Diplomati grek: Shqipëria e Ramës, një koloni e Turqisë

697A52F6-978C-4F14-86AF-3D8B3BCC4AB3.jpg
Diplomati grek Pantelis Karkambasis i ka dedikuar një artikull situatës parazgjedhore në Shqipëri, duke u fokusuar tek kryeministri shqiptar, Edi Rama. Në artikullin e tij me titull: “Shqipëria e Ramës është një koloni turke”, ai përshkruan se si sipas tij, kreu i qeverisë po e përdor vendin.
ARTIKULLI I PLOTË:
Janë vetëm 6 javë përpara zgjedhjeve në Shqipërinë fqinje. Polemika politike zakonisht shumë e ngarkuar kësaj here tregon shenja të “lodhjes”, arsyeja e dukshme e së cilës mund të jetë pandemia dhe ndikimi i saj në jetën shoqërore të vendit.
Sidoqoftë, përkundër situatës epidemiologjike praktikisht të pakontrollueshme për shkak të një sistemi shëndetësor të mangët (ka një numër të panjohur të infektimeve dhe vdekjeve dhe asnjë perspektivë e vaksinimit të popullatës), jeta në vend duket se vazhdon normalisht, pa ndalime dhe kufizime të tjera thelbësore. Pasiviteti me të cilin një shqiptar mesatar përballet me polemikat zgjedhore është për shkak të gati-sigurisë për rezultatin e tyre.
“Për çfarëdo që të votoni, këtu ata marrin atë që duan”, i tha artikull-shkruesit një figurë e shquar publike që shërbeu si ministër i qeverive socialiste të Fatos Nanos në dekadën e parë të shekullit të 20-të. Mandati i tretë 4-vjeçar i Ramës tani duket më pranë se kurrë. Edhe shqetësimi i “të pafatit” Nano që nxitoi ta lavdëronte Ramën (në funksion të zgjedhjeve të ardhshme presidenciale…).

Shumë janë kontribuuesit e kësaj fitore të afërt zgjedhore: Plotfuqia e Ramës brenda Partisë Socialiste, e kombinuar me udhëheqjen e pangjyrë të opozitës dhe copëtimin e saj në grupe rivale, si dhe mbështetjen e palëkundur të ofruar nga Turqi. Presidenti Erdogan është duke financuar të gjitha projektet dhe përfitime në këmbim të nënshtrimit të tij, fjalë për fjalë, skllav ndaj dëshirave të tij.
Rama dhe Turqia


Rama e ka kthyer “në mënyrë të padukshme” Shqipërinë në një degë perëndimore të Turqisë, me praninë e flamurit turk duke u rritur dita-ditës në Tiranë dhe në qendrat e tjera urbane të vendit, ku shkollat (pro-Erdogan dhe jo, si në kaq shumë vendet perëndimore, Gulen), “Institucionet arsimore”, bankat dhe “OJQ-të” veprojnë si ambasada informale, konsullata dhe zyra të marrëdhënieve publike të regjimit të Ankarasë.
Hapja e një dege të një universiteti turk në kryeqytetin shqiptar dhe një spitali turk në qytetin e Fierit, planifikuar për javët e ardhshme, të xhamisë së re madhështore të financuar nga Ankaraja në Tiranë në lidhje me ndërtimin e ndërtesës së parlamentit shqiptar dhe Turkish Airlines – gjithçka konvergon në kohën e duhur, në mënyrë që Kryeministri i zgjedhur nga Turqia të mund të vazhdojë punën e transformimit të vendit në më shumë Turqi.
Maja e ajsbergut është njoftimi i futjes së mësimit të turqishtes në arsimin publik vetëm disa ditë më parë, si dhe krijimi i një konsullatë turke në Vlorë ku funksionon prej kohësh edhe një bazë detare turke. Korrupsioni është një sistem i përhershëm i qeverisjes dhe kleptokracia lulëzon, dhe për shkak të situatës së dëshpëruar ekonomike, dalja e gjeneratës së re të punëtorëve jashtë vendit po rritet nga viti në vit, duke justifikuar optimizmin e partnerëve evropianë për procesin e anëtarësimit që mbetet të shihet.
Pakica greke
Vërejtja e fundit sa u përket marrëdhënieve greko-shqiptare: çdo veprim pozitiv për pakicën kombëtare greke të Kryeministrit shqiptar, i cili ka punuar sistematikisht kundër prej vitesh (që nga koha kur ishte kryetar i Bashkisë së Tiranës!). Ideja është çmontimi i çdo elementi të pranisë greke te fqinjët.
“Në pritje” për një kohë të gjatë të pronës në rajonin e Himarës dhe më gjerë, si dhe hetimit gjyqësor për vrasjen e Konstantinos Katsifas përmenden këtu si shembuj tipikë të një politike të zhdukjes sistematike të elementit vendas grek nga “Toka e shqiponjave”.
Le të shtojmë këtu, si karakteristikë e shtetit të Kryeministrit “vizionar” shqiptar, njoftimin e disa ditëve më parë se vaksinimet në vend fillojnë me vaksinimin e parë të qytetarëve të famshëm dhe disa njerëzve të njohur në vend.

/AK Report
 

Attachments

  • 697A52F6-978C-4F14-86AF-3D8B3BCC4AB3.jpg
    697A52F6-978C-4F14-86AF-3D8B3BCC4AB3.jpg
    45 KB · Shikime: 0
  • 697A52F6-978C-4F14-86AF-3D8B3BCC4AB3.jpg
    697A52F6-978C-4F14-86AF-3D8B3BCC4AB3.jpg
    45 KB · Shikime: 0
Top