Bananet mund të zëvendësojnë patatet

Love

βeℓℓe â๓e
Kërkimet nga partneriteti agrikulturor CGIAR bëjnë të ditur se fruti i bananes mund të zëvendësojë patatet në disa vende në zhvillim.

Banane.jpg


Cassava (lloj bime si karrotat) dhe bima pak e njohur Cowpea (lloj bime si bishtaja) mund të luajnë një rol të rëndësishëm në agrikulturë, me rritjen e temperaturave.

Njerëzit do të duhet të adaptohen me menutë e reja dhe variable, pasi kulturat tradicionale po hasin vështirësi, sipas autorëve.

Duke iu përgjigjur një kërkese të komitetit nga Kombet e Bashkuara mbi sigurinë e ushqimit në botë, një grup ekspertësh të kësaj fushe janë duke projektuar efektet e ndryshimeve klimaterike në 22 mallrat më të rëndësishme të agrikulturës në botë.
Burimi: tch
 
Top