Dhuna ndaj gruas...

Bebw

❌Once✖ Vetëm e Boços
Staf në FV.AL
Fenomeni me i shemtuar ,traumat qe shkaktohen jane shume te renda dhe me pasoja fatale
Fatkeqesisht edhe ne ditet e sotme vazhdon te ushtrohet dhune fizike, psikologjike/mendore ndaj femres..gjinise se brishte. Eshte dukuri boterore por ne vendin tone arrin % me te larte. Pse valle?!!

do doja t`jepnit mendimin tuaj per shkaqet qe cojn drejt ktij fenomeni, t`flisnit per raste qe ju keni degjuar..ose ju kane ndodhur (largqoft)..

diskutim te kendshem
Uroj qe te zhduket totalisht ketu tek ne
 

ilia spiro

Anëtar i ri
Fatkeqesisht edhe ne ditet e sotme vazhdon te ushtrohet dhune fizike, psikologjike/mendore ndaj femres..gjinise se brishte. Eshte dukuri boterore por ne vendin tone arrin % me te larte. Pse valle?!!

do doja t`jepnit mendimin tuaj per shkaqet qe cojn drejt ktij fenomeni, t`flisnit per raste qe ju keni degjuar..ose ju kane ndodhur (largqoft)..

diskutim te kendshem
Eshte nje nga aspektet me te erreta te kesaj shoqerie, ne pjesen me te madhe me origjine rurale, nga burojne ne te vertete edhe gjithe "zakonet" kunder gruas qe keto 30 vjet shoqerohen me dhune te vazhdueshme fizike dhe psikologjike. Shembull i emancipimit te femres mund te merret Korça. Por, mendoj se femrat nuk duhet te tolerojne asnje rast dhune te cfaredo forme qofte. Nese kjo nuk ndodh, e shumta per shkaqe ekonomike, atehere dhuna ndaj femres do te vazhdoje. Divorci ne kete raste eshte zgjidhja e vetme, pavaresisht pasojave.Kjo dukuri nuk e di se sa boterore eshte, sepse ne perendim (si dhe ne Korce) femrat jane ne vend te pare, por nga sondazhet e bera del se shumica e grave shqiptare pesojne dhune. Rast konkret nuk kam, thjesht kam degjuar nje rast, kur i thane njeres ne pune qe perqafoje burrin sot kur te kthehet. Ajo e beri dhe te nesermen erdhi ne pune me syrin e enjtur.
 

Marla

Themelues i Forumit
Eshte nje nga aspektet me te erreta te kesaj shoqerie, ne pjesen me te madhe me origjine rurale, nga burojne ne te vertete edhe gjithe "zakonet" kunder gruas qe keto 30 vjet shoqerohen me dhune te vazhdueshme fizike dhe psikologjike. Shembull i emancipimit te femres mund te merret Korça. Por, mendoj se femrat nuk duhet te tolerojne asnje rast dhune te cfaredo forme qofte. Nese kjo nuk ndodh, e shumta per shkaqe ekonomike, atehere dhuna ndaj femres do te vazhdoje. Divorci ne kete raste eshte zgjidhja e vetme, pavaresisht pasojave.Kjo dukuri nuk e di se sa boterore eshte, sepse ne perendim (si dhe ne Korce) femrat jane ne vend te pare, por nga sondazhet e bera del se shumica e grave shqiptare pesojne dhune. Rast konkret nuk kam, thjesht kam degjuar nje rast, kur i thane njeres ne pune qe perqafoje burrin sot kur te kthehet. Ajo e beri dhe te nesermen erdhi ne pune me syrin e enjtur.
Ktu ke fol bukur!
 
Top