Cf eshte halta?
Lasagna.
4 veze 400 gr miell. Nese e sheh masen sh te forte pak uje,pak kripe. ( Pra raporti 1 me 100) nese ke makineri akoma me mire i ben petat e holla fare.
Hapi 2. Zien kungullin ( ate te verdhin sepse eshte edhe i stines) me 1 karote,nje domate sa per shije dhe ndonje erez ( psh dafine qe pastaj hiqet,selino qe pastaj hiqet) grihen ne mixer.
Hapi 3. Ben besciamellen..
100 gr gjalp,100 gram miell i gatuan pak bashke dhe pastaj shto 1l qumesht avash avash dhe pak kripe. ( Mos fut gjera te tjera)
Hapi 4. Meqe kungulli ka shije te embel duhet balancuar..i fut djathra psh..mish te thare e te skuqur nese ke..
Dhe merr nje shtrese lasagna..besciamelle,kungull djathe e keshtu me rradhe.
Shtresa e fundit duhet te jete jo peta.
@Endrra ka pas bere nje version sh te mire me mish pule ( kalo koha por une nuk harroj sfiden

)
Ne vend te kungullit Vajza mund te vesh edhe perime te tjera..psh kerpudha,carciof etj