• Mirësevini tek Forumi Virtual

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diksutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti.

    Regjistrimi është plotësisht falas në komunitetin tonë, pasi të regjistrohesh do të gëzosh shumë të drejta si të japesh mendimin tënd në një diskutim, të hapësh një diksutim tëndin, të komunikosh me anëtarët e tjerë të komunitetit në mënyrë private, të marësh pjesë dhe të votosh në konkursin e poezisë dhe të fotografisë dhe shumë opsione të tjera... duke përdorur mënyrën më të thjeshtë dhe të sigurtë për tu rregjistruar
    GOOGLE Microsoft Yahoo

    Për cdo problem mos hezitoni të na " KONTAKTONI ".

Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tjeter?

Karamele Zana

Anëtar i Nderuar
Pe: Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje

makarona made in Albania :D (i urrej)
Pse mo, me kofsha pule behen te mira ato... :) (te pakten ato qe ben mami im)

Bleva nje liber ne shqiperi para 3 vjetesh me receta "tradicionale" shqipetare... nuk arrij te kuptoj nje pjese te madhe te fjaleve te huaja qe perdorin, perberesit, dhe menyren se si i gatuajne... E cuditshme.

Trahana nuk eshte shqipetare, mesa di eshte me origjine arabe. Harapashin se di cfare eshte. Tava e kosit me pelqen shume. Sa per gjellerat, qe mendoj une se jane tradicionale... mbase mbase: fergese dhe tasqebap.
 

Aldo Ladola

Antarë i ri
Mosha
26
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

rrosnicat behen n vlore(m mir mos t behen fare) tava e kosit harapashi. Byreket dhe kokoreci behen n turqi. N fakt n turqi behen edhe disa byreke q njihen si 'byrek shqiptar' por qe une ne Shqiperi nuk e kam hasur.
 

Quku

Marakli Krapit
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Tave Krapit :D

Tas qebabi :)
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

Po mqs i keni permendur dhe kukurecin, taven e kosit, ate mishin e zogut me rosnica, po them une "paçe"...
E nje tjeter qe ben mami, por mesiguri eshte turke qe nga emri "Iman Bayalldi"...
( Po thuajse se te gjitha gjellrat tradicionale te shqiptareve jane me mish, shume shume mish...
Shyqyr me byrekun (edhe pse me prejardhje turke) ka versione pa mish...te marim cik fryme:))
 

ReNdEx

Interist Forever
Mosha
32
Vendndodhja
Rrugve
Pe: Titulli: Pe: Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperserit

Ida duhet ta dije me mire si pergatitet, mqs eshte dhe vlonjate (une personalisht asnjehere se kam provuar, me shume me te degjuar e kam :))
Ida ku je, na thuaj si behet mishi i pules me rosnica :D
Ja ku e ke Love se si behet Rosnica.................................

Perberesit:


200g miell, 1 veze , mish pule, kripe, tre thelpinj hudhra.


Pergatitja:

Ziejme pulen.
Perziejme miellin me vezen dhe i therrmojme derisa te behet si therrime buke (kokrriza te vogla). I skuqim therrimet derisa te marrin ngjyre.

Tek tenxherja ku kemi ziere pulen hedhim therrimet e skuqura, grime hudhrat dhe i hedhim se bashku .
Ne fund i hedhim pak limon per shije.
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje ven

speca turshi, speca me mishe, speca me laker.
 

AjSi

...
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje

o zinna sa e urrej ate imam bajalldine ska gje me t shpifur...

mu mplq taratolli xD
 
Top