Cipras u komunikon personalisht një lajm të shkëlqyer emigrantëve shqiptarë në Greqi

a9299414ebf32e39aa18ab773ec58556_XL.jpg

Qeveria greke do thjeshtëzojë procedurat e dhënies së nënshtetësisë për emigrantët.

Kryeministri i Greqisë, Aleksis Cipras ka deklaruar se qeveria e tij do të hartojë një ligj të ri për dhënien e nënshtetësisë greke, për të thjeshtëzuar procedurat për marrjen e saj nga emigrantët që jetojnë prej shumë vitesh në Greqi.

“Duam të thjeshtojmë dhe përshpejtojmë procedurën e dhënies së nënshtetësisë, sidomos për sa i përket procedurës së dhënies së intervistës, të grumbullimit të dokumenteve dhe kohës që nevojitet”, është shprehur kreu i qeverisë helene, sipas gazetës greke
“Kathimerini”.

Nëse kjo deklaratë e Ciprasit bëhet realitet, atëhere pritet që të përfitojnë një numër i madh i emigrantëve shqiptarë që jetojnë prej shumë vitesh në shtetin fqinj.shekulli
 
Top