Big Reset dhe "amazonizimi" i shoqërisë: çfarë parashikon parajsa tokësore e "elites boterore

Big Reset dhe "amazonizimi" i shoqërisë: çfarë parashikon parajsa tokësore e "elites boterore"​

1603958209534.png

Ndërsa Evropa bllokohet nga e ashtuquajtura "vala e dytë" e Coronavirus,

Il virus accelera, mai così tanti contagi nel mondo. Irlanda torna in lockdown - Europa

Irlanda është vendi i parë në kontinentin e vjetër që zbaton një lockdown të ri dhe debati midis mbrojtjes së shëndetit dhe të lirise individuale është akoma në zhvillim e sipër , një pikë është e vendosur ama. Covid-19 ekziston, qarkullon dhe infekton. Qarqet mohuese që po shfaqen në të gjithë kontinentin nuk janë, megjithatë, një fenomen për t'u konsideruar qesharak, sepse ato janë shprehja e grupeve shoqërore të çuara në dëshpërim nga masat e ngurta të kontrollit te virusit.
Për pashmangshmërinë e të cilës, nga pikëpamja mjekësore-shkencore, nuk ka një mendim unanim.,Si psh, duhet përmendur studimi, botuar në buletinin e OBSH-së

https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf
Nga Profesor John Ioannidis,profesor i Epidemiologjisë dhe Shëndetit të Popullsisë në Universitetin Stanford, një nga ekspertët më të mëdhenj në botë në analizën e të dhënave në mjekësi, i cili thekson që shkalla e vdekshmërisë të Covid-19 (konsideruar, aq më tepër, gabimet mjekësore për shkak të mos përgatitjes në valën e parë, siç ishte konfuzioni midis ‘’tromboembolia polmonare e polmonite interstiziale’’ ), për njerëzit nën 70 vjeç është 0,05%, me 1 vdekje në çdo 2000 të infektuar, ndërsa, për ata mbi 70 vjeç, është 0,25 %, pak më shumë se dyfishi i një gripi normal sezonal.Sido që ti lexoni këto të dhëna, dhe duke marre parasysh pozicionet e ndryshme të përfaqësuesve më të rëndësishëm të komunitetit shkencor duket se vërtetojnë, që, bllokimi është një vendim thjesht politik.

Politike siç ishte,


në një kapitull të World Economic Outlook, , të IMF - , një nga institucionet përfaqësuese të fuqive financiare të hemisferës perëndimore ose më ndrysh "Washington Consensus ". Kështu pra IMF ka fituar për rishikimin e përshrkrimit mbizotëruese ,mbi bllokimet për të cilat do të ishte e nevojshme një kompromis midis shpëtimit të jetës dhe mbështetjes së ekonomise.

Nuk po flasim për një diçka të re.Qershorin e kaluar,IMF kishte propozuar në faqen zyrtare një artikull me titull “From Great Lockdown to Great Transformation”,

From Great Lockdown to Great Transformation
Nënshkruar nga drejtoresha e përgjithshme e organizatës, Kristina Georgieva, e cila u shpreh me terma entuziastë në lidhje me masat e lockdown-it total të ekonomisë dhe lirisë të lëvizjes së njerëzve.Bllokimi i ekonomive, për Georgieva, në fakt ka hapur "mundësi" të ndryshme.
Ndër të tjerat "transformimin digital" dhe mundësinë e lëvizjes drejt një shoqërie" më të gjelbër ", kurorëzimi i tiullit më sipër "Great Transformation “.
Një tregim pozitiv i lockdown-it që bashkohet me atë të propozuar nga WEF - në Davos dhe, mbi të gjitha, nga presidenti dhe themeluesi i tij, ekonomisti Klaus Schwaab, me konceptin e "Big Reset".Kisha sjellur në një artikull të mëparshëm ne këtë blog përsa i përket konceptit “Big Reset” kritiken e nje ekonomistit tjetër ex WorldBank Peter Koenig .


Ndoshta,duke marrë parasysh situatat që herë pas here bëhen gjithnjë më dramatike sidimos ne Evrope ,ja vlen ta shikojmë më me vemendje këtë argument.

Ajo që institucionet e galaktikës globaliste dhe anglese përcaktojnë "Great Reset" ose "Great Transformation" (por, në thelb, është e njëjta ide) është një koncept i prezantuar, në tre qershorin e kaluar, gjatë një meeting on line të organizuar nga WEF. e cila ka pasë një seri interesimesh nga liderat e IMF, World Bank, UK, USA, industrisë dhe financave perëndimore për të shfrytëzuar "mundësinë" e dhënë nga pandemia për fshirjen e një modeli ekonomik, duke e zëvendësuar atë me ashtuquajturën "Green New Deal ".Ndër pjesmarrësit ishte “gotha” i globalizmit: nga Princi Charles i Uellsit, përfaqësues i familjes mbretërore Britanike, Gina Gopinath Chief ekonomist of IMF , António Guterres, sekretarit të përgjithshëm i OKB.

Diskutimi rreth konceptit të "Big Reset" të nisur nga “Schwaab & co” do të jetë në qendër të samitit të ardhshëm të Davos, i cili është planifikuar për në fillim të vitit 2021 në muajin maj.Për të filluar të kuptohet se si mund të konfigurohet "Big Reset" e imagjinuar nga elita globaliste dhe mondialiste, megjithatë, është e mundur t'i referohemi koncepteve të shprehura nga vetë Schwaab në një libër me titull "Covid-19: The Great Reset ", shkruar së bashku me Thierry Malleret drejtor i Global Risk Network të WEF -se , si dhe përparimet konceptuale të botuara në faqen e internetit të WEF.Në një vlerësim kritik, Peter Koenig argumenton se Schwaab dhe Mallereth pranojnë gati me një kënaqësi ,që miljona vënde punësh do hupin dhe do të vazhdojnë të hupin me një shpejtësi të madhe,dhe se monjona ndërmarrje te mesme e të vogla do hupin përgjithmonë,dhe vetëm companite gjigante do mbijetojnë . Koenig pra gjen në libër konfirmimin e hipotezave kritike që ai kishte shprehur tashmë.


Nga faqja e internetit e WEF-it, duke bërë një sintezë midis paneleve të ndryshme virtuale dhe artikujve të propozuar, është e mundur të kuptohet se si Big Reset bazohet në disa pika kyqe: një digjitalizim të plotë të ekonomisë dhe tregut të punës;një zëvendësim i lëndëve të para tradicionale të energjisë me ato alternative;një "Revolucion i katërt Industrial", përmes rrjeteve të reja 5G dhe 6G;një rreduktim global ndotjesh.

Shkurtimisht, "Big Reset", në synimet e hartuesve , është ajo që do ta detyrojë botën të hyjë në një model ekonomik "të gjelbër".E njëjta gjë sugjeruar nga Greta( kija nonen) , nga Papa Françesku në enciklikën e tij "Laudato si", apo nga personalitete si Al Gore pa harruar organizatat ONG Anglofone si WWF ose Greenpeace me gjurma të qarta globaliste .Një model që i pëlqen Perëndimit, i cili dëshiron të lirohet nga varësia nga nafta dhe vendet prodhuese te saj,veçanërisht në një kohë kur Kina, rivali i parë i Peërndimit,është bërë blerësi i parë botëror i crude oil, duke u bërë kështu një kandidat për të permbysur (të paktën potencialisht) dominimin e petro-dallar në tregtine ndërkombëtare


Ky model do të jetë (ose më saktë tashmë është ai i gjigantëve kapitaliste të vrojtimit Coronavirus e ID2020. Dalla pandemia al capitalismo di sorveglianza globale? – Il blog di Cristiano Puglisi (për më tepër, Shoshana Zuboff, profesoreshe Shkollës së Biznesit të Harvardit ,paralajmëroi kohët e fundit kundër kontraktimit të aplikacione për ndjekjen e infeksioneve), nga të ashtuquajturat FAANG, të cilat, me digjitalizimin progresiv të jetës së përditshme, janë të destinuara të depërtojnë gjithnjë e më tepër me një aftësi të madhe për të kontrolluar ekzistencën e qenieve njerëzore.

Sidoqoftë, "Big Reset" është në sintoni edhe me dokumentin '"Agjenda 2030", botuar nga UN në vitin 2015 dhe përfshin 17 synime të zhvillimit të qëndrueshëm, të cilat mund të përmblidhen,siç raportohen nga analisti William F. Engdahl
Now Comes the Davos Global Economy "Great Reset". What Happens After the Covid-19 Pandemic? - Global Research

Në ambicien të krijojë një botë "me barazi të te ardhurave, barazinë gjinore, vaksinat për të gjithë nën kujdesin e OBSH-së dhe të Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) , krijuar në 2017 nga WEF në bashkëpunim me Fondacionin Bill & Melinda Gates".Agjenda 2030, përsëri duke cituar Engdahl“ bën thirrje për një sustaible

ekonomy , sustaible agriculture (OGM), sustaible and modern energy , sustaible city, sustaible industry t… Sustaible është fjala kryesore.Nëse gërmojmë thellë, është e qartë se kjo është një fjalë kod që fsheh një riorganizim të pasurisë botërore përmes metodave si taksat ndëshkuese kundrejt karbonit që do të ulin në mënyrë fortë udhëtimin me avion dhe automjete. "


Këtu, pra,menjëherë bëhet e qartë se Koenig ka plotësisht të drejtë


kur mendon se "Big Reset" (ose "Transformimi i Madh" ose "Agjenda 2030" nëse preferoni) edhe pse e mbuluar , siç ndodh shpesh në këto raste, në koncepte utopike , përkundrazi nënkupton një distopi tjetër elitiste, e cila parashikon një gllabërim të të ardhurave të klasës së mesme për të lejuar uljen e konsumit dhe ndotjeve , dhe atë të"barazisë të të ardhurave " që mund të përkthehet, ndysh se sa, në një barazi drejtë teposhtësh, me pasojën patjetër të transferiminit të të ardhurave të klases të mësiperme drejt majës së piramidës.Gjë e cila, për më tepër, me lockdownin e fundit ka ndodhur, tashmë ka ndodhur :


Ku shumë eksponentë të të ashtuquajturës "superclass" kanë rritur pasuritë e tyre me mbi një të katërtën.Vetëm pasuria e Jeff Bezos u rrit me 76 miliardë dollarë.Dhe gjithashtu sipas Forbes pasuria e 400 miliarderëve në botë është rritur me 8% vetëm vitin e fundit.Kjo ndodhi ndërsa të ardhurat e punonjësve në të gjithë botën pësuan një tkurrje të përgjithshme prej 3,500 miliardë.Sipas Josef Stadler, Group Managing Director, Head Global Family Office,

Kuadri aktual është i tillë sa bota post-pandemike paraqitet me një përqendrim pasurie si në vitin 1905, ose më mirë kur betejat për të drejtat e punës dhe pagat ishin akoma ne ditët e para të saja.

Kështu, "Big Reset" merr konturet e një riinterpretimi të rendit botëror në një çelës transhumanist dhe të mbarsur me një pseudo-fe cyber-pagane(një lloj kulti i "Nënës Tokë" me ngjyra hi-tech): një model si "Fundi i historisë"që përshkruan një të ardhme në të cilën bota dhe banorët e saj do ta gjejnë veten të gëlltitur nga një fabrikë gjigante "green", një koshere njerëzore në të cilën shumica e qytetarëve, si dhëmbëza të thjeshtë të sistemit, do të kishin qëllimin e vetëm të prodhojnë, duke kufizuar kohën e lirë, dëfrimin dhe konsumin.Një makth për turmat, por një parajsë për shumë pak super të pasur.

WEF dhe qarqet elitare të lidhura, për më tepër, nuk duken se kanë arritur në takim me pandeminë të papërgatitur: më 18 tetor 2019, disa muaj para shpërthimit të Covid, u paraqit në skenë në New York "Event 201", sponsorizuar nga WEF dhe Fondacioni Bill dhe Melinda Gates (i cili fliste për një pandemi të mundshme Coronavirus që nga fillimi i dekadës së fundit), bazuar në këtë premisë: "është vetëm çështje kohe që njëra nga këto epidemi të bëhet globale , një pandemi me pasoja potencialisht katastrofike.Një pandemi serioze, që shfaqet si 'Event 201', do të kërkonte bashkëpunim të besueshëm midis sektorëve të ndryshëm, qeverive kombëtare dhe institucioneve kryesore ndërkombëtare ".Këtu, pra, skenari i propozuar nga kjo skenë parashikonte "shpërthimin e një koronavirusi të ri zoonotik të transmetuar nga lakuriqët e natës tek derrat tek njerëzit dhe i cili, në fund të fundit, bëhet i transmetueshëm në mënyrë efikase nga personi në person, duke çuar në një pandemi serioze.Patogjeni dhe sëmundja që shkakton janë modeluar nga SARS, por ëeshtë me trasmetues në ambientet ku ka njerëz por në mënyrë më të lehtë. Praktikisht një profeci.

Cristiano Puglisi
 
Last edited by a moderator:
Top