Balena blu

MasteR

I'm offline
13529043_1715015095419857_6093954459228081186_n.jpg


Balena blu eshte nje gjitar gjigand detar,ka nje gjatesi nga 30 metra (98 kembe) dhe me peshe maksimale te regjistruar prej 200 tonesh.
Kane nje trup te gjate dhe te holle.
Balenat blu ishin te bollshme ne pothuajse te gjitha oqeanet e Tokes deri ne fillim te shekullit te njezete.Per me shume se nje shekull, ata ishin gjuajtur pothuajse deri ne zhdukje,por ato mbrohen serish nga komuniteti nderkombetar qe nga viti 1966.
Ne nje raport te 2002 u parashikua qe ka 5,000 deri 12,000 balena blu ne te gjithe boten, te ndara ne te pakten pese grupe. IUCN vlereson se ka ndoshta midis 10.000 dhe 25.000 balena blu ne te gjithe boten sot.
 
Top