Chrome OS tashmë mbështet zyrtarisht aplikacionet Linux

Frank

Anëtarë i respektuar.
Prova e parë e mbështetjes së aplikacioneve Linux në Chrome OS u shfaq në Shkurt, me aplikacion Terminal në Chrome OS Dev.
Siç parashikohej, Google zyrtarisht njoftoi mbështetjen e aplikacioneve Linux në konferencën për zhvilluesit që u mbajt ditën e djeshme në Kaliforni. Android Studio ishte një nga aplikacionet që u thkesua më tepër nga të tjerët, së bashku me tekst editor-in Atom të GitHub. Pavarësisht këtij progresi të madh për Chrome OS, Google nuk është se shpenzoj shumë kohë duke diskutuar ne lidhje me të.

Pixelbook_Android_Terminal.max-1000x1000.png

Për momentin, aplikacionet Linux mbështeten vetëm në Pixelbook me Chrome OS Dev. Është pothuajse e garantuar që kjo karakteristikë do të arrijë dhe në modelet e tjera, duke marrë parasysh angazhimet e fundit të Chromium. Gjithashtu po punohet edhe për Chromebook-ët me bazë ARM, si Samsung Chromebook Plus.

informatiks.com
 
Top