Buzëqeshjet dhe lotët janë mjetet shëruese më të mëdha për shpirtin

NeVertiti

~Kohe & Stine~

Buzëqeshjet dhe lotët janë mjetet shëruese më të mëdha për shpirtin​

Lumturia dhe trishtimi nuk kanë pse të fshihen. Ka mendime të ndryshme në këtë drejtim. Disa thonë se ekspozimi i lumturisë i nxit të tjerët për zili dhe si pasojë gjithçka përfundon keq. Ka nga ata që thonë se ekspozimi ndaj trishtimit nxit lumturinë e atyre që nuk e duan atë dhe rrjedhimisht, përfundon duke qeshur me fatkeqësinë e tij.
1607690393420.png
Jeta është plot ulje dhe ngritje, ne duhet t’i përshtatemi rrethanave, të mira ose të këqija, duke besuar se gjithçka është e përkohshme. Është pjesë e jetës! Është e pashmangshme! Ne duhet të ruajmë qetësinë në çdo kohë, pavarësisht gjithçkaje.


Gjërat e këqija janë ato që na bëjnë të rritemi dhe piqemi. Ato na bëjnë qenie më të mira njerëzore. Është vërtet e trishtueshme zilia për tjetrin, duke shpresuar dhe dëshiruar që gjërat të shkojnë tek tjetri, pasi ato nuk janë në gjendje të arrijnë atje.
Është vërtet e trishtueshme që me zilinë e tyre, me intriga të pabazuara dhe thashetheme të dëshirojnë të dëmtojnë të tjerët dhe të përpiqen të shkatërrojnë diçka që ata e duan dhe nuk munden ta kenë. Të trishtuar janë njerëzit që nuk e pranojnë lumturinë e të tjerëve, sepse nuk janë në gjendje të jenë të lumtur.

Nëse të pëlqen të flasësh për gëzimin, fol. Nuk ka asgjë për të fshehur. Ata që vërtetë na pëlqejnë do të ndihen të lumtur dhe do të kenë shumë arsye për t’u shoqëruar dhe festuar me ne. Çdo gjë e mirë që ndodh në jetë ka fuqinë të infektojë miqtë e vërtetë dhe të largojë armiqtë e fshehur.

Burimi / revistapsikologji.com/
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Gjerat e keqija fakt se te bejn me stabil ,por edhe te shkatrrojn nje pjes te zemres.
 
Top