Çfarë duhet të bëjnë urgjentisht burrat, kur marrin një goditje “në vend të keq”

EE3BEF78-9C58-4F4E-9D66-4F3951853925-630x381.jpeg

Pasi të shikoni videon, (dhe të qeshni) lexoni çfarë duhet bëjë urgjentisht, një burrë ose një djalë, kur merr një goditje “në vend të keq”.Një goditje në testikuj, çfarë duhet bërë; përgjigjet Qendra Urologe e Avancuar, Italiane.

Qendra për Urologjinë e Avancuar, me qendër në Milano dhe Saronno (VA) drejtohet nga Dr. Andrea Russo, Specialist në Urologji, Androlog dhe drejtor i Qendrës së Trajnimit të Wolf Elvation për valët e goditjes në Andrologji.

Testikujt janë pjesë e organit riprodhues mashkullor dhe janë thelbësore sepse pa to, meshkujt nuk do të mund të bëhen fëmijë. Ata (meshkujt) gjithashtu do të dukeshin shumë të ndryshëm pa testosteronin. Në fakt, testosteroni është përgjegjës për shumë nga karakteristikat mashkullore që i bëjnë meshkujt të ndryshëm nga femrat.

Pse është kaq e dhimbshme një goditje në testikuj? Këto organe ndodhen jashtë trupit, në një qese të quajtur skrotum. Pikërisht për shkak se ndodhen jashtë trupit, nuk kanë kocka apo muskuj rreth tyre për t’i mbrojtur, siç ndodh me organet e tjera. Kjo do të thotë se nuk ka asgjë që amortizon goditjen.

Goditja në testikuj, çfarë të bëni! Tek burrat dhe djemtë, trauma shkakton rreth 85% të dëmtimeve të testikujve. Ka disa gjëra për të bërë menjëherë dhe më pas, për të kontrolluar se nuk ka probleme.

Siç e dinë shumë mirë shumë burra dhe djem, një dëmtim i testisit në përgjithësi shkakton dhimbje të forta në skrotum dhe, siç u përmend, kjo dhimbje mund të arrijë në bark. Përveç dhimbjes, mund të shfaqen simptomat e mëposhtme: të përzjera, mavijosje, ënjtje e skrotumit, gjak në urinë. Vështirësi në urinim. Ethe etj.

Është shumë e rëndësishme, çfarë të bëni! Për fat të mirë, shumica e goditjeve në testikuj zgjidhen gradualisht në më pak se një orë dhe të gjitha simptomat shoqëruese duhet të priren të zhduken. Menjëherë për traumën, nëse është e mundur, mund të merren qetësues gjenerik, duke aplikuar pako akulli te vendi, të shtrirë. Nëse nuk mjafton, duhet të konsultoni mjekun.


Ps: videon se beja dot upload, por mund ta imagjinoni 😜.
 
Top