Cili eshte ndryshimin mes fes islame dhe asaj te krishter?

Ndryshimi eshte aq i vogel sa qe, kush vdese ne fene e dyte te renditur ne kete teme, do te futet ne xhehnem pergjithmone!
 
Ndryshimi eshte aq i vogel sa qe, kush vdese ne fene e dyte te renditur ne kete teme, do te futet ne xhehnem pergjithmone!
Une jam injorant ne materie dhe te kerkoj ndjese por ne Kur'an thuhet-Respektoni inxhilin(ungjillin), pra ti po thua kush respekton inxhilin shkon ne ferr?
Nese po thuaj po,
Nese jo thuaj jo,
Mund edhe te thuash-Nuk e di😀
Dhe e fundit mundesh edhe te thuash -No comment.PS-Une do te te sygjeroja te me injoroje sepse zakonisht kur pyes une e pergjigjesh ti, sido qe te pergjigjesh do besh autogol(si gjithmone)😂😝
 
Une jam injorant ne materie dhe te kerkoj ndjese por ne Kur'an thuhet-Respektoni inxhilin(ungjillin), pra ti po thua kush respekton inxhilin shkon ne ferr?
Nese po thuaj po,
Nese jo thuaj jo,
Mund edhe te thuash-Nuk e di😀
Dhe e fundit mundesh edhe te thuash -No comment.PS-Une do te te sygjeroja te me injoroje sepse zakonisht kur pyes une e pergjigjesh ti, sido qe te pergjigjesh do besh autogol(si gjithmone)😂😝
Une me qellim e formulova shkrimin ne ate menyre te vijme te autogolat!!

Kurani thote besoni ne Inxhillin qe kishte Jezusi dhe jo ne Biblat/Biblos qe kishte shpikur Pali!

Çdo ide mendim bindje qe eshte mekat dhe ate mekati me i madhi qe kishte arritur njerezimi ne uljen e Madherise dhe Lartesise se Krijuesit te Gjithesise nuk duhet te pranohet. Nenvizo, merre lapsin, po theme ide, bindje te ideologjive te caktuara, e sidomos kur keto ide jane te demshme per jeten e cdo njerit prej atyre qe i beson ato.

Respekti i feve duhet bere ne ate menyre qe nese ata njerez jane ne pushtetin e muslimaneve duhet lejuar ta manifestojne besimin e tyre, ose nese ne jetojme ne nje shoqeri me ta ti respektojme si rober te Zotit. Sepse, te gjithe jemi te krijuar nga Zoti i Gjithesise. Dhe jo te themi si me rastin tend jane te njejta. Se nese je musliman ne kete mendim ia ke bere autogolin vetes! Me tjera fjale ke bere kufer. Po meqe shkruan ne kete menyre dyshoj qe je musliman.
 

Soulmind

~She wanted the whole world or nothing~
Staf në FV.AL
Adm
Une jam injorant ne materie dhe te kerkoj ndjese por ne Kur'an thuhet-Respektoni inxhilin(ungjillin), pra ti po thua kush respekton inxhilin shkon ne ferr?

Ka 1 dallim mes respektimit dhe besimit. Dhe ne Kuran thuhet per ungjillin origjinal :) Dallimi kryesor mes 2 feve eshte pikerisht ne thelbin e tyre ne fakt. :)
 
Redaktimi i fundit:
Une me qellim e formulova shkrimin ne ate menyre te vijme te autogolat!!

Kurani thote besoni ne Inxhillin qe kishte Jezusi dhe jo ne Biblat/Biblos qe kishte shpikur Pali!

Çdo ide mendim bindje qe eshte mekat dhe ate mekati me i madhi qe kishte arritur njerezimi ne uljen e Madherise dhe Lartesise se Krijuesit te Gjithesise nuk duhet te pranohet. Nenvizo, merre lapsin, po theme ide, bindje te ideologjive te caktuara, e sidomos kur keto ide jane te demshme per jeten e cdo njerit prej atyre qe i beson ato.

Respekti i feve duhet bere ne ate menyre qe nese ata njerez jane ne pushtetin e muslimaneve duhet lejuar ta manifestojne besimin e tyre, ose nese ne jetojme ne nje shoqeri me ta ti respektojme si rober te Zotit. Sepse, te gjithe jemi te krijuar nga Zoti i Gjithesise. Dhe jo te themi si me rastin tend jane te njejta. Se nese je musliman ne kete mendim ia ke bere autogolin vetes! Me tjera fjale ke bere kufer. Po meqe shkruan ne kete menyre dyshoj qe je musliman.
E ktheve muhabetin personal?
Kur dikush nuk ka argumente dhe nuk di cfare te thote e kthen muhabetin ne personal😀
Nejse, meqe do ta dish cfare jam po ta them-Puthe, puthe qe te shpetosh🙏
images.jpeg
 
Y
Une me qellim e formulova shkrimin ne ate menyre te vijme te autogolat!!

Kurani thote besoni ne Inxhillin qe kishte Jezusi dhe jo ne Biblat/Biblos qe kishte shpikur Pali!

Çdo ide mendim bindje qe eshte mekat dhe ate mekati me i madhi qe kishte arritur njerezimi ne uljen e Madherise dhe Lartesise se Krijuesit te Gjithesise nuk duhet te pranohet. Nenvizo, merre lapsin, po theme ide, bindje te ideologjive te caktuara, e sidomos kur keto ide jane te demshme per jeten e cdo njerit prej atyre qe i
E ktheve muhabetin personal?
Kur dikush nuk ka argumente dhe nuk di cfare te thote e kthen muhabetin ne personal😀
Nejse, meqe do ta dish cfare jam po ta them-Puthe, puthe
Thua ta puth te shpetoj apo?
Kete e kam thene edhe une ne fillim!
Ketu eshte e perbashketa dhe ndryshimi i te dyja feve tona.
 
Top