Avni Rrustemi në Gjykatën e Parisit në vitin 1920

legjenda

Tetova
Një fotografi e rrallë e heroit shqiptar Avni Rrustemi, i cili e vrau për tradhti kombëtare, Esat Pashë Toptanin.

Kjo fotografi e rrallë është autentike e Avni Rrustemit, në Gjykatën e Parisit të datës 29 nëntor 1920 i akuzuar për vrasjen e Esat Pashë Toptanit më 13 qershor të po atij viti.

"Unë nuk jam vrasës , jam student shqiptar dhe vrava një tradhëtarë të atdheut tim" - Avni Rrustemi Foto historike e gjyqit të Avni Rrustemit për vrasjen e tradhëtarit të atdheut Esat Pashë Toptanit”, kishte thënë para gjykatës Avni Rrustemi.

Megjithatë Rrustemi ishte liruar vetëm pas 6 muajve pasi që avokati i tij Anatole de Monzie, e kishte cilësuar aktin si “krim pasional me nxitje të një populli të tërë.Bota sot


largea_foto1450710791.jpg
 
Last edited by a moderator:
Top