime, ndonse kemi mjaft fakte te tjera qe Elohim qe perdoret teologjikisht si njejes duke ju riferuar Zotit unik, njohur ndryshe me emrin e tij Yaweh, kish njekohesisht mjaft si ky ne qarkullim. Gjeloz te tmerrshem dhe mjaft agresiv kur merrnin vesh qe i populli qe nenshtronin i tradhtonte.

E vute re nje gje shume te rendesishem ne keta dy vargje?? Perendia Yaweh i Izraelit, eshte vene ne te njejtin nivel me Perendine Baal-Zebubin i Ekronit. Mos akoma me poshte se ai..:)


elohim2_zpsn7ofjso3.jpg
 

Hartini

Antarë i Respektuar
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Fantazi te bukura , por fantazi ngelen ee .
çudi qe ka nga ata qe i hane !!
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Fantazi te bukura , por fantazi ngelen ee .
çudi qe ka nga ata qe i hane !!

Ne aparence mbase ke te drejte, por cfare shkruhet siper i perket nje kohe kur njeriu i evolucionit natyror quhej: koha e gurit, e brozit, e hekurit, etj. Por jo e nje teknologjie te avancuar qe kemi fatin ta shijojme sot, dhe qe e hasim me shkrime antike te asje kohe si Bibla, dhe mbi te gjitha cfare na ofron arkeologjia.

Teknologji jasht kohe. - Page 2
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Faraoni Thot ishte njeri apo nje qenje tjeter jashtoksore, ai eshte gjalle dhe eshte ketu. Ne toke ka mbi 300 njerez qe kane nje moshe relativisht te gjate rreth 700-800 vjec. Thot vete ai shkruan qe kish mbi 14'000 vjec, dhe permban te gjithe potencialin e rigjenerimin e celizave...
/Altin Bogdani-studiues

[video=youtube;-L9LsmWBWuQ]https://www.youtube.com/watch?v=-L9LsmWBWuQ[/video]
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

"Zoti alien i Bibles", interviste e mitit tim Mauro Biglino. Shkrimtar, perkthyes, studiues i librave antik-biblik.

 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Ata jane ne te vertete ketu..!!
Kete kesaj here nuk po e thote nje njeri do si do. Por ish Presidenti i Rusise ne nje interviste prapa kuintave, i cili fton gazetaren te ndjeke nje dokumentar qe quhet Men In Black. Pasi ai nuk mund ta thote nje gje te tille publikisht ne direkt tv.


Men In Black
 

Jetmira

Antarë i Respektuar
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Mqs ka disa figura perendi per cdo popull, pa dyshim qe duhet te jete nje gjerarki perendishe. Edhe kjo shpjegohet mjaft mire ne Bibel.
Kemi figuren ELYON qe perkthehet ekzaktesisht si: ME I LARTI E I PLOTFUQISHMI. Ne versetet tek Psalmet Elohim, qe quheshin perendi, ne kete rast i quan si gjykates.
Pra kemi nje personazhe tjeter Elyon superior ndaj Elohim. Nga burime te tjera shume me antike se Bibla si ajo sumere, Elyon eshte Zoti suprem i cili ka qene ne toke per vizite tek bite dhe nipat e Tij qe kishin termin Elohim te cilve ju kish ndare territore dhe popuj secilit perj tyre.

Ja nje pjese e Bibles mbi gjykimin e tij nda ketyre "gjykatseve", Elohim zoteve te popujve. Kjo mbledhje gjindet edhe ne pllakat argjiloze sumere.

Psalmet 82:1-8

-Perëndia (ELYON)rri në kuvendin e Perëndisë, ai gjykon në mes të perëndive.(Elohim-eve)

-Deri kur do të gjykoni padrejtësisht dhe do të mbani anët e të pabesëve? (adam-eve=toksorve).

- Mbroni të dobëtin dhe jetimin, sigurojini drejtësi të vuajturit dhe të varfërit.

- اlironi të mjerin dhe nevojtarin; shpëtojeni nga dora e të pabesit.

- Ata nuk dinë asgjë dhe nuk kuptojnë asgjë, dhe ecin në terr; të gjitha themelet e tokës po luajnë.

-Unë kam thënë: "Ju jeni perëndi, jeni të gjithë bijtë e Shumë të Lartit.

-Megjithatë ju do të vdisni si njerëzit (adamet-toksoret)e tjerë dhe do të bini si çdo i fuqishëm tjetër".


-اohu, o Perëndi, gjyko tokën, sepse ti do të trashëgosh tërë kombet. (..globalizim??)

ps. Sipas kultures sumere Elion(i Plotfuqishmi me i larte) eshte Ati i Zotit Enki dhe Enlil....! Dhe keta Elohim qe nenshtro-JNE AKOMA SOT NJERZIT, jane te gjithe bije dhe nipa e tyre...;)

Ata jane ketu dhe shohin e komandojne cdo gje.

Elyon1_zps9205cf11.jpg
(foto x kompletim shkrimi. pjeset ne kllapa tek versetet jane nga une)

mduket se e kam par nje film te till :(
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Verseti biblik i perkthyer ne meyre leterale nga gjuha antike ebrajke, jasht kontekstit teologjik, thote: Kur Elyon ju dha nacioneve trashigimine (..), Ai percaktoj kufijte e popujve sipas numrit te bijve te Elohim

E dime qe fjalen Elohim teologjia e perkthen si Zot unik, kur ne fakt ata ishin disa dhe kishin edhe femije..
Koncidence kjo qe gjindet edhe ne tekstet greko-romaket, ku behet ndarja e territoreve dhe popujve mes Zoteve. Dhe Apollo ngelet pa pa asgje???
Kurjoze eshte edhe ky rast qe ngjane mjaft me Yahweh i cili ngelet pa asgje, dhe nxjerr ebrejt nga egjypti per te zaptuar nje territor me cdo kusht ne lindjen e mesme..??
Natyrisht qe me vone ebrejte e quajne Yahweh Zot, dhe thuren mbi kete figure Hyjnore ku sot, mbi kete figure besojne mbi 50 % e popullsise botrore.
Une nje reflektim do e beja..:)


yaweh2_zpspgfdplpl.png

Yaweh_zpsfwep1xpp.png
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Jana dhe Jetmira u thelluan me teper ne kete teme. Kjo do thote qe jeni ne kerkim te dritares qe sjell te verteten. Ju, ashtu si une, e dini mire qe jeni jeni skllever, por te vetedishem per kete. Dhe kjo mjafton..:)

Kur flitet per Ufo, te vjen menjehere mendimi i nje fantazie konspirative. Por ti hyshe ne thellesi te qeshtjes dhe te analizosh vetem cfare do thote ufo, do gjindet nje paralelizem real me cfare shkruajne kulturat antike si dhe vete libri me misterioz ne Bote si Bibla.
Ufo-Objekte te pa identifikuara, qe leshojne drite lart e poshte gjate udhtimit ne qiell. Te pakten ky fenomen del perpara syve te te gjithve kur ata behen te dukshme.
Sekrete q

Lidhur me temen, ka nje ngjashmeri te pa kundershtueshme: qe kur behet fjale per keta qe quhen Elohim ne Bibel, jane po ata qe ne kulturen sumere quhen Anunnaki = te shkelqyeshmit -nje grup individesh (superior nga toksoret)qe rane nga qielli qe duheshin adhuruar. Te quajtur nga toksoret Perendi

Ateher mqs keta jane personazhe ne mish e kocka qe erdhen nga qielli, duhet te kishin edhe mjete me te cilet udhetonin deri ketu.
Kavod = lavdi??
 
Redaktimi i fundit:

jana80

Super Moderator
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Jana dhe Jetmira u thelluan me teper ne kete teme. Kjo do thote qe jeni ne kerkim te dritares qe sjell te verteten. Ju, ashtu si une, e dini mire qe jeni jeni skllever, por te vetedishem per kete. Dhe kjo mjafton..:)

Kur flitet per Ufo, te vjen menjehere mendimi i i nje fantazie konspirative. Por te ti hyshe ne thellesi te qeshtjes dhe te analizosh vetem cfare do thote ufo, do gjindet nje paralelizem real me cfare shkruajne kulturat antike si dhe vete libri me misterioz ne Bote si Bibla.
Ufo-Objekte te pa identifikuara, qe leshojne drite lart e poshte gjate udhtimit ne qiell. Te pakten ky fenomen del perpara syve te te gjithve kur ata behen te dukshme.
Sekrete q

Lidhur me temen, ka nje ngjashmeri te pa kundershtueshme: qe kur behet fjale per keta qe quhen Elohim ne Bibel, jane po ata qe ne kulturen sumere quhen Anunnaki = te shkelqyeshmit -nje grup individesh (superior nga toksoret)qe rane nga qielli qe duheshin adhuruar. Te quajtur nga toksoret Perendi

Ateher mqs keta jane personazhe ne mish e kocka qe erdhen nga qielli, duhet te kishin edhe mjete me te cilet udhetonin deri ketu.
Kavod = lavdi??

Jane-es i pelqen te lexoje .... dhe snjoh te vertet absolute por pranoj parime te trasheguara dhe me pelqen te konfrontoj cdo "mister" me llogjiken dhe bazen e studimeve... shkenc..besim.. njohje.. kurjozitet...sic vleresoj dedikimin e secilit .. e te tendin!
 
Redaktimi i fundit:

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

@Jana, te verteten absolute nuk e di askush(..ndoshta), por une fola per kerkim te se vertetes me cfare na ofrohet nga shkrimet e vjetra. Ajo drita pertej dritares nuk shihet derisa nuk hapen(....librat).
------
Gjuzepe Flavio, historian, shkrimtar, ushtarak romak jetuar ne shek e 1° pas Krishtit. Librat e te cilit jane vetem historik dhe jo biblik - te kanonizuar.

Ne vitet 66 - 70 pas Krishtit romaket nderyjne per te shtypur ribelet ne Gjudej dhe Jeruzalem. Konflikti mbaron me shktarrimin e qytetit nga romaket me komandantin Tito. Pershkrimet e keti konflikti (Libro VI, kap. 5,296-299), Flavio na sjell edhe nje pershkrim tjeter, tekstualisht:

Jo shume dite pas festes, me 21 te muajt te Artemisio, u duk nje vizion i mrekullueshem ku eshte i pa shmangshem besimi; ne ralitet, une besoj qe cfare po tregoj mund ti hape rruge nje prradhe, nqs nuk do kisha mbeshtetjen e deshmitarve okulare, nga ana tjeter aventurat qe ndodhen.

"...Para perendimit te Diellit, u duk ne qiellin e te gjithe regjonit karroca lufte te armatosur qe tejkalonin rete e qiellit dhe rrethuan qytetet.
Pastaj, ne festen qe quhej Pentekoste, prifterinjet qe kishin hyre naten ne tempuj per festimin me ritet e zakonshem ku para se te degjonin nje shok dhe nje goditje, e me pas nje bashkim zerash qe thonin: "Nga ky vend ne po ikim"

carro5_zpsmiigafpp.jpg

Per cfare po ben fjale Flavio? E pa zakonte perderisa ai vete thote qe eshte e pa besueshme te besohet si tregim nqs nuk do ishte perpara syve te te gjithve.!!

Kush jane personazhet e kesaj ushtrie celeste me karroca te armatosura??

Kush jane keta individ qe po e braktisin ate vend?

Jane ushtaret e Elohim dhe Malakhim (biblik) qe lane pergjithmone qeverisjen??

Ka vetem pyetje qe ngelin akoma enigma.

Ne disa versete te tjera Flavio tregon qe: ne kohet e meparshme ne qiell eshte dukur nje ylle-forme shpate dhe nje komete qe zgjati nje vit, dhe si atehere [...?] kur populli ishte mbledhur per festen e Azzimi, nga ora nente e nates altari dhe tempulli u mbeshtjell nja nje drite e shkelqyeshme qe dukej sikur te ishte dite, dhe ky fenomen zgjati per gjysem ore.
 

jana80

Super Moderator
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Une jam per nje bote pakufi e kam shprehur gjithmone por nese kjo bote pakufi e te njejtes monedhe do te jet nje shkaterrim , nje mosnjohje ndjenjash apo emocionesh ateher perse te jete? Nese do kete nje ushtri te vetme kundta kujt do e kete? Nese do shikoja "simbolin" me te famshem te massonerise (syrin ne trekendesh mbi piramide) ne njeren faqe te monedhes; do ishte si nje "seta" pra e gjith bota nje seta??????
Nga nje bisede me nje mik qe e kam si gurù masson me cudit me ca njohuri e info qe njeh ne parandodhje...lauri do me pelqente nese hap nje teme mbi massonerine mbase dicka i lidh keto dy argumente pasi personazhet qe citohen me siper jan pjestar te saj.
Misteri gjithmone ka shtyre kureshtjen dhe kureshtja aq sa ndikon ne formim ndikon edhe ne distancim nga e verteta apo nga faktet..
Te pershendes.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Mund te flasesh edhe ketu per masonerine. Nqs masonet komandojne qeverite, edhe masonet i komandon dikush. Ai syri ne trekendesh?? Kush eshte ai qe sheh gjithcka nepermjet nje vrime..?.:)
 

jana80

Super Moderator
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Pytje me spec.... ne caspekt e do pergjigjen ..nga kendveshtrimi besim... nga ai masson apo nga ai i nje njeriu te thjeshte???
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Pytje me spec.... ne caspekt e do pergjigjen ..nga kendveshtrimi besim... nga ai masson apo nga ai i nje njeriu te thjeshte???

haha une nuk kam komplekse me asnjeren, mjafton te kene nje baze..:)

Nderkohe nga qe di mire italisht, po te ofroj nje video-interviste M. Biglino mjaft interesante e bere pikerisht sot.
Nqs i ke 20min kohe.

Gjate intervistes ki parasyshe edhe kete linje e genetike
Abramo_zpss7ner1pr.jpg
 
Redaktimi i fundit:

jana80

Super Moderator
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

haha une nuk kam komplekse me asnjeren, mjafton te kene nje baze..:)

Nderkohe nga qe di mire italisht, po te ofroj nje video-interviste M. Biglino mjaft interesante e bere pikerisht sot.
Nqs i ke 20min kohe.


Hahaha kompleks thote... si fillim te perqafoj miqesisht e te falenderoj per videon .. e kam ndjekur ne sh video zt.M.B ka nje filozofi dhe me pelqen besimi i hekurt ne teorin dhe puna e palodhur qe ben , gjithmon aktiv dhe eshte ne te paktet qe jep nje kendveshtrim me nje horizont 360 grade e me nje elasticitet ku cdo kundershtim e injoron dhe eviton cdo pikveshtrim te kundert ,mendje e ndritur ( drite massoni hahahaha) do i kushtoj vemendjen e duhur videos..pacim nderkoh
 

ricky_ch

******
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Laur,

kam një vërejtje ndaj videove që sjell në italisht.
Pa keqkuptime, nëse çdonjëri nga ne do të sjellte në
gjuhën e vendit ku jeton eventualisht kupton,
forumi do të bëhej një mishmash.

Ti duhesh pasur parasysh se temat që hapen, janë
për të gjithë, andaj duhet dhënë shansë që të gjithë
të të kuptojnë dhe të kenë mundësinë që të kyçen në temë.

Sipas kësaj, duke sjellur video në italisht, është njësoj
sikur këndvështrimi i personit që thot "aty ku gjindem, është mesi i Botës",
me një fjalë, ti din dhe flet italishtën, dhe s'të intereson për të tjerët
nëse të kuptojnë dhe çfarë mendimi do të kishin për temën, nëse
do të kuptonin...

Nëse më kupton, thjesht dua të them se me këtë sjellje, je egoist
dhe arrogant..., që tenton tërë kohën të bëjshë monolog...

Nëse dëshiron që në stë ardhmen, të jesh i kutptuar dhe profitabil për të gjithë,
mundohu që tëkuptohesh nga të gjithë, duke sjellur psh në anglisht, apo
me titra shqiup.

Por nejse, mbi të gjitha për këto ka faj rregullorja e forumit që lejon,
respektivisht ajo vet nuk respekton kriteriumet dhe rregulloren e vet.

********************************************************

Sa për temën, kam thënë dhe persëris se bazat i ka në qiell,
ku asgjë nuk mund te ndërtosh.
Nuk ka asnjë fakt të vetëm real e as logjik, që mund të ndërlidhet
se ata janë këtu.

Në këtë botë gjithëçka çka ndodhë është rezultat i mendjes së
njeriut.
...

Pse diçka nuk kapet nga mendja ynë, nuk mundet të jetë argument
se diçka e tretë ka ndikim aty, ose ka pasur nëtë kaluarën...
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

haha ricky pikerisht ti flet per videot? Ti sjell me dhjetra dhe pa asnje koment Lol
Cfare thuhet ne video, gjerat kryesore jane ne postimet e me siperme me shkrim. Videot jane per te hyre me ne detaje natyrisht per ata qe e dine italisht, kush do te thellohet me tej mund te kerkoje vete ne gjuhet e tjera-video apo libra sipas autorit. Pra cdo gje eshte e mundur.

sa per temen, une nuk po bej opinjone personale, por vetem postoj cfare shkruhet. Dyert dhe dritaret jane te hapura ne te gjitha anet ne kete teme, mund te hyni e te dilni nga te keni deshire..:p

Nje video me titra anglisht. mjafton te kerkohen se ka mjaft..:)

 
Redaktimi i fundit:

ricky_ch

******
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

haha ricky pikerisht ti flet per videot? Ti sjell me dhjetra dhe pa asnje koment Lol
Cfare thuhet ne video, gjerat kryesore jane ne postimet e me siperme me shkrim. Videot jane per te hyre me ne detaje natyrisht per ata qe e dine italisht, kush do te thellohet me tej mund te kerkoje vete ne gjuhet e tjera-video apo libra sipas autorit. Pra cdo gje eshte e mundur.

sa per temen, une nuk po bej opinjone personale, por vetem postoj cfare shkruhet. Dyert dhe dritaret jane te hapura ne te gjitha anet ne kete teme, mund te hyni e te dilni nga te keni deshire..:p

Nje video me titra anglisht. mjafton te kerkohen se ka mjaft..:)


Eh po unë them se ti nuk kupton shqip.

Atë çfarë ti komenton, është irelevante me atë çfarë njerëzit
presin të kuptojnë nga videot. Ajo çfarë ti shkruan, mund të jetë
krejtësisht bullshit në krahasim me përmbjajtet e videove.
Ti kujton se me 2 -3 rreshta e komenton krejt videon?

Unë videot që sjell, nuk kam nevojë t'i komentoj, e as t'i bëjë
ndonjë përshtatje, nga se pres nga shumica të kuptohen, sepse janë
në anglsiht.
Rrallë herë sjell në gjermanisht, kur pres që ato të kuptohen vetëm
edhe duke u shikaur vizualisht.


Sa për temën e dij se ti as vetë nuk kupton çfarë çshkruan,
nga se nuk je i këtij fahut, dhe atëherë shtorhet pyetja se si je bindur
se ajo çka flitet është e vërtetë?

Sidoqoftë, nuk është e rëndësi çfarë njerëzit munden të bëjnë,
por ajo çfarë t'ishkruan, si dhe nga videot që ti sjell nuk mund të perfitojnë
asgjë: zero!


Nejse, ti ke mendimin tënd, por të isha në vendin tënd do të isha munduar
që të sjell material në anglisht, në mënyrë që tema të jetë më produktive.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Ata jane ne te vertete ketu?

Pse kapesh tek videot, une nuk shoh nje ndryshim mes gjuheve te huaja perderisa ata nuk jane ne shqip. Nga qe autori i disa gjera qe shkruaj eshte italian nuk e shoh kete problemin e videos, perderisa nuk ekziston ne shqip.
Kush do thellim le ti kerkoje vete sipas asaj gjuhe qe di, nqs tema i hap kurjozitet dikujt. kaq!!

ps. ti gjithmone ben postime ku cdo rrjeth do nje teme ne vete. koncentroju pak me teper nje nje argumet te vetem qe te marresh pergjigje.
 
Top