“Bujrum, çka ka qëllu”, kuzhina e kosovarit shijon në mes të Nju Jorkut

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
1611755617137.png

Kushdo që ka kaluar nga Kosova dhe ka provuar ushqimet tradicionale të vendit, nuk do ta harrojë shijen e posaçme që ofron kuzhina e saj.


Këtë shije nuk e harrojnë assesi as ata që kanë lindur dhe janë rritur në Kosovë, e që për arsye të shumta kanë emigruar jashtë vendit.

Duke mbajtur mend shijen dhe traditën e mikpritjes, Ramiz Kukaj nga Kosova ka hapur në mes të Nju Jorkut një restorant të quajtur “Tradita”, dhe shërben me konceptin e njohur kosovar – “bujrum, çka ka qëllu”.

Në menynë e kosovarit gjendet çdo lloj ushqimi tradicional, duke filluar nga mantiat dhe flia, e deri te qebapat, ajvari dhe turshitë. /MESAZHI/

g1.jpg
g2.jpg
g7.png
g3.jpg
g6.jpg
g7.jpg
g4.jpg
g5.jpg


//mesazhi

p.s.

Lajmi eshte i vjeter, por mpelqeu ideja :D
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Shiko fotografinë 1773351

Kushdo që ka kaluar nga Kosova dhe ka provuar ushqimet tradicionale të vendit, nuk do ta harrojë shijen e posaçme që ofron kuzhina e saj.


Këtë shije nuk e harrojnë assesi as ata që kanë lindur dhe janë rritur në Kosovë, e që për arsye të shumta kanë emigruar jashtë vendit.

Duke mbajtur mend shijen dhe traditën e mikpritjes, Ramiz Kukaj nga Kosova ka hapur në mes të Nju Jorkut një restorant të quajtur “Tradita”, dhe shërben me konceptin e njohur kosovar – “bujrum, çka ka qëllu”.

Në menynë e kosovarit gjendet çdo lloj ushqimi tradicional, duke filluar nga mantiat dhe flia, e deri te qebapat, ajvari dhe turshitë. /MESAZHI/

g1.jpg
g2.jpg
g7.png
g3.jpg
g6.jpg
g7.jpg
g4.jpg
g5.jpg


//mesazhi

p.s.

Lajmi eshte i vjeter, por mpelqeu ideja :D
 
Po jo se as Gjermania nuk shquhet kushedi se cfare per ushqime .. po thuaj shyqyr qe eshte Italia afer 🤣
Ate po them edhe une😁
Ne munchen ka me shume restorante italiane se ne milano.
Ne milano ka me shume kineze🤣
 
Top