Çfare thote shkenca per grindjet e vazhdueshme ne çift

Sipas anketave të fundit, 44% e çifteve të martuara besojnë se; debatet më shumë se një herë në javë i ndihmojnë çiftet t’i mbajnë marrëdhëniet e shëndetshme për një kohë të gjatë.

1615446014497.png


Në fakt, çiftet që grinden shpesh, por gjithnjë në mënyrë paqësore, kanë më shumë të ngjarë të qëndrojnë së bashku, sepse për post keqkuptimeve të vogla, ata e dinë që dashuria e tyre është e sinqertë.

“Bright Side” tregon pse zënkat herë pas herë mund të jenë të shëndetshme për lidhjen tuaj:

Debatet janë një shenjë e një marrëdhënie të pjekur.


1615446072172.png


Shmangia e vazhdueshme e konfliktit nuk është pa dyshim mënyra më e mirë për të krijuar një marrëdhënie afatgjatë. Përkundrazi, nëse jeni në gjendje të flisni qartë kur debatoni, do të thotë që jeni gati ta çoni dashurinë tuaj në një nivel tjetër.

Njerëzit e pjekur nuk drejtohen me sulme personale dhe as nuk bërtasin. Përkundrazi, ata përpiqen të arrijnë një kompromis dhe të përmirësojnë marrëdhëniet e tyre me ndihmën e një argumenti të shëndetshëm.

Zënkat do të thonë të bëni kujdes.


Sigurisht, do të ishte shumë më e lehtë të bënit një sy të verbër dhe t’i toleronit zakonet e këqija të partnerit. Mirëpo, nëse i përballoni të gjitha dhimbjet dhe shqetësimet për të marrë një rezultat më të mirë në të ardhmen, atëherë kjo është një shenjë e madhe e dashurisë së vërtetë.

Me fjalë të tjera, të argumentosh do të thotë se je më i përkushtuar. Vetëm mos harroni – sa shpesh grindeni me prindërit ose motrat tuaja? E njëjta gjë vlen edhe për partnerin tuaj: nëse grindeni shumë dhe gjithmonë e kapërceni atë, kjo do të thotë se dashuria juaj i mund edhe debatet e tilla.

Komunikimi bëhet më i lehtë.


Për të krijuar besim në marrëdhënien tuaj, nuk duhet të heshtni. Përkundrazi, është e nevojshme t’i flisni me partnerit me një mendje të hapur, duke marrë përgjegjësinë për veprimet tuaja dhe të dëgjoni me kujdes njëri-tjetrin. Meqenëse grindja është një nga format kryesore të komunikimit dhe më e sinqerta, me të vërtetë ndihmon për të përshpejtuar ndjenjat e intimitetit, besimit dhe lidhjes dhe për të mësuar partnerin tuaj se si të komunikojë me ju në një mënyrë më produktive.

Zënkat janë një shenjë e një marrëdhënieje të shëndetshme.Psikologët besojnë se ekzistojnë 7 pika kryesore për një marrëdhënie të shëndetshme dhe të lumtur, dhe debati është një prej tyre. Në fakt, nëse një çift nuk debaton kurrë, kjo mund të jetë një shenjë se diçka nuk është në rregull me ta.

Argumentimi i ndihmon çiftet të rishqyrtojnë vlerat dhe ndjenjat e tyre duke adresuar dhe diskutuar gjërat që janë të rëndësishme për ta. Sidoqoftë, debati juaj duhet të jetë i shëndetshëm dhe joluftarak, gjithmonë përpiquni të tregoni pikat tuaja pa ngritje zëri.

Panorama.al
 
Keshtu qenka puna?
He se ja rregulloj une sa te shkoj ne shpi.
I bera çajin me mjes heret dhe ja çova ne krevat.
E kishte zene gjumi prape, e kishte pi te ftohte.
Si guxon ajo te pije çajin qe ja bera me keto duar ta pije te ftohte?
Me prit se erdha, keq i ke punet
 
Eshte gjeja me e panevojshme nese behet fjale per njerez te formuar...
Vetem ne nje cift ku mbizoteron egoizmi i njeanshem ndodh kjo .
Ne rastin ideal.. sic duhet te ishte.. cifti komunikon ne menyre empatike.
Nese empatia nuk eshte e dyanshme .
As nuk e ndryshon/edukon dot Partnerin dhe as nuk ndihmon ne asnje drejtim kjo gje .. perkundrazi..
 
Lesh lesh . Lidhja ka nevoj per dashuri , affection , mirekuptim, câlins . Vetem sherri qe si ben mire nje lidhje . Se ka dhe disa qe e bejn per te vra diten!
jo jo futeni ne koke qe nje dite me sherr ngel nje dite e shkuar kot ne nje maredhenie edhe ne jeté . ?
 
Top