Diber, zbulohet nje kala

E3

Anëtar i Nderuar
Punimet ne segmentin Maqellare – Peshkopi pjese e rruges se Arbrit kane zbuluar gjurme te kalase se Grezhdanit.

Faza e pare e ketij zbulimi arkitekturor konsiston ne gjetjen e gjurmeve te hyrjes lindore te kalase me nje siperfaqe prej rreth 1200 metra.

Sipas historianeve kjo kala perfaqeson nje ndertim te shekullit te katert.Ky zbulim ka bere qe te nise nje projekt nga Ministria e Kultures, pasi Kalaja e Grezhdanit ne Diber eshte nje nga Kalate me te medha ne vendin tone, madje dhe ne Ballkan.

 
Redaktimi i fundit:
Top