Citate mbi religjionin (dhe ateizmin)

Dreamer

Anëtar i ri
“Nietzche ka vdekur” (Zoti) :fuck:

"Sa më shumë e studioj natyrën, aq më shumë shtangem dhe mahnitem para veprave të Krijuesit. Unë lutem gjatë punës time në laborator." (Louis Pasteur)

“Të gjithë ata që për Zotin kërkojnë rreth e rrotull ndonjë dëshmi materiale për ekzistencën e tij janë kretenoidë.” (anonim)
 

Dreamer

Anëtar i ri
“Pak filozofi na shpie në ateizëm, por filozofia e thellë përsëri e kthen njeriun te religjioni”

“Në Zotin nuk besojnë vetëm ata që në mosekzistencën e tij gjejnë interes.”
(Francis Bacon, 1561-1626)

“Jobesimtari beson më shumë se sa mendon, besimtari më pak se sa duket” (Franz Grillparzer, 1791-1872, shkrimtar)
 

Dreamer

Anëtar i ri
Zotin është vështirë ta njohësh, mirëpo kjo nuk do të thotë që ai nuk ekziston, por kjo është shenjë e madhështisë së tij, njëkohësisht është shenjë e dobësisë sonë. (Lav N. Tolstoj)

Zoti nuk ekziston vetëm për atë që nuk e kërkon. Kërkoje dhe ai do të të lajmërohet. (Lav N. Tolstoj)

Dy gjëra më thonë që Zoti ekziston: qielli me yje mbi mua dhe kodi moral në veten time. (Emanuel Kant)
 

Loverboy

мαи ωιтн α мιѕѕιои
Une besoj ne ekzitencen e Zotit dhe nese Ai ekziston, Ai do te me shperbleje per ket. Por, edhe nese Ai nuk ekziston, besimi ne Te nuk do te me sjelle asnje dem por vetem te mira.(Blez Paskali)

Une jam ateist,fale Zotit!
(André Brie)
 
Top