Diktatura në Shqipëri

Katil

Antarë i Respektuar
Në ktë temë dua të sjell në memorje krimet,pushkatimet,torturat,persekutimet,burgosjet,interrnimet,perndjekjet e sistemit gjakatar në Shqipëri

Po e nis me :
 

Katil

Antarë i Respektuar

Njihuni me një tjetër krim,krim kundër intelektualve për të formuar kupolën me teneqexhi...

Më shumë se njohjen e antirepresionistëve dua tju sjell në memorje krimet,mënyrën e sundimit sistemit.


Përkujtimi i tyre meriton temë tjetër.
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Per Marie Tuci.

Po vdes nanë, sot po vdes

Nan’ e dashtun,sot po vdes
më kan futur,në një thes
lakuriq, tok me një mace
më kan mbyll ,në thes linace

N’burg të Shkodrës,po m’del shpirti
po ma merr nan’, shef Seiti
jashtë thesit, shqip po flasin
më shqelmojn’ e më godasin
ligësia, nuk ka ngjyrë
shqelm në bark, shqelm në fytyrë!

Po vdes nanë, sot po vdes
një lëmsh gjaku, brenda n’thes
nuk ka vend imagjinata
kriminel, shpirtzinj si nata
më kan ça, bark e zorrë
hajde nan, e ver’ një dorë!

Mbaju nan’, mbaju burrneshë
më sill teshat, e m’vish murgeshë
mos qaj nan, jam bij Mirdite
s’na kan mposht, tash ndër vite
as dhe shkau, as dhe turku
as Enveri, as dhe burgu
as bollshik, e as titista
as hetues, as komunista!

Po vdes nanë, moj un’ e zeza
shko më sill, një palë ndresa
njëzet e dy, sapo kam mbush
nuk du’ nan’, me m’qa kurkush
as n’ Orrosh, e as Ndërfush
as në bjeshkë, atje thellë
as në Fan, e as në Kthellë
as n’Kurbnesh, e as n’ Selitë
as kurkund, nëpër Mirditë

Zoti nan, ka pat’ mëshirë
më ka dërgu, të vdes e lirë
më sill ndresat, po të pres
po vdes nanë, sot po vdes

Nga Meti Fidani.

Kjo me ka prekur cdo here ne shpirt.
 

Katil

Antarë i Respektuar
Per Marie Tuci.

Po vdes nanë, sot po vdes

Nan’ e dashtun,sot po vdes
më kan futur,në një thes
lakuriq, tok me një mace
më kan mbyll ,në thes linace

N’burg të Shkodrës,po m’del shpirti
po ma merr nan’, shef Seiti
jashtë thesit, shqip po flasin
më shqelmojn’ e më godasin
ligësia, nuk ka ngjyrë
shqelm në bark, shqelm në fytyrë!

Po vdes nanë, sot po vdes
një lëmsh gjaku, brenda n’thes
nuk ka vend imagjinata
kriminel, shpirtzinj si nata
më kan ça, bark e zorrë
hajde nan, e ver’ një dorë!

Mbaju nan’, mbaju burrneshë
më sill teshat, e m’vish murgeshë
mos qaj nan, jam bij Mirdite
s’na kan mposht, tash ndër vite
as dhe shkau, as dhe turku
as Enveri, as dhe burgu
as bollshik, e as titista
as hetues, as komunista!

Po vdes nanë, moj un’ e zeza
shko më sill, një palë ndresa
njëzet e dy, sapo kam mbush
nuk du’ nan’, me m’qa kurkush
as n’ Orrosh, e as Ndërfush
as në bjeshkë, atje thellë
as në Fan, e as në Kthellë
as n’Kurbnesh, e as n’ Selitë
as kurkund, nëpër Mirditë

Zoti nan, ka pat’ mëshirë
më ka dërgu, të vdes e lirë
më sill ndresat, po të pres
po vdes nanë, sot po vdes

Nga Meti Fidani.

Kjo me ka prekur cdo here ne shpirt.
Çmkujtove Nik

 

Katil

Antarë i Respektuar
 

Katil

Antarë i Respektuar


Krijo armiq dhe kur ska ishte një nga motot e sistemit,arsyea që të mbillej frika
 

Ridexxx

Antarë i Respektuar
Kam pershtypjen qe se ke kuptuar ose perjetuar asnjehere se cdo t'thote diktature.

Te kerkoje per frekuenca kanalesh te radiove italiane duhet te prisje qe gruan ta zinte gjumi sepse edhe ajo mund tet spiunonte dhe haje 5 vjet burg per agjitacion e propagande.
po kjo qe jetojme esht me keq , Narkodiktatura ose Mafiodemokraci
 

Katil

Antarë i Respektuar


Drithëruese
 
Redaktimi i fundit:
Top