Detaje që flasin.

Lauri

Anunnak
"Përsosmëria që është bërë deri në detaje".
Screenshot_2020-12-06-16-50-40-90.png
Në parakrahun e Moisiut të Mikelanxhelos, është gdhendur një muskul i vogël që trupi i njeriut tkurret vetëm kur gishti i vogël ngrihet, përndryshe fshihet. Moisiu në të vërtetë po ngre gishtin e tij të vogël - një shembull i vogël i vëmendjes së jashtëzakonshme që i kushtohet detajeve në këtë kryevepër.
IMG_20201206_165816.jpg
K.E shqiptar.
 

Lauri

Anunnak
Bukuria në detaje ❤️
 

Lauri

Anunnak
Detaje sublime ? "Nimfa"

Arti i përfaqësimit të ujit në mermer që rrjedh në majat e gishtave të këmbës së Nimfës.
Një skulpturë e artistit italian Giovanni Battista Lombardi (1823-1880).

FB_IMG_1613077544495.jpg
 

Lauri

Anunnak

Lauri

Anunnak
Gropat e Venusit janë dy zgavra simetrike dhe anësore të pranishme në pjesën e poshtme të shpinës..

E dukshme vetëm në disa njerëz dhe konsiderohen një detaj anatomik shumë sensual. Tek meshkujt quhen "gropëzat e Apollit".

Ata janë një nga shtatë "defektet e Venusit" që në imagjinatën popullore kontribuan në bukurinë e pashoqe të perëndeshës. (Që mos të ketë një të dytë)
FB_IMG_1643659142778.jpg
Lorenzo Bartolini, "Dirce or Baccante në pushim" (1834)
Paris, Louvre.
FB_IMG_1643659134206.jpg
FB_IMG_1643659125546.jpg
 

Lauri

Anunnak
Si mund të lidhet mermeri?
Detaje të pabesueshme të skulpturës "Il Disinganno" nga Francesco Queirolo. Kapela Sansevero, Napoli.
francesco-queirolo-il-disinganno-1754-detail.jpg
Vepra e Queirolo i kushtohet Antonio di Sangro, babait të Princit Raimondo dhe përshkruan një burrë që çlirohet nga një rrjetë, duke simbolizuar mëkatin nga i cili u shtyp: pas vdekjes së gruas së tij të re, e cila ndodhi vetëm një vit pas lindjes së tij. djali i tij, Duka Antonio bëri një jetë të çrregullt dhe të përkushtuar ndaj veseve, duke udhëtuar nëpër Evropë, ndërsa i riu Raimondo iu besua gjyshit të tij nga babai Paolo di Sangro.
Tashmë i moshuar, Antonio di Sangro u kthye në Napoli dhe, i penduar për mëkatet që kishte bërë, ai përqafoi besimin dhe iu përkushtua një jete priftërore.
35783_1big2.jpg
aN7qNBPp_700w_0.jpg
tumblr_a1cab8e8923b3bf40b103a939cfe3107_db5ef322_640.jpg
 

Lauri

Anunnak
"Narçistja, kur bukuria përzihet me sensualitetin."​
FB_IMG_1656663950366.jpg
FB_IMG_1656663945482.jpg
FB_IMG_1656663939872.jpg
Një kryevepër nga Cicero d'Avila.​
 

Lauri

Anunnak
"Gëzimi dhe dhimbja nxjerrin të njëjtat lot, ata janë nëna e perlës së jetës."
pierre-mignard-portrait-of-a-lady-in-allegorical-guise-163.jpg
portrait-of-a-lady-in-allegorical-guise-holding-a-dish-of-pearls-attributed-to-pierre-mignard.jpg
Art nga Pierre Mignard
 

Grensi

Dhe vjen nje dite..
Me te vertete vepra te mahnitshme..te kenaqin shpirtin nepermjet syrit..
 

Lauri

Anunnak
Detaj dhe duar

Duar që ngërthehen, trajta mishtore që formësojnë kontaktin, e murosur në mermer. Forcë që e sendërton me adhurim dhe bindje misterin e krijimit. Çast që ndalon kohën dhe i jep shkasit nerv dhe veprim. Duar që dalin nga guri dhe në gurë rrënjëzojnë zjarrin e tërbimit. Gishta që tendosen e muskuj që zgjojnë forcën nga miti e mpleksen në një akt sublim zotërimi.
Mehnitja e ktyre detajeve është ceremoniali i atyre kremteve, me të cilat; arti dhe shpirti, dalta dhe durimi, mrekullon botën me shastisje dhe i dhuron gjeneratave gjalljen e brezave që lindën nga legjendat, për të qenë frymëmarrje mermeri në kraharoret tona prej ajri dhe fryme.
Ij bekim shpirti i këtyre shenjtorëve që artin e bënë altar e krijimin e lartësuan në akt blatimi Zotash.
FB_IMG_1668621587158.jpg
Albert Vataj
FB_IMG_1668621590595.jpg
FB_IMG_1668621596808.jpg
 

Lauri

Anunnak
Hermafroditi Borghese (intersessual) u bë në mermer në Romë në shekullin II, si kopje e një origjinali helenistik nga shekulli II para Krishtit.
Në 1619 ajo u restaurua nga David Larique. Dysheku i mermerit (Carrara Toscana) u skalit nga Gianlorenzo Bernini, në vitin 1619, me kërkesë të kardinalit Borghese.

Muzeu i Luvrit, Paris
IMG_20221124_093107.jpg
IMG_20221124_093152.jpg
IMG_20221124_094017.jpg
Tjetër Skulpturë
220px-Hermaphroditus_lady_lever.jpg
 
Top