Bota e xhinve

Guest

Antarë i Respektuar
@Guest po t'a sjell Kur'anin në italisht pasi në shqip paskën bërë lojra fjalësh me përkthimin..!

Por pikësëpari deshiroj të filloj më larg në histori se ç'janë këta Hyjni (o Perendi,,,si të doni). Që nga Baal, që pëmënd vetë Kur'an, ku po t'a sjellë më poshtë.
Baal është një Perëndi me e adhurur në lindjen e mesme dhe gjërë në mesdhe. I biri i Hyjnisë supreme An i kulturës sumere, 6000 vjet nga sot. (An_unnaki, konsideruar si një rracë hyjnore).
Në Kur'an, Allah e barazon vetëveten njësoj si Perendinë Baal, ku po t'a sjell të shpjeguar nga vetë autorët e Kur'anit mbrenda në Kur'an.
Por më parë dua të lidh kush është Perëndia nën emertimin e Allah.
Allah është emërtim arab gjenerik si Hyjni, Zot. Ashtu si në gjuhen ebrajke Eloah riferuar Yahweh. E Allahu suprem arab në Pantheon ka qënë Perendia Sin. Perendia Sin ishte Perendia i të gjitha perendive, që adhuroheshin 360 prej tyre në Meke. Perendia e Hënes, ku çdo fillim të hënës se re i mblidhshin rreth Sin për këshillime.
Allahu Sin, Perëndia e hënes pra. Kishte edhe nja tre vajza që quheshin Allat, al_Uzza dhe Manat. Përmenden edhe në Kur'an.
Për më gjatë kërkoni se keni materjal mjaft, pasi në Qaben e Mekës bëhet i njëjti ritual duke ju sjell rreth si para kohës islame ashtu edhe sot.

Desha vetëm të vë në dukje sadopak që Allahu i Kur'anit është një nga shumë Perendi të tjera minore.

Sura 23:14
Shiko fotografinë 1770228
Sura 37:125
Shiko fotografinë 1770230

Dhe shpjegimi më posht i pikës 34.
Që baal do thotë "signore".
Dhe në Suren më poshtë 126 e shkruan me të njëjtin term edhe për Allahun== signore. Njësoj si baal.
Shiko fotografinë 1770233
Jo po sille kinezshe ?po cja fut kot me .Do e sjellesh tamom apo do merresh me llafe kot.Kte bal qe thu ti hera pare qe e degjoj ?.
Ca ke lexu me mos ke lexu naj liber indian ?
 

Lauri

Anunnak
Kam dëgjuar për botën e tyre. Po i besoj. Nga nëna jam muslimane. Nga baba e krishterë. Nga vetja Deiste.
Si përmbledhje.
Me siguri @Lauri ka shkelë ndonjë xhind të hidhëruar dhe që e uren islamin. Nuk e ndihmojnë dot as eksorcizmet e gjithë hoxhallarëve e priftërinjve të mundshëm. I sugjeroj një terapi miqësore të ofruar nga dora vetë Desa, dihet, po pati dëshirë e vullnet të vetin, jo i ndikuar nga ç’do qoftë ?

E besoj edhe një variant tjetër. Të gjitha xhindet kanë zaptuar trupat e njerëzve, prandaj as nuk i sheh kush. Mbase këto janë “alienët” aq të përfolur me dekada ?

Shëndet o njerëz të mirë. Meditoni, faluni, lutuni, por mos sulmoni askënd, me ose pa xhind brenda juve.
Po me Laurin ç'pate ?
Kur robi nuk beson historinë e vertetë, dhe çfarë lexon me sy nga faktet historike, arkeologjike, normal që ju lë hapësirë çdo llojë budalleku të botës së padukshme. Me xhind, shejtana, e fantazma.
Për mua këta njerëz duhen të trajtohen në psikiatri. Sintomat janë për atë repart.
 

Guest

Antarë i Respektuar
@Guest po t'a sjell Kur'anin në italisht pasi në shqip paskën bërë lojra fjalësh me përkthimin..!

Por pikësëpari deshiroj të filloj më larg në histori se ç'janë këta Hyjni (o Perendi,,,si të doni). Që nga Baal, që pëmënd vetë Kur'an, ku po t'a sjellë më poshtë.
Baal është një Perëndi me e adhurur në lindjen e mesme dhe gjërë në mesdhe. I biri i Hyjnisë supreme An i kulturës sumere, 6000 vjet nga sot. (An_unnaki, konsideruar si një rracë hyjnore).
Në Kur'an, Allah e barazon vetëveten njësoj si Perendinë Baal, ku po t'a sjell të shpjeguar nga vetë autorët e Kur'anit mbrenda në Kur'an.
Por më parë dua të lidh kush është Perëndia nën emertimin e Allah.
Allah është emërtim arab gjenerik si Hyjni, Zot. Ashtu si në gjuhen ebrajke Eloah riferuar Yahweh. E Allahu suprem arab në Pantheon ka qënë Perendia Sin. Perendia Sin ishte Perendia i të gjitha perendive, që adhuroheshin 360 prej tyre në Meke. Perendia e Hënes, ku çdo fillim të hënës se re i mblidhshin rreth Sin për këshillime.
Allahu Sin, Perëndia e hënes pra. Kishte edhe nja tre vajza që quheshin Allat, al_Uzza dhe Manat. Përmenden edhe në Kur'an.
Për më gjatë kërkoni se keni materjal mjaft, pasi në Qaben e Mekës bëhet i njëjti ritual duke ju sjell rreth si para kohës islame ashtu edhe sot.

Desha vetëm të vë në dukje sadopak që Allahu i Kur'anit është një nga shumë Perendi të tjera minore.

Sura 23:14
Shiko fotografinë 1770228
Sura 37:125
Shiko fotografinë 1770230

Dhe shpjegimi më posht i pikës 34.
Që baal do thotë "signore".
Dhe në Suren më poshtë 126 e shkruan me të njëjtin term edhe për Allahun== signore. Njësoj si baal.
Shiko fotografinë 1770233
Sa per nje sqarim kshu te vogel se ti se ke idene fare te fese.
Kto qe thu ti lat uzat bale ishin idhuj qe i adhuronin arabet jo qe kto ishin zot, ishin thjesht idhuj statuja qe i kishin ndertu vet.
 

Lauri

Anunnak
Jo po sille kinezshe ?po cja fut kot me .Do e sjellesh tamom apo do merresh me llafe kot.Kte bal qe thu ti hera pare qe e degjoj ?.
Ca ke lexu me mos ke lexu naj liber indian ?
Lexo Kur'an 23:14 al mu'minun
Dhe 37:125 as saffat

Lexo thotë Kurani...që ti Kur'an nuk paske lexu kurr. Jo ma të kuptosh diçka në të..;)
Merruni me xhind fantazma pleqsh...?
 

Guest

Antarë i Respektuar
Lexo Kur'an 23:14 al mu'minun
Dhe 37:125 as saffat

Lexo thotë Kurani...që ti Kur'an nuk paske lexu kurr. Jo ma të kuptosh diçka në të..;)
Merruni me xhind fantazma pleqsh...?
Ta shpjegova me siper pra ca ishin ato qe thu ti.
 

Desa

Felix - Culpa
Po me Laurin ç'pate ?
Kur robi nuk beson historinë e vertetë, dhe çfarë lexon me sy nga faktet historike, arkeologjike, normal që ju lë hapësirë çdo llojë budalleku të botës së padukshme. Me xhind, shejtana, e fantazma.
Për mua këta njerëz duhen të trajtohen në psikiatri. Sintomat janë për atë repart.
Asgjë më shumë se të ofrova një dorë bisede mes dy miqve (kam nderin të të kem) intelektual (ndjesë për mungesë modestie), për të diskutuar mendimin tënd personal mbi islamin. Unë përkrah mendimin e çdo kuj (edhe tëndin). Por kur del në pah një lloj “urrejtje” mbi islamin, e kur tema është shumë e thjeshtë: besoni apo jo në XHIND?, do reagoja njëjt edhe me të tjerë, edhe sikur të flitej për krishterizmin apo për pa marrë parasysh çfar do lloj teme tjetër.
Mendimet mund t’i shprehim pa “ofenduar” askënd e asgjë. Së paku njerëzit intelektual.
Ndjesë se u zgjata.
?
 

Lauri

Anunnak
Asgjë më shumë se të ofrova një dorë bisede mes dy miqve (kam nderin të të kem) intelektual (ndjesë për mungesë modestie), për të diskutuar mendimin tënd personal mbi islamin. Unë përkrah mendimin e çdo kuj (edhe tëndin). Por kur del në pah një lloj “urrejtje” mbi islamin, e kur tema është shumë e thjeshtë: besoni apo jo në XHIND?, do reagoja njëjt edhe me të tjerë, edhe sikur të flitej për krishterizmin apo për pa marrë parasysh çfar do lloj teme tjetër.
Mendimet mund t’i shprehim pa “ofenduar” askënd e asgjë. Së paku njerëzit intelektual.
Ndjesë se u zgjata.
?
Unë jam i hapur me këdo për biseda, për atë jemi këtu, mjafton të mos kalojë në përsonale.
Nuk më duket që u kapa me ndonjeri me ofendim, as kunderejt islamit siç po më thua.
Unë nuk kuptoj një gjë mbi këto argumente fetare. Pse jeni kaq sensibël, kur ju postoj shkrime të kuranore e hadithe. Çka për t'u ofenduar ? kur janë të vetmet burime e argumente me shkrim bota islame. Shkrime të bëra nga vetë miqtë dhe bashkëkohësit e profetit.
Numërohen rreth 200'000 hadithe, 7000 prej tyre janë themeluese në besimin islam. Një miniere dorëshkrimesh kur e mendon. Dhe të gjitha janë të shkruara mysliman. Ku është e keqja këtu ti postosh, pse ofendoni për këto gjëra është absurde.

Sa për biseda të këtyre argumenteve jam i gatshëm për këdo, me ty akoma më shumë ?
Por mos ma bëj me hile....mbase do më marrësh ti xhinin që më ka poseduar mua ??
Gëzuar vitin e ri ??
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Tallu tallu ti xhindi mashkull dashurohet me ty edhe asht e ma e veshtir me e largu ?

E mbaj mend nje rast, nje cun nga Kosova, nusen gjermane. Atje ishin semure dyt, erdhen ne Prishtine, zorri i shkrete te dergon nfund tbotes. Gruaja e tij ishte e krishtere. Ne fillim i dukej qesharake, pas 10-15 minutave, cfare te shihje, skena tmerruese lool
Fliste 3-4 gjuhe te huaja qe si kishte ditur asnjehere lol
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
GyuxRBl.jpg
 

Desa

Felix - Culpa
Unë jam i hapur me këdo për biseda, për atë jemi këtu, mjafton të mos kalojë në përsonale.
Nuk më duket që u kapa me ndonjeri me ofendim, as kunderejt islamit siç po më thua.
Unë nuk kuptoj një gjë mbi këto argumente fetare. Pse jeni kaq sensibël, kur ju postoj shkrime të kuranore e hadithe. Çka për t'u ofenduar ? kur janë të vetmet burime e argumente me shkrim bota islame. Shkrime të bëra nga vetë miqtë dhe bashkëkohësit e profetit.
Numërohen rreth 200'000 hadithe, 7000 prej tyre janë themeluese në besimin islam. Një miniere dorëshkrimesh kur e mendon. Dhe të gjitha janë të shkruara mysliman. Ku është e keqja këtu ti postosh, pse ofendoni për këto gjëra është absurde.

Sa për biseda të këtyre argumenteve jam i gatshëm për këdo, me ty akoma më shumë ?
Por mos ma bëj me hile....mbase do më marrësh ti xhinin që më ka poseduar mua ??
Gëzuar vitin e ri ??
Në fillim një falenderim i veçantë për ty, për vitin e kaluar, të mbushur me çaste fanstastike.
Gëzuar 2021 ?

Sa për t’u sqaruar. Mendimet dhe qëndrimet e tua personale, mundem vetëm t’i respektoj, por në tema konkrete. Dhe jo, nuk asgjë të keqe të postohen perceptime të ndryshme nga autorë të ndryshëm. Por, këto nuk janë fakte, aspak. Argumente të dalura nga perceptime personale janë. Asgjë më tepër. Ndaj si rrjedhojë pason edhe ndjenja e të ofenduarit. Sepse preket besimi personal i çdo myslimani.
?
 

DeliriumMind

Disconnect to Riconnect 💫
Arrita me lexu deri te faqja 4.
Me falni por do e rihap dhe komentoj ne tjeter moment se do shof tjeter film me babbo natale ?
 

Marla

Fixer!
Unë jam i hapur me këdo për biseda, për atë jemi këtu, mjafton të mos kalojë në përsonale.
Nuk më duket që u kapa me ndonjeri me ofendim, as kunderejt islamit siç po më thua.
Unë nuk kuptoj një gjë mbi këto argumente fetare. Pse jeni kaq sensibël, kur ju postoj shkrime të kuranore e hadithe. Çka për t'u ofenduar ? kur janë të vetmet burime e argumente me shkrim bota islame. Shkrime të bëra nga vetë miqtë dhe bashkëkohësit e profetit.
Numërohen rreth 200'000 hadithe, 7000 prej tyre janë themeluese në besimin islam. Një miniere dorëshkrimesh kur e mendon. Dhe të gjitha janë të shkruara mysliman. Ku është e keqja këtu ti postosh, pse ofendoni për këto gjëra është absurde.

Sa për biseda të këtyre argumenteve jam i gatshëm për këdo, me ty akoma më shumë ?
Por mos ma bëj me hile....mbase do më marrësh ti xhinin që më ka poseduar mua ??
Gëzuar vitin e ri ??
Lauri sot fillova po lexoj nje liber nga Micheal Hart 100 personalitetet me te shquara ne histori. Ben analize te bukur te 100 personaliteteve me te shquara te historise duke i renditur nga 1 deri ne 100 ne baze te influences se forte qe kane pasur ata tek njerezimi. E di kush renditet ne vend te pare?
 

Endrra

VIP
Lauri sot fillova po lexoj nje liber nga Micheal Hart 100 personalitetet me te shquara ne histori. Ben analize te bukur te 100 personaliteteve me te shquara te historise duke i renditur nga 1 deri ne 100 ne baze te influences se forte qe kane pasur ata tek njerezimi. E di kush renditet ne vend te pare?
Jezus
 

Endrra

VIP
Une po flisja me Laurin ne fakt se ai me kupton dhe si bi shkurt por jep shpjegime. :)

Shpjegimi qe lexova ne liber mu duk bindes si ne aspektin historik ashtu dhe te religjionit.

Nejse po pres Laurin a do e gjeje.
Une e di dhe pergjigjen dhe te kuptoj fort mire.. kam nje djale 23 vjec qe lexon nga Markus Aurelius e deri tek malcom x..
Dhe kur diskutoj me te ja tjetersoj pikpamjet duke i treguar realitetin .. qe njeriu mund te kete shume me shume shembuj te pashkruar se te shkruar qe te ndryshojn jeten .
Por duhej te ishim perballe te behej ky diskutim .

GJITHSESI ne i kemi pergjigjet ne vetvete per te miren dhe te keqen .
 
Top